Автор Тема: Тема за въпроси от начинаещи  (Прочетена 724427 пъти)

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13829
    • https://victoryastro.blogspot.com/
Re: Тема за въпроси от начинаещи
« Отговор #3660 -: Декември 04, 2024, 04:18:26 pm »
Здравейте, моля, който има желание да разясни. Когато става въпрос за взаимоотношения, къде търсим секса - в 5 или 8 дом.
За тълкуване на хорар ли питаш или за синастрия? В синастрията се гледат планетите Марс при двамата – знак, знаков аспект между тях – може на единия да е в началото на даден знак, а на другия в края, но Марс показва кой какъв секс прави /харесва и как се реагира когато е ядосан, и ако са в нехармонични знаци помежду си, няма как да правят хармоничен секс, леглото ще е като тепих, а не място за наслада...
В хоррар връзка между управителите на 8д. , като това не изключва основното за взаимоотношенията - 1-7 дом, гледа се комплексно, а не изолирано.

crazylady

• Full Member
  • Публикации: 115
« Отговор #3661 -: Януари 11, 2025, 09:01:01 am »
Какво показва, чистият, ясен говор и добрата дикция?
Добре поставен Меркурий е ясно, но едва ли всички с Меркурий в Стрелец и Риби, ретро или изгорени, говорят тихо,неразбираемо. Не става дума за патплогия, а за нормална комуникация, без да се напрягаш да чуеш и разбереш, какво се казва?

Корея

• Hero Member
  • Публикации: 2132
« Отговор #3662 -: Януари 11, 2025, 12:15:42 pm »
Например, някой аспект със Сатурн или да е в Сатурнов знак. Ако е приятен , аспект с Венера.
Моят Мерк е такъв и много пъти са ми казвали, че имам хубав глас. Говоря правилно, ясно и разбираемо.
От малките радости в живота
човек може да си сглоби едно съвсем прилично щастие...

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1259
« Отговор #3663 -: Януари 11, 2025, 03:11:49 pm »
Меркурий в Стрелец и Риби не говорим тихо и бавно, макар да е неразбираемо.
Ако не си мълчим, можем да го докараме на логорея, философстванв и радио точка, бързо говорене, картечница, често с някакъв говорен дефект, заваляне, сдъвкване на думите, недоизказване, съкращение на думата, пропускане на звуци и сливането им, лапсос и пр.
Хората са го казали: "Мълчи като риба", ами мълчи си!

И обратно, дар словото е в Близнашките Меркурии, Девишките не могат да се похвалят с такова дар слово, по-скоро с умен ум.

Говорители по телевизията, водещи на предавания, гласове от пространството често имат натален секстил Меркурий с Венера. Меркурий във Везни.

Убедителен е Меркурий в добър аспект с Марс, а влиятелен, разбирай манипулативен - с Плутон. Такива имат онези медийни водещи, които в крайна сметка стават авторитетни, с тежест на институция, влиятелни на общественото мнение.  Силовата планета дава сила и на словото, твърдост, категоричност и власт.
Жокер: ако не носите силен Меркурий, но трябва да говорите, убеждавате, да се договаряте, за сделка, гонете транзит на Марс към наталния Меркурий.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7689
« Отговор #3664 -: Януари 11, 2025, 03:46:52 pm »
От моите познати,жена с много правилен говор,дикция,приятен глас,като безпристрастен говорител звучи е с ретрограден изгорен Меркурий в рак,взаимна рецепсия по управление с Луната в близнаци,която пък е съвпад с Венера(може и това да е причината).
Меркурий е и в тригон с Плутон.
Венера е важна за гласа,като упр.на знак Телец,който упр.шията,гласните струни и т.н
Взаимните рецепсии Венера/Меркурий дават хубав глас.
« Последна редакция: Януари 11, 2025, 03:50:52 pm от Сафо »

crazylady

• Full Member
  • Публикации: 115
« Отговор #3665 -: Януари 11, 2025, 05:24:51 pm »
Поводът за въпроса ми, беше продиктуван от проведената най-накрая, присъствена родителска среща на големия син. На трима от преподавателите, нищо не се чу и разбра. Говорене под носа, смотолевяне на думите. Какво правят в час, идея си нямам. За радост, по български език е друга работа- чисто, ясно, високо.
Погледнах Меркурия на моя приятелка, която е много добър оратор, с бърз и точен изказ, изключително словоохотлива - в Близнаци, в лъчите на Слънцето, квадрат Марс/Юпитер, западен.
Благодаря, дами!

