Автор Тема: Аспекти  (Прочетена 21987 пъти)

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
Re: Аспекти
« Отговор #30 -: Май 31, 2015, 02:30:47 pm »
Тези децил и ундецил не съм ги чувала, сигурно до сега съм ги мислела за полусекстил с малък орбис . :012:

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #31 -: Май 31, 2015, 03:01:51 pm »
Ундецила си го изсмуках от пръстите, Бека :012: Ама на, има го. Сигурно и ундевицесил има.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13755
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #32 -: Май 31, 2015, 04:30:09 pm »
Ундецила си го изсмуках от пръстите, Бека :012: Ама на, има го. Сигурно и ундевицесил има.
Брей, много ти начетени пръстите!  :29:
Ундевицесил няма, но има Биундецил- 65°27'

Ребека

• Hero Member
« Отговор #33 -: Май 31, 2015, 04:46:35 pm »
Хайде развенчаните митове в астрологията продължават- имах един полусекстил, който наистина се оказа ундецил, а то не е хубаво, сега сигурно ще се окаже че и от този дивисил имам ,а съм го приемала за 70гр. :012:

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #34 -: Май 31, 2015, 05:29:28 pm »
Що за произвол и дискриминация, баш ундевицесила да отрежат! :012:

Без майтап, щом сме приели, че може да делим кръга на произволни части, някои от които дават дробни градуси (вавилонците се обръщат в урните), що пък да не е 19? Само че това вече избива повече на нумерология. Чисто практично, орбисите следва да отпаднат, понеже няма кой да прави такива тънки разлики — 10° ли е (1/36), 9,73° ли (1/37). Схематично красивият вариант е орбисите да намаляват логаритмично. Тогава от квадрат надолу почти изчезват (0,46°), за секстил е само 0,25°. А в живия живот тия аспекти си действат и по-отдалеч.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #35 -: Ноември 23, 2015, 08:20:27 pm »
Моля да споделите как виждате куинкокса? Как го усещате? Аз май го пренебрегвам  ::)
Над силата е само умението да я владеем!

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #36 -: Ноември 23, 2015, 09:08:27 pm »
На мен ми се върти нещо, че планети в куинкокс - не се виждат  ::)

При мен в такъв аспект са:

Венера-Юпитер
Венера-Марс
Слънце-Сатурн

Драки  ;D при тебе Марко и Уран са направо "опасна банда"  :012:

a.l.e.n.a

• Hero Member
« Отговор #37 -: Ноември 23, 2015, 09:31:07 pm »
Ако приемем, че не се виждат:

Венера-Марс - от дете съм много силна, борбена, мъжко момиче. Майка ми е много силна фигура и за мене била пример. Може би с този ретро-Марс на К4 - винаги съм имала нужда да доминирам, да се справям, да мога сама - роден победител ....

Съответно срещам мъж и му показвам, че макар и жена съм по-мъж от него .... Стрелям по-добре, шофирам по-добре, изкарвам повече пари, няма пречки за мен - не съм крехка, ранима и слаба. Това правеше мъжете около мен лениви, слаби, някак ги унищожавах - не нарочно. а паралелно се оплаквах как все аз тегля.

Отне ми време да проумея, че трябва да си избера мъж ли искам да съм или жена :) Естествено природата е по-силна и така се научих да бъда слаба, ранима - поне привидно - вече и една крушка не мога да завия, не знам как се сменя гума и не карам колата на автомивка .... Това са някакви груби примери.

Но мисля, че при мен Марс и Венера не са били наясно - кой-кой е. Не са се били разбрали по натал на кого къде му е мястото :) Марс носи вътрешната агресия, Венера наритана от него в Скорпион и 8 дом. Много шамари изядох, докато вкарам ред.

Заради мястото на Венера - може би се виждат, а ясно е, че при Венера в 8 дом в скорпион -  Марс доминира. В заточението си по дом и знак - тя трябва да намери вътрешен ресурс да се справи и изяви :)

Венера-Юпитер - винаги съм искала да имам покровител, благодетел, закрилник, обаче не мога да се продам, хора - не мога. Вероятно заради съвпада - Венера-СЛВ - всичко ми е толкова идеално в съзнанието. Толкова предложения съм имала за уреден живот - сърцето и чувствта ми са качени на някакъв пиедестал и нямат сваляне от там.

