Като че ли планетите в съвпад с ЮЛВ са с по-скромна изява и някак блокирани. Но при СЛВ в съвпад с лични планети ефектът не е противоположен - те не са с по-силна изява. Имам позната със съвпад Слънце-СЛВ в Риби в 7 дом - освен с нещо като прилепчивост с друго не мога да го свържа. При мен Слънцето е в началото на Риби, а СЛВ в края - е, съвсем с нищо не го свързвам.
Има ли някой друг с възли налазили личните планети?
Като изключим факта, че има вече няколко теми за нодалната ос и че аз нямам лични планиети в съвпад с възлите, мога да се включа по другата част
Планетите в съвпад с ЮЛВ ти се струват по-слаби, защото те вече са отработени от човека, познати му са, просто се иска преразглеждане и дооформяне, докато тези при СЛВ предстои да се отработват, непознати са и затова не са толкова лесни. Аз лично имам съвпад Нептун с ЮЛВ в 5 дом - толкова ми е лесно да идеализирам любовните си афери, да жертвам какво ли не, че въобще не ми е ясно, как точно се гледа на любовта по реалистичен начин ( СЛВ 11 дом). Слава богу, поне вече знам, какъв ми е казуса и ако не друго, то поне се опитвам да мисля/разсъждавам/съпоставям/давзимам решения и т.н. в посока решаването му
За дирекционните аспекти има добър материал, за прогресивните също, за транзитните - тоже
При теб - ами доколкото знам, още нямаш 35год, така че още ти е широко около врата
, пък и като не е точен съвпада, наложителността няма да е толкова силно изразена.
За наталните аспекти - интересни са ми квадратурите (защото аз си имам такава и ми е много трудно да я разреша)
- но пък след 2-3 години някъде ще мога да кажа повече по въпроса - от миналата година вървят прогресии през ЮЛВ, минават през градуса на квадратиращата планета и после върху Нептун