Енигма, и аз обичам да слушам евъргрийни. :012:
При мен Венера е във Везни, на трон, Слънцето е в Стрелец, обаче диспозитора му Юпитер е в секстил с Венера, Меркурий също. И понеже и Уран е там, е ясно, че няма да слушам музика, каквато слушат повечето хора на моя възраст в днешно време (особено електронната музика на Жан-Мишел Жар, Вангелис, Майк Олдфийлд). Те повечето мои връстници дори не знаят кои са "тези".
Друг е въпросът, че обичам да слушам и хард рок, но зависи много и от настроението ми. Много хард рок групи също имат евъргрийни.
Луната ми е в Рак - затова предпочитам най-вече ретро музиката, но от друга страна, това, което в днешно време се прави, не е музика и въобще не прилича на такова (особено рапа), така че не е странно защо не харесвам модерната музика.
Спомням си като много малък за първи път слушах на едно старо радио Ал Бано и Ромина "Liberta", тогава песента тепърва беше излязла и беше голям хит, много често я въртяха. Също така и Кристина Димитрова и Орлин Горанов. Не е никак чудно, че обичам още от малък т.нар. "естрада".
Класическа музика послушах от 4 клас някъде. Тогава имахме проблеми у нас, баба ми, която не беше особено добър човек, се беше разболяла и на легло, и постоянно ни тормозеше. Аз се чувствах съсипан и лекарката препоръча на майка ми да ме води 10 дена в един център, където лекуваха с музика. Тогава за първи път чух произведения като "Лебед" на Сен-Санс, "Мечтание" на Шуман, Лунната соната и много други. През 1999, от началното училище искаха да изхвърлят плочите с класика, понеже вече не искаха да ги ползват, били остарели. Тогава не учех вече там, но майка ми работеше хигиенистка там и предложи на госпожата да ми ги даде на мен. И така се зарибих още повече по класиката, особено по музиката на Бах, Бетовен. Музиката на Брамс също ми допадна много.