Автор Тема: Прогнозиране на бременност и раждане - практикум  (Прочетена 238877 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Прогнозиране на бременност и раждане - практикум
« Отговор #945 -: Март 18, 2021, 03:27:39 pm »
Добре, мерси, винаги съм се доверявала на часа, но със сигурност сте прави, по-натам ще гледам да го сверя/потвърдя с реално записания. Колкото до изводите ми, първото се отнасяше за Нептун у5 в съвпад с планета вредител Марс, което се води отрицателен аспект доколкото разбирам (както и с Уран, Сатурн), същото си мислех и за съвпада със СЛВ(който мислех, че се гледа за бременност). Работим да, но мислех, че нещата се случват по-лесно/бързо... Не сме ходили още на репродуктивен специалист. Успокоихте ме, че натално поне е заложено, защото вече се чудех, благодаря ви
Марс в съединение с Нептун не е отрицателен аспект, както писах, имам го съвсем точен в моя 3д, като Нептун при мен е У7 - второто дете. Марс е погрешно да се тълкува само в отрицателна светлина, нали правенето на секс, зачеването е по тази планета. При теб Марс е в знак, където е в екзалтация и е у-л на  АС, в съвпад с У5 - дете ще имаш. И да- Нептун е у-л на 5ти дом, а Юпитер е съУправител, а той е в хармоничен знак на Плутон У1. А в учебниците пише следното:
Съвпад Марс - Нептун

Тъй като сте пълен мечтател, емоционален и чувствителен в любовта, трябва да се научите да пречиствате вашите чувства. Ентусиазмът ви е безграничен и не винаги се контролира; често имате чувството, че сте над закона. Може да имате проблеми с алкохол и наркотици, ако аспекта е в Рак или дванайсти дом. Вие сте магнетичен и може да бъдете екстрасензорен. Ако сте силно мотивиран, може да бъдете истински кръстоносец. С неблагоприятни аспекти, трябва да внимавате с романтичните преживявания; може да сте предразположен към предателство. Всички аспекти на Марс-Нептун дават ентусиазъм и енергия; имате нужда от изпускателна клапа.
Съвпадът на Марс и Нептун дава на вашата индивидуалност силен психичен магнетизъм. Вие имате талант за лидерство, защото хората ви следват инстинктивно. Често вашите цели и енергии са насочени към духовни въпроси. Вие имате много романтична природа, понякога изглеждате като непрактичен или неуверен. Вие трябва да сте отворен към съвети.

Tulip

• Newbie
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #946 -: Март 18, 2021, 07:58:28 pm »
Рени, изненада ме, не съм попадала на такова тълкуване за к5 Риби, но всичко е до опит преполагам :)
Akruks, благодаря за разяснението:) предполагам, че все пак описанието за съвпада Марс-Нептун за всеки би било индивидуално, спрямо картата и останалите аспекти към съвпада, нали, и в кой дом съответно е...?
И благодаря на всички отново, че отделихте от времето си ;)

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #947 -: Март 18, 2021, 08:36:44 pm »
Рени ,по какъв показател Венера е съуправител на 5дом на
Tulip ? Някаква терма или ,подобно ли ?

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
« Отговор #948 -: Март 18, 2021, 09:16:50 pm »
В нощна карта Венера е втори управител на водния триплицитет.
« Последна редакция: Март 18, 2021, 09:21:11 pm от starinthenightsky »

Ребека

• Hero Member
« Отговор #949 -: Март 18, 2021, 10:27:32 pm »
В нощна карта Венера е втори управител на водния триплицитет.
Благодаря

starinthenightsky

• Hero Member
  • Публикации: 1640
    • Beauty explorer
« Отговор #950 -: Март 19, 2021, 04:55:26 am »
За управител на дома, който е в състояние да управлява дома, се прилага концепцията от традиционната астрология за намиране на планета с най-много достойнства или т.нар. алмутен в този зодиакален знак, градус. Нейната позиция спрямо Слънцето - източна, западна.
Планетите до Сатурн, са тези, които могат да опишат личната реалност. Тези над Сатурн като управители на домове имат някаква второстепенна роля. Примерно за Риби, къде си по-възприемчив, къде трудно поставяш граници към околния свят. Юпитер е планетата, която управлява Риби.
Планета управител на дома е Юпитер в Рак, а той е в екзалтация. Естествен сигнификатор на децата. Юпитер е западен, като качество повече влажен.
За нощна карта по-изразени са планетите от нощната секта Марс, Венера, Луна. Венера във Водолей е втори управител на водния триплицитет. Венера е източна. Във Водолей няма особени достойнства, освен от 5 - 10 градус на знака, където е своя терма.
Луна в Стрелец е перигрин.
Марс в Козирог е в екзалтация, източен и първи управител на водния триплицитет. Изглежда силен, но като сигнификатор на деца не изглежда много удачен избор.
Значи остава Юпитер в Рак като планета с най-много достойнства в знака на пети дом. Подходяща да управлява тази тема.
« Последна редакция: Март 19, 2021, 05:06:04 am от starinthenightsky »

