Сафо, със сигурност ще засегне здравния статус, физическото тяло- инциденти, прекъсване на лични дейности, инфекции, бързо протичащи заболявания, интервенции, нарушение целостта на някои чсти от тялото, най-вече главата, зрение; енергията която влага да започва/прави нещата не стига, с повече усилия ще се случват нещата. Това продължава около 4 г, преди стане ретрограден, затова е добре човек да ускори нещата, свързани с домовете, които управлява Марс. 4 г човек е реактивен, а не активен, а му се иска да е, оттам и инцидентите. Отлагат се много инициативи. Марсовата енергия винаги е насочена към разрушение, конфликт, а отсреща стои 7 ми дом и ако има аспект с неговите управители, връзките са подложени на Марсовото влияние.
При мен на 34 г Марс е станал стационарен и макар да не е у1, има връзка с у1 и е в 1-ви дом, с квадрат у7/10 - от ряз енергията ми спадна, тялото ми реагира и физически, и психически; проблеми в професионалните ангажименти; във връзките, с роднини /по натал квадрат Меркурий в 3-ти/. Когато се е обърнал и тръгнал ретроградно, една голяма идея "умря", разбрах, че няма да има развитие, поне за момента. Имаше и други събития.