Появи се сериозен проблем в работата ми, опитват се да ме злепоставят.
Ще ме уволнят ли?
Уф, аман от гадни к-ви, що все интрижки се стремят да правят? Отде е тоя колективен маниер?
Сега по хорара – в ситуацията са намесени и други хора, като от теб ще се иска да проявиш повече дипломатичност и диалогичност, недей с рогата напред. Понякога се налага с повече мазнене и кършене на пръсти, по везнишки. Наясно съм, че на такива хора като теб тоя маниер не им е вроден и не им идва отвътре. Бъди дипломатична, премерена, но си дръж на позицията, без излишно перчене обаче.
Над теб обаче има жена, по–висшестояща или в периферията на ръководството, с която по–трудно ще постигнеш консенсус. Близка е до ръководството. Търси справедливост в по–висша инстанция, ако нещата загрубеят, там имаш шанс за успех.
В тази ситуация печелившият маниер е този на въздушните знаци, опитай се да обуеш техните обувки. Не си в патова ситуация, не са всички срещу теб. Но няма да спечелиш с директна конфронтация. Количествено са повече от теб, тази "битка" групово се води. Те са по–силни, когато се обединяват в глутници, поотделно са слаби и неефективни.
Мисля, че не се очертава уволнение, но си дръж на позицията и реномето. В голяма степен развоят на ситуацията зависи от теб и твоята реакция, от твоя маниер при комуникиране.
Успех!