Автор Тема: Десети дом и амбициите ни.  (Прочетена 105018 пъти)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
Re: Десети дом и амбициите ни.
« Отговор #135 -: Юни 18, 2014, 11:49:10 pm »
Както веднъж някой каза, вероятно Лила, трябва по-широко да търсим, е не евъзможно точно.

а, това и рени примерно съм я чувала да го казва, и идеята е вярна, защото - едно време да си цар е значело - потомък или войн/завоевател/стратег

сега да си президент какво умение се иска?
слънце на мц достатъчно ли е? да - да те видят, но в коя област, с кое умение - не се знае
сатун в осми може да се изяви в политиката, ама може и в извратености в секса, кое от двете?

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #136 -: Юни 18, 2014, 11:53:38 pm »
И аз имам Сатурн в 8-ми дом (9-ти знак от АС), а политиката не ме влече. Нито извратеният секс. :012:

Papy

• Hero Member
« Отговор #137 -: Юни 18, 2014, 11:57:23 pm »
мирабела, броя ги по знак, още от предишната карта
та..твоят е в девети

пък...не си за оплакване с ъглови светила :)
« Последна редакция: Юни 18, 2014, 11:59:10 pm от Papy »

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #138 -: Юни 18, 2014, 11:58:54 pm »
И аз това си помислих. :) Лека нощ ви пожелавам!

Papy

• Hero Member
« Отговор #139 -: Юни 18, 2014, 11:59:40 pm »
лека :)

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #140 -: Юни 18, 2014, 11:59:48 pm »
а, това и рени примерно съм я чувала да го казва, и идеята е вярна, защото - едно време да си цар е значело - потомък или войн/завоевател/стратег

сега да си президент какво умение се иска?
слънце на мц достатъчно ли е? да - да те видят, но в коя област, с кое умение - не се знае
сатун в осми може да се изяви в политиката, ама може и в извратености в секса, кое от двете?
Ти кажи, явно знаеш ;) Извратеност в секса може и от излишества в 5 дом да се получи например. Защото темата е тръгнала от идеята - моят  аз и 10 дом-а често президентът  е просто едно лице, което е най-добро/удобно/ на останалите-50, или 200-зависи от формата на управление, политици в държавата, в момента-техният исторически момент на държавата . И на външната спрямо държавата ситуация.
Радвам се,че напомням за Рени, нали не е лошо. Папи, искаш да ми кажеш, че има 100 процентови правила,твоите астрални близнаци, напр. родени  и с твоят час още-имате идентична съдба?

Papy

• Hero Member
« Отговор #141 -: Юни 19, 2014, 12:04:37 am »
Папи, искаш да ми кажеш, че има 100 процентови правила,твоите астрални близнаци, напр. родени  и с твоят час още-имате идентична съдба?

напротив, точно обратното искам да ти кажа - няма 100% правила, нали затова сложих и картата на мъжа
моите астрални близнаци, в същия ден, в същия град, в почти същия час - и двамата са били с някакви деформации

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #142 -: Юни 19, 2014, 12:07:38 am »
 :08:
Имаме някакъв консенсус!
Нали не е само сатурн, за политиката, в 8 дом ще дава усилена нужда от сигурност, за човека като индивид, и вероятно и политиката му ще е с такъв социален амломб. За Чавес доколкото прочетох-има такава склонност, реформите, поне някои от тях поставят стабилна дългосрочна основа в различни области.

Papy

• Hero Member
« Отговор #143 -: Юни 19, 2014, 12:14:05 am »
от гледна точка на древните, както казах, планета в осми не може да управлява добре - за добро или за лошо, може да е прекалено социален политик, може да има нужда от сигурност, а да не трябва, не говоря за конкретната карта на Чавес, неговият сатурн всъщност е в 5-ти
За да се каже нещо са 220 "ако", и ако ги вземеш всички под внимание, поне си във вярната посока- това имах предвид, но е доста трудоемко, аз май никога не стигам до края на теорията

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #144 -: Юни 19, 2014, 08:48:54 am »
Определено - за 5-ти дом и секса. Хайде, в примера ми не става дума за извратеност, но за по-освободено поведение и големи количества. Извинявам се, ако се повтарям. Любимият ми рок певец в индийската си карта има Луна, Венера и Раху в Скорпион в 5-ти дом (в западната Луната е в Стрелец; Венера и Раху са в Скорпион) и преди казваше за себе си, че е, цитирам, "ходещ пенис". Индийците казват, че Раху и Луната са замесени, когато умът е замъглен и е налична склонност към пристрастяване или поведение, което по някакъв начин излиза извън норма (друг е въпросът кое е норма).

* * *

После взех да мисля още върху картата, поставена от Дракониада. Дали не е танцьор или хореограф. В индийската карта Луната попада в накшатра Критика, управлявана от Слънцето. Лагна (АС) е във венерина накшатра. Не знам. Ако Луната беше в предходната накшатра, Бхарани (с управител Венера), тогава щях да имам по-силен аргумент да заложа на професия, свързана с изкуство.

Papy

• Hero Member
« Отговор #145 -: Юни 21, 2014, 01:13:23 pm »
прилича ми на издигнат катаджия :)

близо съм била

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #146 -: Юни 21, 2014, 01:20:35 pm »
Да, ти беше по-близо. :) Забравих за катаджията, сори.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #147 -: Юни 21, 2014, 09:33:43 pm »
Всяко положение на планетите, комбинации и т.н. дават различни възможности за реализация. По-трудно е да се анализира към коя точно се е насочил индивидът, коя е предпочел.

Защо? Не може ли да танцува добре? Или нямаш информация по въпроса?

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #148 -: Юни 21, 2014, 09:42:26 pm »
При мацките. Мислех, че умее да се движи добре на дансинга заради Венера/Марс/Сатурн във въздушен знак и взаимната рецепция Меркурий/Марс. За една карта с Марс/Сатурн във Везни в квадрат с Венера в Козирог мога да споделя, че не е на професионален танцьор, но умее да танцува добре (не само според себе си).

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #149 -: Юни 24, 2014, 10:16:20 pm »
Според мен би трябвало да има добър социален статус. В нейния живот важно значение би трябвало да играят партньорствата, чрез тях може да печели. Не е изключено да е получила или да получи наследство или някаква облага по съпружеска линия.

Работата й по някакъв начин би трябвало да е свързана с активно взаимодействие със социума. Бърз ум, прагматичен и комбинативен. Би могла да бъде и юрист, но лунната стоянка по-скоро предполага характер, който не обича конфликтите, избягва конфронтацията. Не е изключено да има добри артистични способности - не е задължително работата й да е свързана с изкуството, може да е добра актриса в живота.

Би могла да развие и собствен бизнес, вкл. ако работи в съдружие с брачния партньор. Това, с което се занимава, може да й донесе популярност и интересни контакти. Има комбинативен ум, според мен не може да се конкретизира само едно професионално поприще. На някакъв етап от живота може да е изживяла по-резки обрати и нестабилност в професията, но като цяло при нея има тенденция да постига успехи в това, с което се захваща.

Евентуално би могла да се занимава с хотелиерство, логистика или недвижимост. Но както казах, би могла да бъде повече от обикновен служител/изпълнител - не на ръководен пост в държавна структура, а по-скоро в предприемаческата сфера. Добър финансов нюх, заложен е стремеж към успеха, към висок материален статус и видима позиция в обществото.

Има ли някаква разлика в социалното положение или в произхода с брачния партньор? И как стоят нещата в брака? Струва ми се, че не страда от липса на вниманиие и на потенциални партньори.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui