Автор Тема: Сатурн в падение по дом в различните знаци  (Прочетена 20737 пъти)

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
Re: Сатурн в падение по дом в различните знаци
« Отговор #30 -: Януари 18, 2016, 10:34:51 am »

Първата - първодомен и въобще първоквадрантен Сатурн ражда така наречените "ранни пилета". Ако следваме дирекционния цикъл на Сатурн, докъм 7-8 година Сатурн достига долна кулминация
тук за дирекционен или транзитен цикъл иде реч ::)

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #31 -: Януари 18, 2016, 11:03:17 am »
За транзитен
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #32 -: Януари 18, 2016, 12:33:35 pm »
De omnibus dubitandum est

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #33 -: Януари 18, 2016, 01:19:01 pm »
Мен винаги ми е било интересно какво толкова го радва Сатурн като е в 12ти, какво са имали предвид класиците?

В сектата си е, тоест, в половината на Слънцето, тоест, над хоризонта. Сляп е за асцендента, тоест, не вижда и е по-добре да не влияе, но има мажорен напрегнат аспект към дома на радостта на Слънцето - девети (Слънцето вижда Сатурн с квадратура от девети дом). Има по-древни текстове, според които Сатурн се радва в 4-ти, но някак не са се наложили. Птолемей е избрал да промотира сектовия подход, който е по-систематичен.

Нощният малефик Марс се радва в шести дом - тоест не вижда асц. и стои на квадратура от господаря на сектата си Луна, която пък се радва в трети дом. (На квадратура е от радостта и на другото светило - Слънце, както пък, разбира се, Сатурн е на квадрат и от Луната.)

По аналогия са и бенефиците - нощният Венера се радва в пети, в долната хемисфера, на секстил от дома на радост на светилото на сектата си и вижда асцендента с тригон, а дневният Юпитер се радва в 11-ти, на секстил от Слънцето и на секстил от асцендента.

Съответно мястото на радостта на Слънцето е на тригон от Асц., а на Луната - на секстил от Асц.

Меркурий като хермафродит/дневно-нощна планета, се радва в първи и е под най-пряко влияние на знака на асцендента.

По-свободна интерпретация - Сатурн и Марс в слаби и блокирани домове не вредят толкова силно, според Птолемей, според Лили - Сатурн предизвиква нещастията и се чувства най-добре, когато е в дома на най-дълбокия невървеж и нещастия. Според Фроули - 12-ти е дом на "самоувредата" - тоест там и това, с което нативът се самоубива, самоуврежда и самонаранява най-жестоко (във физически и духовен смисъл). Сатурн в 12-ти ограничава/стопира именно самоубийствените импулси на човека и склонността му да твори грехове спрямо душата и вярата си.
« Последна редакция: Януари 18, 2016, 01:30:20 pm от Diyana »
De omnibus dubitandum est

Happy58

• Гост
« Отговор #34 -: Януари 18, 2016, 02:57:06 pm »
Диянче, като ги чета тези страхотии, направо настръхвам ... няма ли нещо по-нормално за Сатурн в 12 дом ....

toroni

• Full Member
  • Публикации: 231
« Отговор #35 -: Януари 18, 2016, 04:57:15 pm »
Диянче, като ги чета тези страхотии, направо настръхвам ... няма ли нещо по-нормално за Сатурн в 12 дом ....

Има- и още как ! Имам почти точен съвпад на Сатурн У8/У9  в Близнаци с Асц, но откъм 12 дом . При раждането си съм била на кантар дали ще оцелея (увита пъпна връв около врата); трудно и не особено охолно детство - разведени родители ,местене  при роднини  и т.н. Най-трудното според мен , с което човек трябва да се справи при това Сатурново положение са вътрешните, често съвсем безпочвени страхове и депресивни мисли, което съвсем не е лесна работа. :lol_hitting:Почти всичко, което съм искала в живота съм го постигнала, но сама,с много труд и лишения . Обаче силата ; устойчивоста ;хладнокръвието в критични ситуации; предвиждането на събития;точен усет и преценка за хора и ситуации;изключителна борбеност; упоритост за оцеляване и прогрес ; дисциплина; търпение; организираност-  всичко това са чудесните Сатурнови качества, които не си давам за нищо на света. :012:

The_One

• Hero Member
  • Публикации: 1678
« Отговор #36 -: Януари 18, 2016, 09:08:23 pm »
С тази тема поне разсеяхме една глупост, която често срещам в астрологични статии и която бях започнала да възприемам като практика.
Предлагам да съберем постовете на Дияна за объркването на понятията, за Сатурн в 1-ви и за сектата в един общ материал в Избрани теми.

