Автор Тема: Представи за Любовта...  (Прочетена 49553 пъти)

trendy

• Hero Member
  • Публикации: 1804
Re: Представи за Любовта...
« Отговор #90 -: Август 07, 2015, 03:16:56 pm »
Като сте подхванали темата за мъжете скорпиони, никога няма да забравя как един колега свали съквартирантката ми. Момчето беше троен скорпион за нейн ужас ;D  Няма да напиша какво каза, защото е доста нецензурно, тя естествено щеше да го убие (Козирог)  ;D Та така де от мъже скорпиони какво ли не съм виждала  :012: Нещото, което ми прави впечатление, че пред хората се правят на големи палячовци, хич не са искрени, слагат маски и се чудиш сега себе си ли е или пак е в роля. Точно това ненавиждам в тях.

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1233
« Отговор #91 -: Август 08, 2015, 04:22:59 am »
Ти си изумително оригинална.Виден Уран,акценти Водолей?
  :D Брой ме за много акценти скорпион/плутон.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #92 -: Август 10, 2015, 08:18:06 pm »
Чувствам се като в нечий личен дневник, ама без да е описана и една случка :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #93 -: Септември 09, 2015, 07:40:08 pm »
За мен любовта се печели с доверие, искреност, отдаденост. А се губи с егоизъм.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6496
« Отговор #94 -: Септември 10, 2015, 10:00:10 am »
Любовта се губи най-лесно с ревност и параноя.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6496
« Отговор #95 -: Септември 10, 2015, 01:57:31 pm »
Ти хубаво му казваш, ама дали ще те чуе.  :012:

Ali_Lun

• Hero Member
  • Публикации: 1154
« Отговор #96 -: Юли 20, 2016, 10:34:00 am »
Имам въпрос. Защо жените се съблазняват от парите и изобщо имането на мъжете(добре нека кажем повечето жени)? Как мислят жените,какво виждат в това,какво им се случва в главите,какви мисли,инстинкти,чувства,механизми? Ще се радвам,ако сте искрени и ако изобщо си направите труда да помислите,синтезирате и отговорите.

Thanks!
« Последна редакция: Юли 20, 2016, 10:36:24 am от Ali_Lun »

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2120
« Отговор #97 -: Юли 20, 2016, 11:53:50 am »
Защото в днешно време "парица е царица ".
При мен темата е много актуална, привличам , а може би избирам финансово стабилни партньори.
Имах връзка, в която той остана без работа- не че нямаше възможност за такава, а просто имаше големи претенции без покритие, ами, не ми беше приятно да му купувам цигарите, да давам пари, а отсреща само мрънкане.
Има един минимум, който, ако човекът не притежава, означава, че нещо не му е както трябва.
Да ме кани аз да ходя при него, щото нямал пари за кола, ай, мерси, ако ще и Аполон да е.
Жената обича да се чувства сигурна, в безопасност, обгрижена и точно тези лунни потребности в наше време са немислими без Сатурн.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #98 -: Юли 20, 2016, 12:05:40 pm »
В отношението към парите съм като мъжете - печеленето на пари, на повече пари ми вдига адреналина  :)

Връзките ми никога не са се градили на прагматична основа. И вече ми е късно да си променям нагласата, жалко за пословичния плутонов и осмодомен потенциал. Не понасям меркантилни хора, но по закона на привличащи се протиположности в обкръжението ми често е имало такива, за разлика от подобните на мен. Абонирана съм за сатурнови акценти - учат ме на прагма и на по-разумен подход към живота.

Имало е случаи мъжът до мен временно да няма пари, да поема аз някои разходи. В повечето случаи си ги делим, така беше в последната ми продължителна връзка. Разбира се, ако отношенията се поставят на друга плоскост - общ дом, домакинство, дете/деца и семейство, не бих могла да живея с мъж без постоянни доходи/неработещ. Как ще си посрещнем разходите и как ще планираме бюджета? На мен не ми върви в хазарта и в игрите на късмета, така че и тоя вариант отпада.  ;D

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #99 -: Юли 20, 2016, 12:24:41 pm »
От еволюционна гледна точка е защото мъжете със статус изглеждат по-благонадеждни за осигуряване на изхранването на потомството. По същия начин задай въпрос на мъжете защо харесват жени с големи гърди.

Според еволюционните биолози мъжете предпочитат красиви жени както за краткотрайни, така и за дълготрайни връзки. Докато жените избират красиви мъже предимно за краткотрайни връзки, а за дълготрайните статусът е по-определящ.

https://www.psychologytoday.com/blog/the-scientific-fundamentalist/201101/beautiful-people-have-more-daughters

P.S. Не всички жени гледат статуса и не всички мъже гледат гърдите на първо място.
« Последна редакция: Юли 20, 2016, 12:29:46 pm от Mirabella »

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #100 -: Юли 20, 2016, 12:25:18 pm »
Тоест с една дума - искате сигурност. Добре,тази сигурност ако води със себе си садизъм,командорене,унижение,вид мачкане,третиране като предмет,а не човек,това как го мислите,как го приемате? Или това е друга крайност,а вие искате някаква златна среда,в която вие да сте и по-слабата страна и да ръководите всичко или как?
По мое мнение най-добре е всичко да е балансирано,да има общи усилия,някаква романтика долавям в себе си,не знам защо. Нали през едно продължително време четях навсякъде  и чувах отвсякъде,че мъжете и жените били равни,не бивало жените да са онеправдани,третирани като предмети и така нататък и затова и аз така романтично,споделено,балансирано приемам нещата.
Мислил съм и друго - ако мъжът е зависим от жена си в определен период от време от една страна той може да се почувства унижен,аз съм го преживял това - мислено,просто като си помисля и ми става гадно,но после си давам сметка,че този процес ако включва любов,подкрепа и идея за взаимна помощ и справяне с трудностите в живота,процесът става друг,но ако от самото начало правилата са такива,че мъжът носи всичко,отговаря за всичко,тогава в моменти на липси мъжът се чувства унижен,може да се пропие и така нататък,особено ако има натиск от страна на жената,а и напускане,изневери и така нататък.

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #101 -: Юли 20, 2016, 12:27:22 pm »
Аз бих отговорил за гърдите,но някак си ми е неудобно,а и не мисля,че е много свързано с потомството,може би по-скоро подсъзнателно да бъде свързано с потомството,но съзнателно нещата стоят по коренно различен начин.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #102 -: Юли 20, 2016, 12:29:12 pm »
По мое мнение най-добре е всичко да е балансирано,да има общи усилия,някаква романтика долавям в себе си,не знам защо.

Това е идеалният вариант, но в реалния живот има много оттенъци. Бракът и съжителството не са покупко-продажба.

Ali_Lun

• Hero Member
« Отговор #103 -: Юли 20, 2016, 12:32:06 pm »
Не разбрах отенъците и това,че бракът не бил покупко-продажба. Ако може да разтегнеш още малко казаното,та да се отвори и да се види по-ясно.
Разбрах все пак,но не съм сигурен - може би искаш да кажеш,че въпреки първоначалната идея,хората лъжат,че и те мислят така или не лъжат,а после се отмятат и после започват да мислят и действат по друг начин?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #104 -: Юли 20, 2016, 12:34:43 pm »
За разтягане на локуми нямам никакво време, особено сега и в тази тема. Не ми се прелива от пусто в празно.