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #951 -: Март 19, 2021, 08:35:40 am »
при предположение за точен час

юпитер като у 5 е есенциално силен,планета синглетон ,което я прави фокус на енергиите на планетите в другата хемисфера,влиянието му е да омекотява стелиума  в козирог+водолей ,но ретро и в критичен първи градус ,дава специфики
 Луната е перигрин,но има ВЗ Луна-Юпитер,което й дава сила в темите по 5 дом
и скоро  дирекция на асц.съвпад луна при точен час
« Последна редакция: Март 19, 2021, 09:11:37 am от strelicka »

guapa79

• Sr. Member
  • Публикации: 297
« Отговор #952 -: Март 19, 2021, 09:27:47 am »
Гледам какво сте отговорили на Tulip и разбирам, че явно аз също погрешно смятам Слънцето за управител на моя 5-ти дом, куспидата на който е в лъв. Изхождайки от написаното, означава ли, че в нощната ми карта тук управители са Юпитер, Слънце и Сатурн? ::)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #953 -: Март 19, 2021, 10:07:21 am »
Рени ,по какъв показател Венера е съуправител на 5дом на
Tulip ? Някаква терма или ,подобно ли ?

Ребека, гледаш в знака кои планети имат сила
Риби- Юпитер,Венера
Рак- Луна, Юпитер
Телец- Венера, Луна
Овен- Марс, Слънце и тн.
Гледаш кой има  по-добър статус в картата, за да търсиш по него обещаното по домовете, които управлява.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Ребека

• Hero Member
« Отговор #954 -: Март 19, 2021, 10:24:41 am »
Благодаря ви Стар и Рени. Иска се методичност и постоянство в разглеждането. Забравям ги тези неща ,сигурно трябва да ги гледам в таблички, докато свикна и ми се вградят във фонов режим на съзнанието. 

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #955 -: Март 19, 2021, 02:40:26 pm »
Гледам какво сте отговорили на Tulip и разбирам, че явно аз също погрешно смятам Слънцето за управител на моя 5-ти дом, куспидата на който е в лъв. Изхождайки от написаното, означава ли, че в нощната ми карта тук управители са Юпитер, Слънце и Сатурн? ::)

Да, в този ред и като години ще са важни.
0-25 г- Юпитер
26-50 г- Слънце
51- 75 Сатурн
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

guapa79

• Sr. Member
  • Публикации: 297
« Отговор #956 -: Март 19, 2021, 03:36:28 pm »
Да, в този ред и като години ще са важни.
0-25 г- Юпитер
26-50 г- Слънце
51- 75 Сатурн
Мерси, Рени!

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #957 -: Март 19, 2021, 07:24:49 pm »
Хубаво е когато човек получи подобно признание, от тази сутрин е:
Цитат
Бебето тръгва ❤️ така че познахте . Надявам се само да е нормално с повечко шевове, отколкото секцио, но здраве да е

Както навремето познах на основателката на тази тема и на много други след нея. Останалото са подробности, да са/сме живи и здрави!
« Последна редакция: Март 19, 2021, 07:34:16 pm от akruks »

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7613
« Отговор #958 -: Март 21, 2021, 06:17:44 am »
Здравейте, според вас има ли вероятност за бременност/раждане тази или следващата година? Или по-натам... Не съм достатъчно обективна, а и нямам нужните знания за тълкуване.. От прочетеното по темата стигнах до извода, че съвпадът на Марс/Нептун по натал не е много ок, както и дирекцията на Марс в/у СЛВ? Но пък прогресивен Марс ще направи тригон към К8, а дир. Луна съвпад Нептун/Марс.. Не съм сигурна как се тълкува и транзит на СЛВ през К8, но в същото време ЮЛВ съвпад Луна. При соларите също все ми се привижда бременност, но... Може ли съдействие? Благодаря ви.
Гледат се планетите от септенера.Ще имаш дете,не се тревожи.Това ти казват всички,но по различен начин.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7613
« Отговор #959 -: Март 21, 2021, 06:19:59 am »
От прочетеното по темата стигнах до извода, че съвпадът на Марс/Нептун по натал не е много ок, както и дирекцията на Марс в/у СЛВ?
Имам в 3д точен до минути съвпад на Марс с Нептун, е и?
СД Марс съвпад нодална ос показва, че ще има някакво събитие, нищо повече. А работите ли по въпроса за дете с мъжа си или такъв няма и просто питаш, дали е заложено по натал да имаш дете? Натално дете има, но има проблем със зачеването.
Всичко по 3ти дом Акрукс.Писане,пътуване,общуване,роднини,съседи,братя/сестри.