Уран е провокатор на събития
пак според натални предпоставки, но не само - и в синхрон и съответствие с останалите транзитни участници йерархично - Плутон, Нептун, Сатурн, Юпитер
например:
при мен - тр. Уран срещу натална Луна - начало на съвместно съжителство, но тр. Плутон тригон (най-високо издигнатата планета в хороскопа), тр. Нептун опозиция (най-хармонично поставената планета, освен Юпитер), тр. Сатурн тригон Луна, Юпитер в знака на АС (освен, че го управлява)
при дружка - тр. Уран чрез съвпад задвижва натална опозиция Луна/Плутон по линията 1/7, тр. Плутон квадрат Луна, тр. Нептун тригон Слънце/Марс/Венера и в знака на Юпитер, тр. Сатурн съвпад управител 5ти, тр. Юпитер опозиция Слънце/Марс/Венера - дългосрочно съжителство
при друга дружка - тр. Уран съвпад Луна, опозиция Слънце, тр. Плутон квадрат двете светила (широк орбис), тр. Нептун опозиция Венера, тр. Сатурн и тр. Юпитер тригон Луна - решава да намери реален донор за бъдещото си дете и го прави, забременява от първия контакт, детето се роди 7ми месец, въпреки нестандартните обстоятелства родителите са все още заедно
* за жалост Уран ми е до нежелание познат - квадрат и двете светила, до точност водещото, включително Меркурий, при това ъглов, сега при опозиция на наталното си положение ми разказва играта безпощадно
**казват, че хората с подчертан Уран в хороскопа са трудни за прогнозиране, ако решим да обогатим старата школа