Автор Тема: Предсказателни - солари  (Прочетена 1046466 пъти)

Happy58

• Гост
Re: Предсказателни - солари
« Отговор #975 -: Юли 15, 2015, 08:50:53 am »

Вече си мисля, че и след ретификация, часът ми е объркан.

Zoh, в натала ти няма гранични куспиди - дори и да мръдне с 5 мин часа, едва ли ще смениш куспидите толкова значимо - само това струпване около Асц може да се промени. Има ли някакви съмнения за друг час? Мисля, че имаше тема за ректификация - може там да се пробваме.

Сега още ще го гледам солара

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13944
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #976 -: Юли 15, 2015, 04:32:59 pm »

Давам обратна връзка по този солар: Никакви партньорства и романтични изненади. Имаше повече пътувания, предимно командировка в България и чужбина и много сериозни притеснения със здравето на близки членове на семейството ми. Вече си мисля, че и след ретификация, часът ми е объркан.
Аз не съм ти обещавала романтични изненади, а под партньорства нямах предвид единствено интимен партньор, а съмишленици, колеги, приятели- нещо ново в тази сфера няма начин да не е имало; сол Мц в 3д и сол Иц в 9д показват комантировките ти тук  и пътуванията в чужбина; сол ретро Сатурн съвпада с ретро Уран в 4д в натала, което показва сериозните ти притеснения, свързани с близки членове на семейството, а сол Плутон в сол 1д показва година на изпитания, но и силата да ги преодолееш и израснеш.
« Последна редакция: Юли 15, 2015, 04:36:29 pm от akruks »

akruks

• Hero Member
« Отговор #977 -: Юли 15, 2015, 09:53:28 pm »
Да, много се въртеше около 7дом и емоции.
Чак пък много...  :) Доколкото виждам ти сама си се завъртяла около 7д:
Много силен 7 соларен дом ,У1 соларен също е в 7 дом, а самият соларен АСЦ в 5 натален дом. Романтика ли ще е темата?
Много емоции изглежда - рачешкото ти Слънце ще се усеща по - силно. :)
да, има новолуние в сол 7д, който е в 11д- нови партньорства, приятелства, съдружия, колективи
преместване в чужбина за теб или член от семейството
а 5д не е само романтика, ако се занимаваш с творчество или имаш дете ще е важна година за него, ще има израстване

Съжалявам, че емоциите ти са били с негативен характер, но са си емоции, нали?
Командировките и пътуване в чужбина си ги имала, нали?
И спирам да пиша по тази карта, че няма смисъл.

tele

• Full Member
  • Публикации: 151
« Отговор #978 -: Юли 19, 2015, 10:16:24 pm »
Здрвейте, благодарности за всички които имат време и желание да каже нещо по прикачния солар :72: Гледам и нищо не ми хрумва. Съвпадите на домовете с натала, предвещава значима и запомняща се година... и до там ...

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7919
« Отговор #979 -: Юли 19, 2015, 10:39:51 pm »
Zoh, ти имаш сатурн съвпад възел по натал, в случая е сработил транзитният сатурн през четвърти натален, квадрат луна, която ти е диспозитор на слънцето в натала, сигнификатор на жените вкъщи
И разбира се-съвп с нат уран, като щрих

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #980 -: Юли 21, 2015, 12:35:48 am »
Колко дни давате на прогресирания солар да сработи? Става дума за съвпад на прог. сол. АЦ с нат. МЦ и смяна на знака на прог. сол. МЦ — определено отразява нагласите ми в последно време и някои мои действия, но откъм събития… да речем, че все още не знам да са се случили :)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #981 -: Юли 21, 2015, 09:05:16 am »
При мен това прогресиране на солара нещо не сработи тази година. Имам сол. венера в 7ми соларен на 9 градуса от сол. десцедент. Отдавна прогресирания десц е минал през нея, няма никакви събити по венерини теми - ни пари, за любов да не говорим.

Сол. венера е в точен съвпад с наталната т.е. венерин възврат в солара.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Papy

• Hero Member
« Отговор #982 -: Юли 21, 2015, 09:21:16 am »
Какво беше това прогресиране на солар?

