Автор Тема: Помагащите хора  (Прочетена 25691 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Помагащите хора
« Отговор #45 -: Февруари 14, 2016, 11:53:36 am »
Искам да ви кажа, че няма нищо по-хубаво от чувството, че си помогнал на някого. Поне на мен ми се осмисля живота. Морално винаги съм насреща, дори и с моите детски разбирания, все се опитвам да помагам. Видя ли, че някой е паднал духом и веднага нещо в мен се активира,  изпълва ме сила и го вдигам с думи. Магия е просто.

Веднъж спасих човек от самоубийство, беше тотално обезверен, казах му няколко неща и се отказа. Не знам, аз винаги помагам на хората, но аз като съм в депресия никой не може да ме вдигне, освен мен.

Защото си Водолей, може би ?!?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #46 -: Февруари 14, 2016, 12:49:22 pm »
:012: :012: :012:
Сериозно???

И после същите пуснаха съдебен иск срещу мен  :043:

На такава помощ съм се нагледала от Водолеи, ум да ви зайде!  :012:

С това изказване не искам да обидя никой от присъстващите, но в моята лична статистика най-малко помагат. Ако говорим за изгряващи, две такива съм носила на гърба си. Забъркват някоя идиотия, после друг да ги измъква.

« Последна редакция: Февруари 14, 2016, 12:50:59 pm от Lilla »
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #47 -: Февруари 14, 2016, 01:31:58 pm »
Лош късмет имаш с тези Водолеи. Аз познавам малко съзодийници, но всичките са толкова отвеяни, че не им е до водене на дела. Интересуват се от черни дупки, гравитационни вълни, глобалното затопляне, свободата на словото, мира в Близкия Изток и т.н. Не ми знам асцендентите на повечето, само на един, който много пътува по света - изгряващ Стрелец.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #48 -: Февруари 14, 2016, 01:40:57 pm »
Интересуват се от черни дупки, гравитационни вълни, глобалното затопляне, свободата на словото, мира в Близкия Изток и т.н.

На уранови Водолеи в реалния живот не съм попадала. Преобладават сатурнови - прагма, материализъм, тесногръдие.

Ха, сетих се за една готина, бяхме колежки в университета, но й изгубих дирята. Новолунен Водолей- цял стелиум там, АС Везни и Уран на Асцендента. С нея веднага се сдушихме и имаше много приятно общуване.  :)
« Последна редакция: Февруари 14, 2016, 01:42:32 pm от Lilla »

trendy

• Hero Member
  • Публикации: 1804
« Отговор #49 -: Февруари 14, 2016, 01:54:39 pm »
Лили, вече познаваш готин Сатурнов Водолей, макар и виртуално  ;D ;D ;D

Рени

• Hero Member
« Отговор #50 -: Февруари 14, 2016, 01:54:58 pm »
Лили, отпусни малко каишката, Меркурий вече е във Водолей, дай му шанс да помогне на ума и мислите ти да са "по-фрий" и ето ти възможност да си по-безпристрастна и наясно, далеч от по-примитивните и користолюбиви страни на хората.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #51 -: Февруари 14, 2016, 01:58:15 pm »
Рени, слез малко от нептуновия облак - има всякакви хора, включително и Водолеи  :)

Общи приказки в астрологията не вървят, не мислиш ли?

Рени

• Hero Member
« Отговор #52 -: Февруари 14, 2016, 02:04:16 pm »
Лили, мисля, че ако  човек не разпознава помощта   е без значение дали е в темата астрология или в общи приказки.  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #53 -: Февруари 14, 2016, 02:07:06 pm »
Когато един астролог не /раз/познава собствения си хороскоп, на мен ми е чудно как работи с други?

Или и там вървят общи приказки за слънчевите знаци? Аз лично не бих възприела като лична обида, ако някой спомене за не много коректен/човечен/етичен/помагащ представител на моя слънчев знак.

И темата не е за това кой от нас колко е помагал, а на нас какви хора най-много са ни помагали.

Рени

• Hero Member
« Отговор #54 -: Февруари 14, 2016, 02:54:35 pm »
Наистина би било чудо, ако някой е разчел собствената си карта.

Лили, ето ти факти, по темата пусната от теб : тук, във форума помагащите хора процентно са със Слънце Водолей. Защо ? Защото след техните коментари, споделена  информация, ако щеш и виртуално приятелско рамо, отзоваване липсва личното и последващите във времето, постовете  в търсене на "давам-получавам". Правя разлика между това някой да е съпричастен, да се раздава ей така, да има две ризи и да даде едната на другия, защото вече не е модерна и да помагаш така че, ако някой е паднал да го научиш как да стане, а не да го вдигнеш за да не се цапа. Понеже от всяко дърво, свирка не става, трябва ли да започнем да правим свирки от лайкучка ?
На мен са ми помагали и продължават, хора Слънчеви Водолеи, акцентиран Уран/11-ти дом, в смисъла който аз влагам за помагащи хора, ако същия е твърде субективен, значи коментарът и споделеното от мен не са по темата.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #55 -: Февруари 14, 2016, 03:07:28 pm »
Рени, идеята ми не беше да превръщаме И тази тема в поредния булеварден роман и да свеждаме всичко до слънчевите знаци.

