Сол.асц попзда в 9ти натален дом-скорпион ,съвпад с Меркурий,упр.на 10 и 8ми домове.Меркурий ще е важен тази година,Марс също като упр.на асц.Много мисли,комуникации,пътувания и общуване,договори,сделки,срещи с тесни специалисти,оформяне на документи,завещания,изследвания,дела,нотариуси,юристи,по 9ти дом са далечните пътувания,некръвните роднини,като жена на брат,или мъж на сестра ти(ако имаш).Интересно ,МЦ сол е точен съвпад с Юпитер,може да промениш статус.Луна също в 9ти дом.Възврат на Венера,която е в аспект с Плутон във втори сол.дом.Вероятно ще се опаричиш.Но и ще даваш пари ,Юпитер като упр.на 2ри в сол.е в 6ти дом.Нещо голямо за дома-диван,телевизор.Домашен любимец,или кола.
Ъглова Венера,Меркурий-връзки с жени,мисли за пари,брак?Любов,ревност,мислите са мрачни с Меркурий в скорпион съвпад с нат.Плутон.Но по всяка вероятност секс,смърт,като основни теми в годината ще преобладават,заради скорпионски асц.Марс и Слънце откъм 12дом-поликлиники,скрити неща,тайни,манипулации,осамотение на моменти.Тревоги около жена.Родител.Може да има ангажираност около вадене на документи.Скорпионът е фиксиран знак.За работа не съм сигурна,но мисля,че ще имаш договор.