Happy58

• Гост
« Отговор #983 -: Юли 21, 2015, 09:24:36 am »
Колко дни давате на прогресирания солар да сработи? Става дума за съвпад на прог. сол. АЦ с нат. МЦ и смяна на знака на прог. сол. МЦ — определено отразява нагласите ми в последно време и някои мои действия, но откъм събития… да речем, че все още не знам да са се случили :)

къде да ги видим тези прогресивни соларни Асц и МЦ ? Опитах в картата със слънчевите дъги - с червения цвят, но те не мърдат в рамките на 5 месеца дори и на 5 минутки.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #984 -: Юли 21, 2015, 09:54:25 am »
Какво беше това прогресиране на солар?

Местиш соларно МЦ и всички куспиди с определен брой градуси за ден. Мисля, че за една година трябва да се премести с 90 градуса т.е. с градус за 4 дни, май.

Друго прогресиране може да е със соларното слънце и транзитите  му през домовете на солара.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Papy

• Hero Member
« Отговор #985 -: Юли 21, 2015, 10:08:53 am »
Къде е теорията?
В старите книги има разни техники със сметки по солара, ама май не бяха точно такива
Малко афиф работа ми се вижда...?

Happy58

• Гост
« Отговор #986 -: Юли 21, 2015, 10:15:31 am »
Местиш соларно МЦ и всички куспиди с определен брой градуси за ден. Мисля, че за една година трябва да се премести с 90 градуса т.е. с градус за 4 дни, май.

Друго прогресиране може да е със соларното слънце и транзитите  му през домовете на солара.

не виждам логика в това 90 градуса местене. Нали е солар все пак ... ако ще се мести, да се мести през целия кръг ... много измислено нещо

Reptil

• Hero Member
« Отговор #987 -: Юли 21, 2015, 11:23:28 am »
Мене градусите ми ги мести програма :) Около градус на ден, малко според зависи, в някои знаци по-бързо. Аз бих ги мърдал с найбод/0°59'8" на ден. Но да, само върховете на домовете се движат.
« Последна редакция: Юли 21, 2015, 11:26:39 am от Reptil »

Reptil

• Hero Member
« Отговор #988 -: Юли 21, 2015, 09:52:27 pm »
Значи, има два чалъма за прогресиране. Със съкращения от help-а на Janus:

1) Sideral solar quotidian. The progressed local sideral time (LST) is advenced at the same rate as the transiting Sun's right ascension. The progressed MC moves through 24h (360°) from one solar return to the next.

2) Progressed sideral solar return. The progressed LST is advanced through approximately 24h + 6h 9m from one solar return to the next. The progressed MC moves approximately 450° from one solar return to the next. The progressed MC rate is approximately 1¼ degrees for every 1 degree change in the Sun's right ascension.

За второто, в края на солара МЦ наистина ще е 90° напред. Всъщност така съм си изпрогресирал солара сега, но повече логика виждам в метод 1. В края на седмицата ще кажа има ли събития, няма ли, а също и ще проверя назад с него определени дни/часове.
« Последна редакция: Юли 22, 2015, 11:08:55 am от Reptil »

akruks

• Hero Member
« Отговор #989 -: Юли 23, 2015, 07:56:42 pm »
къде да ги видим тези прогресивни соларни Асц и МЦ ? Опитах в картата със слънчевите дъги - с червения цвят, но те не мърдат в рамките на 5 месеца дори и на 5 минутки.
соларната карта нали може да я пуснеш самостоятелно, без натала, в астрокома- запаметяваш ѝ данните, после с тези данни построяваш натал, който го прогресираш за ден, седмица, месец, но не виждам с каква цел- техниката с придвижване на соларните куспидите на прогресия се движат с друга скорост, докато сол. ASC се движи със скорост 3' 56,6"
Значими събития може да отбележи при движението си сол. Асц , ако е наличен аспект с елементи от натала и соларната карта, като точната дата е 1-3 дни, а естеството на събитието е в зависимост кой дом управляват аспектираните елементи.