Автор Тема: Анализ на почерка  (Прочетена 24036 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Анализ на почерка
« Отговор #75 -: Септември 25, 2014, 08:40:14 am »
При мен ежедневието и работата ми са свързани предимно с говорене ,но  целенасочено си налагам да пиша всеки ден и то не  заради краснописа ,а заради правописа. :)
Някой беше споменал ,че с годините почерка изгубва своята красота-не,освен ако няма физиологични изменения .
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Happy58

• Гост
« Отговор #76 -: Септември 25, 2014, 09:05:35 am »
При мен ежедневието и работата ми са свързани предимно с говорене ,но  целенасочено си налагам да пиша всеки ден и то не  заради краснописа ,а заради правописа. :)
Някой беше споменал ,че с годините почерка изгубва своята красота-не,освен ако няма физиологични изменения .

на мен също (както и на акрукс) ми е направило впечатление, че слагаш интервала пред запетайката :) - явно е, че знаеш за този интервал, но е интересно, защо е пред, а не след запетайката :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #77 -: Септември 25, 2014, 09:37:51 am »
на мен също (както и на акрукс) ми е направило впечатление, че слагаш интервала пред запетайката :) - явно е, че знаеш за този интервал, но е интересно, защо е пред, а не след запетайката :)

Ха,ха -за да не ме урочасват,не може всичко да го правя красиво,нали ?!?  :012:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Happy58

• Гост
« Отговор #78 -: Септември 25, 2014, 09:43:27 am »
Ха,ха -за да не ме урочасват,не може всичко да го правя красиво,нали ?!?  :012:

:72: :72:

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #79 -: Септември 25, 2014, 12:43:12 pm »
Дадох си сметка,че почти никога вече нямам лист и химикал в чантата и все по-рядко се налага да ги използвам.В училище бях от образците за краснопис-първият беше роден два дни след мен и квадратурата му Меркурий/Сатурн по-неточна.От както излезе тази темичка доста си разглеждах почерка и си спомних,че преди да навлезе така техниката в ежедневието ми казваха,че пиша много красиво,но никой не може да ме разчете.  :012: :012: А аз нарочно си кодирах писмата с букви,които не се пишат така.  :D
 Баща ми в ежедневните си бележки пише много грозно и нечетливо,но на техническия шрифт е майстор,както и да изпипва детайли в съвършенството им-има натален съвпад Марс/Сатурн в Дева с тригон Меркурий Телец.
Няма да е зле като Рени да се поупражнявам малко за краснопис .  ;)

Най-много ми допадна почерка на Diyana.  :)
« Последна редакция: Септември 25, 2014, 12:46:09 pm от Дракониада »
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #80 -: Септември 25, 2014, 08:51:12 pm »
Според вас в това технологично време, доколко писането на ръка може наистина да отразява характера на човек ? Не закърнява ли като навик ?
Аз съм загубила тренинг и нямам навик да пиша на ръка, защото го правя предимно на клавиатура. Толкова съм свикнала да пиша по този начин, че ми е малко неестествено да използвам химикал.  ;D Писането с клавиатура ми позволява да си блея през прозореца, да говоря с някого докато пиша и по-бързо става.
Закърнява, и още как!
Че не се сетих пролетта да си снимам молбата, която писах на ръка, за прием в "Сцена на духовността" - срам ме хвана от грозния ми почерк и от задрасканите думи, които написах погрешка, че в същото време водех разговор със секретарката на дружеството.
Иначе в чантата ми винаги са налице чадър, шишенце с вода и тефтерът, в който е закрепена химикалката. На бюрото си имам перодръжка и мастило, маркова писалка, но когато пиша с тях внимавам и не бързам, а когато съм развълнувана и пиша бързо, о, ужас!  :012:

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #81 -: Септември 25, 2014, 09:42:13 pm »
Много ще ми е интересно,ако някоя от 'каките' изрови чернова от войнишко любовно писмо,а сега бележка за покупките от пазара за благоверния.Интересна ще е еволюцията в замаха. :012:

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #82 -: Септември 25, 2014, 09:48:06 pm »
Къде си тръгнала да сравняваш младежкия любовен порив, пропит с феромони, с делничния план за доброзорно пазаруване!?  :29:
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Ребека

• Hero Member
« Отговор #83 -: Септември 25, 2014, 10:00:15 pm »
Ами именно де,да видим до колко е оказало влияние.и как на практика.Също,който пише стихове-с един почерк ли реди римите и график/задачи.

Рени

• Hero Member
« Отговор #84 -: Септември 25, 2014, 10:06:26 pm »
Ребека ,при теб  как се е  наклонил молива в годините на практика : от вълнуващо-индигово към пурпурно -(не)доволно или пуФкаво -ритмично към ситно-иронично ?!?  ;)

nerealna

• Hero Member
  • Публикации: 592
« Отговор #85 -: Септември 25, 2014, 10:08:42 pm »
графологичните тестове  се правят на бял лист, без редове.
и аз съм отвикнала да пиша с химикал. не знам дали някой тук пише по-грозно от мен  ::) никога не съм се старала да пиша красиво, но гледам да е поне разбираемо.

Ребека

• Hero Member
« Отговор #86 -: Септември 25, 2014, 10:11:17 pm »
Като кан-кан ми е Рени,ту наляво,ту надясно,най-много до сиртаки го докарвам-лежерно криво. :012:

Рени

• Hero Member
« Отговор #87 -: Септември 25, 2014, 10:17:44 pm »
Очаквах пасо  добле с френско сирене ,пардон-звучене ,язък! ...не познах  :012:

Рени

• Hero Member
« Отговор #88 -: Септември 25, 2014, 10:22:03 pm »
nerealna ,имаш ли достатъчно Въздух + Вода в натала ?  :)

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #89 -: Септември 25, 2014, 10:26:44 pm »
Сега пък бял лист