Не зная къде да си задам въпроса и реших, че тук е подходящо- Коя планета отговаря за планирането? Много обичам да си правя графици, да правя планове, да организирам. Напоследък забелязах, че с годините това се засилва. Особено ако е обвързано с цели. Щом приключа дадено нещо, веднага търся да си поставя нова цел, за да направя план и стратегия, график и да се организирам с тактика и изпълнение. Търся отговорника за това. Имам две предположения- Марс и Сатурн. Правилно ли си мисля или?
Едва ли има само една планета, която да свържем с планирането, а и самото планиране може да е различно - ето, при теб е, за да се постигат цели (при мен е по-различно).
За това, което описваш като характеристики и състояние при теб, мисля, че трябва да са намесени Меркурий с Дева (организация, график), Сатурн/10 дом (цели и планове-нещо което трябва да се постигне) и Плутон (стратега).
Това, че ги обичаш - асц Дева, венера в дева (тук виж къде ти е прогресивната, щом се засилва), и управителя/диспозитора Меркурий в 10 дом, съвпад Слънце.
Това, че се засилва - Плутон от известно време ти е в опозиция на стелиума, в който участват Мерка и Слънцето. Сатурн се върти около ЮЛВ и бута към СЛВ.
Но това, което не споменаваш - стелиума е в рак, а сатурн и Плутон са в 4 дом ..... няма как да не се проявява този архетип.