Торини, при мен раждането също е било трудно. Излязла съм с д-то напред, щяла съм да се задуша и съм била с критично ниско тегло за бебе. До 3-я месец не били сигурни ще оживея ли. Майка ми също е била много зле година след раждането. После всичко се оправя. Доколкото знам Марс и/или Сатурн на асц са показател за проблемно раждане с операция - не по желание, а по необходимост.
« Последна редакция: Януари 18, 2016, 09:12:58 pm от The_One »
Това, което не ме убива...ще се моли да ме е убило, когато е имало възможност.

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4571
« Отговор #37 -: Януари 18, 2016, 09:19:39 pm »
И аз съм била със съмнително жив произход, дори съм обявена за мъртва преди раждането  ;D Сатурн на Асц :012:

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #38 -: Януари 18, 2016, 10:12:31 pm »
Има резон в класиката за сектите и радостта по домовете .Има за и против и за двата варианта за оценяване състоянието на домовете ,не бързам да отписвам бързо връзката на мунданните управители със собствените домове-винаги се подчетава подобието в качествата на мунданните знаци с мунданно прилежащите им домове,аналогията е близка .Просто оценката по радост е дом/Асц-набляга се на удобството за Асцендента-той е главният критерий .Най-удобно за Асц е в 1д да има Меркурий-първи контакт ,първо впечатление да се осъществява от посредника Меркурий,социален,общителен и тн .Луна в 3д-за съседи е добре да имаме съседка с каничка кафе .Марс в 6д-домашен лзбимец-куче пазач,силен имунитет,роби,служители-войници,изпълняващи заповеди .Юпитер в 11-великодушен ,,биг-брадър,покровител.меценат,Сатурн в 12д-сериозен лекар в бнолницата.строг,но справедлив надзирател в затвора .Това е опит за чисто /без оглед на знака/ оценяване подходящата планета за съответния дом по отношение Асцендента .Ако планетите можеха да говорят обаче мисля биха предпочели мунданните си домове-няма нужда да обяснявам защо-Марс ще разбута с лакти да бъде пръ в 1д,Луната ще потърси 4д-най-спокойното и уютно място,Сатурн ще се покатери на МЦ, и тн

bast

• Full Member
  • Публикации: 122
« Отговор #39 -: Януари 18, 2016, 11:26:30 pm »
Имам Сатурн в 1ви, близнаци. Управител на 1ви Венера в 12ти. Сатурн само с добри аспекти, участва в няколко въздушни тригона с луна, марс и юпитер в 10ти и с уран в 6ти. Определено за мен си отговаря статията за ранните пилета. Като малка най-добра във всичко, голяма амбиция, много успехи във всякакви сфери, най-добра в успеха, най-харесвана и т.н. Успех по инерция до 21-22г. После апатия, може да се каже проспани 7г. На 29г първо дете, собствен бизнес, отново засилка. На 38г тотална смяна на приоритетите, но това е по други причини. Никога не са ми липсвали пари или успехи, но не винаги е имало желание да го постигам. През целия живот желание да чета или изучавам нещо и предимно с влизане на дълбоко в темата. Със Сатурн в 1ви, Слънце и управител на асц в 12ти, дръпната, саможива, студена при първи контакти, пълна липса на необходимост от компания. Никога не съм страдала от някакви депресии, определено  Сатурн ме прави доста твърда и възпира донякъде емоционалността по Венера, която ми е и единствен краен диспозитор.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #40 -: Януари 19, 2016, 12:18:08 am »
Bast, не видях да пишеш за луната
Реално при теб има тронова венера в знака на асц, заедно със слънце (колко орбис?, изглежда ми източна), сатурн във втори знак

Не знам вас как са ви раждали, но мен са ме раждали 5 денонощия и лекарят е взел решение, че ако не се родя до определен час-срязва бебето, за да спаси поне майката. Не съм със сатурн в 1-ви.

Едната, и аз се обърках-теб кое те беше объркало, че обясненията на Диана те проясниха?

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
« Отговор #41 -: Януари 19, 2016, 09:24:22 am »
а алгол къде е? и марс?

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #42 -: Януари 19, 2016, 09:29:12 am »

Реално при теб има тронова венера в знака на асц, заедно със слънце (колко орбис?, изглежда ми източна), сатурн във втори знак

Не знам вас как са ви раждали, но мен са ме раждали 5 денонощия и лекарят е взел решение, че ако не се родя до определен час-срязва бебето, за да спаси поне майката. Не съм със сатурн в 1-ви.

плутон на асц. е достатъчен,и аз така, но се нареждам със скромните 3 дни да не искам да се родя,при мен марс-уран-плутон на асц.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #43 -: Януари 19, 2016, 09:39:27 am »
Това, което пишат за раждането на тези със Сатурн в 12ти дом при мен е абсолютно вярно. Родена съм 10 дена след термин, раждането предизвикано с окситоцин и въпреки това не съм искала да излизам, извадена съм с форцепс. Както казват "не иска да излиза, като вижда какво го чака" :D
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #44 -: Януари 19, 2016, 10:12:58 am »
The_One, ако ти е полезно по казуса : :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“