Веско, казали са ти го и преди мен, но и аз да се включа.
Когато някой ти тегли карти, той се е свързал със своята колода(без значение дали е Таро, или някакъв друг оракул). Ти си се доверил на този човек да бъде проводник на някаква информация - следователно тълкуването на картите ще е най-правилно от него. Аз се занимавам с Таро. Но когато задам въпрос на Ема, не гледам какви карти е теглила и да си кажа "ахпф Рицар чаши- баси лигльото", а слушам нейната интерпретация и й се доверявам, защото в нейната колода Рицарят има определени атрибути, които на нея са и познати и ги усеща - следователно тълкува. Недей да се ровиш в значенията на картите и да търсиш под вола теле, след като си получил отговор. Таро не е патерица - не може да те вдигне и да те пренесе "на по-хубаво място". Даже, в моменти на отчаяние, картите имат навика да мълчат или да отразяват - показват ти собствената ти чернилка и крещят "Осъзнай се!!". Не съм наблюдавала какви карти ти се падат често по зададените въпроси, но ако са мечове/чаши и Големи аркани от рода на Император, Обесен, Колело или Страшен съд - посланието е красноречиво - Събуди се! И започни да живееш, а не просто да съществуваш! За мен това е красотата на всички езотерични практики - да ти отворят очите и да те насочат, да бъдат съветник, а не съдник. Има един много хубав лаф: "Някой ми го показа и аз го видях сам".
Сигурна съм, че всеки човек, в един или друг момент от живота си, преминава през трудности. Не е въпроса в това дали се случва, а защо се случва и каква е твоята реакция към случващото се. В крайна сметка, "Повечето хора са толкова щастливи, колкото са решили да бъдат." Аз също съм имала своите моменти на гняв/бунт/безсилие, но трудностите(особено напоследък) ме научиха да
търся и
виждам положителното във всяка ситуация