Автор Тема: Новолуние и СЗ 24 октомври 2014г.  (Прочетена 41462 пъти)

Babyblue

• Hero Member
  • Публикации: 698
Re: Новолуние и СЗ 24 октомври 2014г.
« Отговор #75 -: Октомври 22, 2014, 11:08:14 am »
Началото на серията представлява основната причина и фон, а текущото слз следствието от тази причина. Комбинираш ги.

Специално за теб тази серия Сарос може да те провокира за ново начало по отношение на това, което си ти самата, може да създаде условия за твоята лична промяна. Тя е възможно да се осъществи посредством дома, в който попада затъмнението от 23 октомври и темите на Венера от наталната ти карта.
Много ти благодаря Стар!!!
Затъмнението попада в 4тия ми дом,а и на самата натална карта на 23ти се случва в 4ти дом. При мен има припокриване на осите,от моята карта и картата на затъмнението. Венера ми управлява 4ти/то вече е ясно че ще има някакви промени в дома ми,или имотни въпроси-двойно подчертано е/ ,но управлява и 11ти дом/тук вече не знам как ще подейства/.Натално венера е в 10 дом.

Построих карта на тази серия Сарос 17 :012: но за София откъдето съм аз.
Вижте каква синастрия се получи и как затъмнението е точно върху АСто ми :o

Как можем да разтълкуваме тази карта?

По-долу прикачих синастрия на мойта карта със затъмнението вдруги ден.
« Последна редакция: Октомври 22, 2014, 11:14:43 am от Babyblue »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #76 -: Октомври 22, 2014, 11:12:26 am »
Акрукс, то като засегне важен близък, се отразява и на човека, особено ако трябва да се грижи за близкия.
Зависи, ако шефът е гад и пукне, може да се отрази благоприятно на човека, който има съвпад на СЗ с наталното си Слънце   ;D нали Слънцето символизира баща, шеф, значим мъж
тази ти баба има ли мъж, брат, син, но при положение, че СЗ съвпада както със Слънцето ѝ, така и с Юпитер, то не вярвам да има лоши събития, а напротив- с този съвпад в натала си е щастливка
 съвпад на СЗ с Юпитер сбъдва всякакви желания

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #77 -: Октомври 22, 2014, 12:29:41 pm »
Акрукс, то като засегне важен близък, се отразява и на човека, особено ако трябва да се грижи за близкия. Но да, както казах, не и знам аспектите, сигурно е имало напрегнат.

Рени, баба ми от няколко години боледува сериозно, имаше и сърдечна операция, чудя се как издаржа всичко. Въобще не се оплаква, заприлича на светица. Но явно е така, както казваш, лекува себе си вътрешно, устоява.

Цитат
като засегне важен близък, се отразява и на човека...
-така е, Smarta.

Когато боледува човек в едно семейство, боледува цялото семейство, и физиологически, и психологически. Така и в работен екип, приятелски кръг и т. н. Това е символиката на затвореният кръг като едно цяло, затова Луната/Рак, винаги търсят пълното, затвореното, кръглото, споделеното. Глифовете и на Рак , и на Телец имат доста кръгчета и то затворени, обърнати навътре. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
« Отговор #78 -: Октомври 22, 2014, 01:12:18 pm »
разходящите аспекти също се отчитаха, нали?  ::)

akruks

• Hero Member
« Отговор #79 -: Октомври 22, 2014, 01:37:15 pm »
Когато боледува човек в едно семейство, боледува цялото семейство, и физиологически, и психологически.
Рени, имала ли си досега съвпад на СЗ с твоето Слънце?
Защото аз съм имала есента на 2005г, две седмици след това започнах едно обучение, където се ползвах с особена почит и внимание, получавах и стипендия, никой не се е разболявал, за да разболявате на Smarta бабата или нейното семейство

Рени

• Hero Member
« Отговор #80 -: Октомври 22, 2014, 03:01:18 pm »
Akruks, аз къде казах, че затъмнение е разболяло на някой бабата или член от семейството ?!? Може би, ако коментара ми беше с дата 26.10. нямаше да ми зададеш тази чуденка.Върни пак лентата назад и знам, че ще разбереш в каква посока ми е коментара. :)

Да, имала съм СЗ върху Слънце и догодина отново ми предстои.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

akruks

• Hero Member
« Отговор #81 -: Октомври 22, 2014, 03:41:58 pm »
Akruks, аз къде казах, че затъмнение е разболяло на някой бабата или член от семейството ?!? Може би, ако коментара ми беше с дата 26.10. нямаше да ми зададеш тази чуденка.
Защо, какво ще се случи на 26.10.? Ако е до ингреса на Марс, то като навлезе в козирог ще ми квадратира Луната  :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #82 -: Октомври 22, 2014, 03:43:23 pm »
Защо, какво ще се случи на 26.10.? Ако е до ингреса на Марс, то като навлезе в козирог ще ми квадратира Луната  :)

На 25. 10 . Меркурий тръгва директно и комуникациите ще са разбираеми . :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #83 -: Октомври 22, 2014, 03:45:52 pm »
А досега не бяха ли? На мен не ми се отразява в тази посока.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
« Отговор #84 -: Октомври 22, 2014, 03:56:24 pm »
Akruks, има Меркурий в знак с достойнства и същия управлява ъгъл в картата й, при нея по-силно се усещат ретро фазите на същия. :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #85 -: Октомври 22, 2014, 04:02:16 pm »
Не е изключено, нямам задълбочени наблюдения върху поведението на меркурианците по време на такива фази.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

akruks

• Hero Member
« Отговор #86 -: Октомври 22, 2014, 04:27:46 pm »
Akruks, има Меркурий в знак с достойнства и същия управлява ъгъл в картата й, при нея по-силно се усещат ретро фазите на същия. :)
Интересно, защо не ги усещам тези ретро фази на Меркурий?
Аз много добре разбрах какво и защо си написала в коментара си, където има извадка от коментар, адресиран до мен. Мисля обаче, че ти не разбра моя коментар.
Може и да не съм се изразила добре, а и не беше напълно обяснен от мене аспектът на СЗ, но не е от ретро Меркурий, а от все още активния квадрат на тр Марс У3, У8 към наталния Мерк У1

Рени

• Hero Member
« Отговор #87 -: Октомври 22, 2014, 04:52:50 pm »
Защо да не ги усещаш?!?
Нали в периода пишеш, пишеш и повече пишеш, по-малко четеш-това е.  :)

akruks

• Hero Member
« Отговор #88 -: Октомври 22, 2014, 05:03:22 pm »
Защо да не ги усещаш?!?
Нали в периода пишеш, пишеш и повече пишеш, по-малко четеш-това е.  :)
Ами пак не позна- точно в периода чета, чета и по-малко пиша, особено днес много ме мързи да правя с ръцете каквото и да е, а и не само с ръцете...
тр Меркурий, СЛВ и Луната върху Венера- голямото мързелуване цял ден...
 :49:

Liliq

• Newbie
  • *
  • Публикации: 33
« Отговор #89 -: Октомври 23, 2014, 12:49:49 pm »
Новолунието и СЗ при мен ще са в 10 дом на 3-4* от МС. Участието на Венера в СЗ предполага активност и по домовете, които управлява , при мен те са 5, 10, а е разположена в 1 дом. От друга страна  тр. Плутон  се приближава към нея. Марс се е разположил вурху Северния възел. Очертават се интересни месеци  :012: