Алена,Втори дом е и домът на здравето и ценностната с-ма. Освен материалните блага и печеленето на пари. Може би балансът спрямо ЮВ тук би се постигнал, чрез помощ (тук не визирам само финансова) към съпруга или партньора. Може това да е в грижа. Грижа за ближния.
Иначе това, че е в съвпад с Венера в Скорпион, според мен ти е средството за справяне в този живот. Чела съм, че СВ в Скорпион кара човек да умее да борави добре със словото, за постигане на целите си. Вероятно умееш да го правиш добре и това ти помага да вървиш напред.
ЮВ в Телец в 8-ми дом бих тълкувала, като щедрост към по-нямащите, която трябва да развиеш. В телеца има известна нотка за притежание, нотка на материалност. Явно тук акцентът е, че трябва да се погрижиш за ближния, за да ги държиш в баланс.
Лили,СЛВ във Везни – да си радетел за общото благо.
Да градиш в името на другите. Би трябвало да имаш добри приятели. За това, че Венера е в съвпад с ЮВ- чела съм в такива случай, означавало, че си усвоила дадена страна от Венера, но сега ще трябва да усвоиш други или да я проявиш по друг начин.
Лили, а спортуваш ли?
Terry, СВ в трети дом означава, че трябва да си тук и сега. Може да имаш тенденция да се отвяваш много наделече и да правиш хипотези относно бъдещето, а така изпускаш настоящия момент. А за опозицията със СЛВ, да би трябвало нещо да се е развило или ти вследствие на нещо, да си развила нова философия за нещата или да си започнала да ги възприемаш по нов начин.
При мен СВ е в 10-ти дом, близнаци, ЮВ 4-ти Стрелец. Най-силно го усетих след Сатурновия възврат, когато прекрасното ми семейство буквално се срина за един ден и оттам насетне нищо повече няма да бъде същото. Ефекта е, че все едно всичките ти близки са загинали в някаква катастрофа, защото спряхме контакти, тук включвам и собствената си майка. ЮВ е в съвпад с Нептун, което още повече обяснява идеализирането ми в по-ранни години на семейството ми, без да забележа фалша в него. Тези събития ме накара да се обърна към астрологията, а оттам вече си обясних и случилото се. Сега обаче продължавам са изследвам ефекта и това дали възлите трябва да са балансирани или не.