Това невиждане между двете планети - трябва да го приема и мисля, че не подлежи на отработване :)

Слънце - Сатурн - трудно ми е да го осмисля - Сатурн е дома и знака на Слънцето - иска да господарства. Слънцето е в дома на Сатурн и на 5 минути от знака му. По тази причина мисля, че са свързани и се виждат. Т.е. този куинкос не ги прави невидими :)
« Последна редакция: Ноември 23, 2015, 09:35:02 pm от a.l.e.n.a »

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #38 -: Ноември 23, 2015, 09:44:50 pm »
На мен ми се върти нещо, че планети в куинкокс - не се виждат  ::)

При мен в такъв аспект са:

Венера-Юпитер
Венера-Марс
Слънце-Сатурн

Драки  ;D при тебе Марко и Уран са направо "опасна банда"  :012:

Това някоя нова планета ли е? Или е от Дон Хуан де Марко? :D
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Happy58

• Гост
« Отговор #39 -: Ноември 23, 2015, 09:46:11 pm »
Моля да споделите как виждате куинкокса? Как го усещате? Аз май го пренебрегвам  ::)

натален или транзитен? - но все си е някаква криза - аз в момента си имам такъв от тр Уран към стелиума в 3 дом. Дълго си ме държи и въобще не ми е комфортно.

Terry

• Hero Member
« Отговор #40 -: Ноември 23, 2015, 09:51:22 pm »
Ааа трябвало да е Мерк? Аз помислих пък Марс....

И защо да не издребняваме, Дракич? Знаеш ли, че най-добрият лек за падналия и заточен меркурий  е внимание към детайла, по девишки :29:

Ребека

• Hero Member
« Отговор #41 -: Ноември 23, 2015, 09:53:24 pm »
Представих си Марко хибрид му Марс и Меркурий, нещо като муле, катър :012:Родено под Урановата дъга от гей връзката на паднал марс и ретро Мерк :012:
« Последна редакция: Ноември 23, 2015, 09:55:51 pm от Ребека »

delphin

• Hero Member
  • Публикации: 2019
« Отговор #42 -: Ноември 23, 2015, 09:54:01 pm »
Като сте отворили приказка аз куинконсите, броите ли тези с осите и възлите, че при мен и такива се намират  :012:
Има един глас, който не използва думи. Слушай!
Мевляна Руми

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #43 -: Ноември 23, 2015, 09:55:29 pm »
Това някоя нова планета ли е? Или е от Дон Хуан де Марко? :D

Марко. :012:

Да не съм в офтопик. Имам в натал куинконс между Плутон и Иц. Плутон е управител на Мц. А Иц е в съвпад с Хирон. В семейството на родителите ми не е имало катаклизми - нормално семейство. Но имаше напрежение, за някои неща се усещаше, че са от различни планети. Въпреки това се обичаха по свой извратен начин.
Ако гледам за себе си какво е дало - баща ми, който гледам по у10, рядко успява да разбере интимните ми нужди. Не от нежелание, а някак се разминаваме в обясненията. Развален телефон.

Транзитен Нептун е в куинконс към наталната ми Луна, у6 на Дсц. На чисто физическо ниво от време на време ми се появяват някакви странни алергии, чувствителност. Бог знае от какво. Идват за ден, отиват си за ден. Може и интуицията и сънищата да имат отношение с този аспект на Нептун. Не винаги съм ОК с лунната си природа.
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

Terry

• Hero Member
« Отговор #44 -: Ноември 23, 2015, 09:57:46 pm »
Представих си Марко хибрид му Марс и Меркурий, нещо като муле, катър :012:Родено под Урановата дъга от гей връзката на паднал марс и ретро Мерк :012:

Меркурий е безполов тъй, че не се знае дали е било гей връзка :D