Сафо

• Hero Member
« Отговор #3666 -: Януари 12, 2025, 08:12:04 am »
С критичен градус на Меркурий имате ли наблюдения за гласови данни.Двама познати мъже със специфика в гласа,разпознаваеми.Особени гласове.В нулев градус на знак,при единия е R.
Баща ми беше с Меркурий в дева ,съвпад Слънце/Венера-пишеше много красиво.
На младини е свирел на акордеон,с приятен,силен глас,но ужасен речник.

Nana

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 70
« Отговор #3667 -: Януари 12, 2025, 11:18:54 am »
За Меркурий, при мен У9 и У11, в Риби, в 5 дом. Квадратура с Нептун. Мълчалива съм, не обичам да говоря. Стига да не пийна едно за отскок, тогава не можеш да ми затвориш устата.  Като цяло се ритеснявам да говоря. Не мога да се обосновавам правилно, или поне така, че отсрещната страна да ме разбере правилно. Общо взето, само аз си се разбирам. Иначе, смятам че имам ясна дикция.
ММ с Меркурий (У4 и У12) във Водолей,  в 8 дом. Съвпад Венера, квадрат Уран, секстил Нептун и тригон Плутон. Гласът му е много силен , рязъки ясен. Доста често съм го питала защо се кара с мен, а то просто така си говорел.
Големият ми син - Меркурий (У11 и У8) в 11 дом във Везни. Съвпад Венера, тригон Сатурн и Юпитер, секстил Плутон, тригон Нептун. В ученическите години участваше в една театрална школа, беше водещ на всякакви събития в града. Сега, в студентството си, постоянно участва в някакви клубове по дебати, международни обмени, конференции. 
Малкият ми син - ретро Меркурий У11 в Козирог , в 3 дом. Съвпад Марс и Плутон, секстил Венера. Не говори никак ясно, като да си мрънка под носа. Често, когато отговаря с да или не, го карам да повтаря по няколко пъти, защото и да, и не ми звучат напълно еднакво. Има и лек дефект в ч, ш, ц. Тепърва му мутира гласът, така че ще видим накъде ще отидат нещата.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #3668 -: Януари 12, 2025, 04:07:29 pm »
Nana,а Сатурн къде е на малкия син?

Nana

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 70
« Отговор #3669 -: Януари 12, 2025, 05:35:26 pm »
Сафо, във Везни в 12 дом. Евентуално една много широка квадратура от 10° и малко.
« Последна редакция: Януари 12, 2025, 05:41:19 pm от Nana »

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1259
« Отговор #3670 -: Януари 13, 2025, 01:52:05 am »
Майка на дете от групата на сина с нулев Меркурий в Лъв.
Нищо, нищо особено или специфично като глас, текст или авторитет на словото. Уонаби институция, но не й се отдава. Аспектите към Меркурий ги отработва по друг начин.

Моят син е с Меркурий на МЦ, връх на точен бисекстил до асцендент и Венера в Дева, аспект Уран, Луна в Близнаци и... За крехката си възраст не се справя с говоренето. Чак не ми се вярва или съм максималист. Но очаквах повече и се надявам на повече в бъдеще. Засега отработва с подреждане и структуриране на предмети, обича да пише и вече е научил, макар по-скоро като копиране, отколкото осъзнаване, около половината азбука. Това по собствено желание, интересно му е.

Моят нещастен Меркурий, макар откъм 12, си е асцендентен, затова е много видим. Некрасив и съвсем нечист глас и още по-нечист ум, но е моят си, много специфичен, никой не може да го обърка и след години ме разпознават по телефона. Ама за говорител не ставам, макар все да се бутам и да се излагам )).
Пиша много, много добре. Не изкуство, но текстове - административни, бизнес, научни. Точно в целта. В училище по литература все трябваше да чета писмената си работа, за да видели другите как се правило. Имам сериозни научни публикации. Другите харесват текстовете ми и дори не смеят да ги коригират или отхвърлят.
Като цяло другите ме считат за по-умна, отколкото съм, надценяват ума ми. Но той си остава рибешко-плитък.

Сафо

• Hero Member
« Отговор #3671 -: Януари 13, 2025, 03:18:26 pm »
Вероятно Меркурий е основен претендент за звученето на гласа+Венера.Дом,аспекти,декада,терма и техните управители.
Жена с Меркурий в Близнаци-кофти глас,грозен,силен и същевременно мрънкащ,дрезгав ,но неприятно,чувам я през няколко стаи,ако говори,но не се разбира какво точно казва.
Гласът не прилича на женски.Чудиш се мъжко,или женско го издава.