Както винаги казвам всичко е до голяма степен индивидуално .Различния генотип произвежда различни белтъци структурни или функционални,според мен гените са подредени,асоциирани във корелация ,явно примерно при кръвна група 0 ,тоя ген определящ кръвната група е асоцииран и корелира с гени за по-месояден тип, приспособяване от еволюцията към ледниковия период,когато типичната плодова диета е била ограничена,ескимосите ядат черен дроб със смъртоносна концентрация на вит.А за европеец-мутирали гени,произвеждащи по-вече или по-силен ензим,отговорен за разграждането му .Има разлики в дължина на черва,активност на ензими индивидуално,по устройство на зъбите човек е всеяден,което предполага най добра адаптабилност,това е основното,съотношението месоядство/растителноядство е променливо .Тези със сини и зелени очи имат слаба активност на ензима,разграждащ алкохол например,всичко е до гени .Лично аз съм кр. група ,,А,когато не съм физически натоварен,предпочитам вегетарианство,при интензивна физическа работа има повишени нужди от протеини ставам месоядец ,но съм наблюдавал хора с нулева какви количества месо ядат на едно ядене,ядат сурова кайма-това за мен е абсурд .Проследени във времето месоядците имат или камъни в бъбреците,или подагра и други промени в ставите-натрупване на урати,поне като се яде месо да се поемат и баластни вещества ,защото като се задържа в червата гние и се получават трупни отрови,черния дроб има ограничени способности .Без да съм религозен,най-тежко ми е свинското-когато е по-вече от 250 грама получавам дискомфорт,както когато съм приемал креатин-някакво чувство за подуване в смисъл задържане на вода в мускулите и въобще .Зимно време,като няма достатъчно плодове и зеленчуци ще не ще човек обръща на месо нормално ,но като цяло гледам да не е по-вече от 2 дни седмично иначе ме товари при нормална физическа активност .