То е ясно, че в личните ни статистики все някакви Слънца би трябвало да преобладават. На мен, например, най-много са ми помагали другите два огнени знака. Приятели от моя слънчев знак нямам и не съм имала.

Все пак тук пишат и хора с малко по-задълбочени познания по астрология, затова питах за преобладаващи доминанти, а не да правим статистика за "Слънце в знак". Но ако това е идеята, направо да вадим книжката на Линда Гудман тогава.

Такива обобщения пред клиенти може и да вървят, но пред хора, от години занимаващи се с астрология, трябва да се извадят повече и по-задълбочени аргументи. За зодии можем да си говорим и в Бг Мама.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #56 -: Февруари 14, 2016, 04:16:20 pm »
Значи темата се обезсмисля, нека си говорим за зодийки тогава  :)

art7ess

• Hero Member
  • Публикации: 694
« Отговор #57 -: Февруари 14, 2016, 06:05:20 pm »
Значи темата се обезсмисля, нека си говорим за зодийки тогава  :)
'що се ядосваш пък ти, темата е страшно интересна;
може да се стигне до някакво смислово ядро/ядра, стига всеки да не дърпа в центъра вече фиксираното си мнение.

кажи, например, защо разглеждаш грижата/помощта по Луна. дефинирай разбирането си за "грижа"/"помощ" и т.н.
виждам, че често говориш за емпатия. тя грижа/помощ ли е? неизменно начало на грижещия/помагащия се човек, или?

знам, че недолюбваш астро психологията, но реално всичко тръгва от разбирането ти за себе си и света, дефинициите създават контекст. следва човек да знае какво за него е Х - поне как изглежда (ако не искаш да знаеш и какво го мотивира), за да може да я разпознава и в другите. в този смисъл, трябва да разпознаеш чуждия проблем като проблем, за да можеш да започнеш да разсъждаваш/работиш по разрешаването му.

..........................лични дрън-дрънканици....лесно могат да бъдат прескочени...................................
ето, за мен лично водната (силно емпатична) помощ тип "паля свещи и рева", "ще те прегръщам, докато заспя", "има по-страдащи хора по света", "ще се напия и ще си гриза ноктите", "всичко ще бъде наред", етц. не е много от помощ //защото Луната ми е в Дева и искам решения.
нито огнената - "ще го набия тоя", "стига рева, ела в леглото", "просто не го мисли, да ходим да правим еди-какво-си", "не мЪ интересува"...
нито въздушната - "дъра-бъра, дъра-бъра, всъщност светът е устроен така...", "дъра-бъра, дъра-бъра, разбирам те, да, какво? а, да, ама и..."
или земната - "ето ти пари", "да се напием"...

някой го каза и назад, еднократната/ситуационна помощ е безсмислена, ако не води до трайна промяна в статуквото.
признавам, за мен мотивацията на помагащия е по-важна от самите му действия (това ми е изкривяване и от театъра, зад всяко действие трябва да има мисъл). дали ще укрепва его, дали ще изкупува вина, дали ще гради имидж, дали ще (свръх)компенсира, дали ще спасява света, дали ще въвежда смисъл в живота си, дали ще проявява агресия (подчинявайки, доминирайки) и т.н.

//моята Луна се чувства смислена, само когато е нужна, когато прави нещо за някого. затова хората, които срещам в живота си, масово са (из)ползвачи. но явно на мен ми харесва да служа, това ми дава усещането за значимост. още като дете най-големите ми депресии бяха мотивирани от натрапчивата фиксация: "ако не трябвам на никого/нищо(света), тогава защо изобщо хабя въздуха, който може да диша някой по-значим".

//чудя се дали да си пусна поста или да го изтрия, но ще го оставя, някакво чувствително ми стана:Д игнорирайте ме;

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #58 -: Февруари 14, 2016, 06:12:28 pm »
В темата не става въпрос за емпатия, а именно за реална помощ. Кой как го е прочел и какво е разбрал, вече не е мой проблем. Всеки разбира написаното според мисловните си и аналитични възможности, затова се получават и различни интерпретации.

Опитвах се да изведа някакви доминанти и това са ми наблюденията. В професиите, които са свързани с помощ, грижа, служене, също често играе роля Луната. Това не съм го измислила аз, пише го и при по-авторитетни автори. Автори, на които така обичат да се позовават астролозите. Задължително трябва да си автор, за да струва нещо твоето мнение.  :57:

Както казах, аз съм далеч от идеята да се свежда всичко да "Слънце в знак" или "планета в знак". И още по-малко очаквах да чуя изтъркани клишета за най-висшата изява на зодиакалните знаци.

И гледам - повечето хора наистина не четат внимателно. А хем изтъкнах още в началото, че не става въпрос за есенциално силни Луни. По-скоро споделих наблюдения за домови позиции - в кой квадрат и коя полусфера преобладават. Или всеки чете и разбира каквото на него му отърва - много разпространен подход при преобладаващата част от форумния контингент. Наистина много жалко за астрологията.

« Последна редакция: Февруари 14, 2016, 06:18:37 pm от Lilla »

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #59 -: Февруари 14, 2016, 06:52:13 pm »
Aз имам проблем с оказването и получаването на помощ. И двата варианта са ми обременяващи. Е, случвало се е да действам, малко, като Майка Тереза, но не го броя за помощ.