Автор Тема: Склонност към изолация, уединение, затворен живот  (Прочетена 33611 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
То като гледам, всичко тук е "ако" - хипотетични интерпретации без логическа връзка с някой реален казус/карта.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Моята карта може да даде информация по казуса- няма отношение между Марс и Уран, имам "студена" Луна в Овен, силно егоцентрично Слънце с Уран/Плутон/Юпитер-не коментирам колко, кога и как откликвам на другите, били те и не в графата приятели. Как можеш да провериш този факт ли, единствено във времето и ако имаме пресечни точки на общи познати и същите пожелаят да споделят.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
За два изключителни егоцентрика се сещам, там случаят наистина беше тежък и няма никакво съобразяване с ближния. Даже си имат три общи неща - Слънце в квадрат със Сатурн /при едната в Лъв, при другата в 1 дом/, огнена Луна в един и същи знак при двете, твърд аспект между Венера и Уран - при едната съвпад, при другата квадрат /Венера във Везни и Венера в Овен/.

Много често на такъв тип хора не съм попадала, но една-две са напълно достатъчни. Има една безочливост, която ми е особено неприятна - при лъвското Слънце, там има и съвпад с Марс. При някои липсата на качества, способности се компенсира с повече нахалство. На хора от този тип колкото по-често им набиваш канчето, толкова повече се втвърдява.

Рени

• Hero Member
Венера в Овен, Скорпион, не умее да оценява правилно качествата и способностите, намеренията на другите. Сатурн в Овен, Лъв, Рак, пък е твърде уязвим по отношение на постиженията, проявите на другите и съответно твърде критичен към същите, критериите му се разминават с реалността. При такива като нас, притежатели на тези фактори, субективността е силно завишена и е добре да се въздържаме от словоохотливи оценки/преценки за другите, защото няма да отразяват действителността, а по-скоро нашето недоволство, липса на симпатия, предубеденост. Колкото по-голяма е дистанцията между нас и другите , толкова повече ще имаме възможност във времето да схванем "защо така правят или реагират другите", колкото повече си даваме периодично време за изолация, усамотение, толкова повече ще имаме възможност да разберем как усещаме привързаността, оценяването и близостта и все ей такива работи, за които се налага ние притежателите на горе-посочените фактори, да полагаме усилия и да се съобразяваме с другите, с обстоятелствата , а не да упорстваме в самозаблудите си.  ;)

„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

bast

• Full Member
  • Публикации: 122
Как по-точно една от най-егоцентричните комбинации: Марс-Уран, откликват на нуждите на другите ?!?   ;)
Поне по мои наблюдения такива хора не откликват общо на нуждите на другите. Няма я тази съпричастност, съчувствие към хората. В това отношение може и да са егоцентрични и незаинтересовани, даже жестоки, защото съм виждала как отрязват хора без въобще да им пука, защото и общоприетите норми и разбирания за тях нямат значение, но когато стане въпрос за човек, който са допуснали до себе си е друго. Вярно е, че са студени като скумрии, не може да очакваш от тях при проблем да те прегърнат, да плачат с теб, даже към роднините им е трудно да го правят или просто не могат, но винаги се отзовават бързо с практични, понякога странни решения, идват и казват: "Може да направим това и това, ако искаш" - без въпроси, без осъждане. Ако си станал част от кръга им точно марс/уран предизвиква бързо действие за "някой от моите". И тогава това несъобразяване с общите норми даже помага, защото те ще ти помогнат въпреки всички и няма да ги интересува мнението им, което в много случаи спира останалите хора.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Изолацията наистина помага в осъзнаването на много неща. На мен ми помогна да развия избирателност в контактите и да не попивам в себе си мисли, чувства и емоции, които не идват от мен и не ми принадлежат. Мога да отразявам, да съпреживявам, но не искам с това да ме "хранят". И без това в повечето случаи са заредени с не много чиста вибрация. Няма как обаче да не останеш въвлечен, защото хората са много проективни, особено жените, отдавна го забелязах.

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
Как по-точно една от най-егоцентричните комбинации: Марс-Уран, откликват на нуждите на другите ?!?   ;)

лесно,кукловода е меркурий в козирог секстил сатурн водолей в 6, съдба
ако добавим и нептун у7 съвпад луна у11 в 3 дом- става неизбежна съдба= мерка е упр. на слв ,аз служа,няма мърдане

Защото Марс е силно автономен, индивидуален и показва средствата за изява, принципът му е борба за лична кауза и ако защитава пак ще е същата-неговата, а не на другите. Как беше приказката -от Марс комунист не става.Уран не е Водолей, нито Водолеите са "свободни и толерантни хора". Уран е възбудим и докосвайки Марс го предизвиква да е още по-самостоятелен, вълнуващ се от само от личните си желания.
Добре, ще го кажа иначе, да следвам правилата и нормите- това е комбинация, която показва, че човек има силна потребност да прави нещата по своя си начин, да се занимава само с личните си дейности и също така, много често е показател и за насилствени действия. Тук няма "единство, творческо и красота", пардон-приятелство и благородно "лъвско" рамо. Там, където има Уран винаги има егоцентризъм. Слънцето отразява, ако мога така да се изразя "комплицираното" его смисъл, докато Марс показва мъжкото его, Венера пък , как изразяваме женското и т.н.  ;)

това е градска легенда,клише, реалността доказва друго
уран ускорява марс на асц. до степен на мълниеносност, докато околните осъзнават ,той вече реагира-агира в зависимост от събитието
личното е лъв=СЛЪНЦЕ
уран е надличностно проявление в група -хуманист,за идеята,за общото
може би жертвата идва от присъствието на плутон към съвпада марс-уран/борец за  обща кауза/ и тройният съвпад квадратира слънцето,личното е в спонтанен аборт ;)
« Последна редакция: Юни 11, 2016, 09:18:26 am от strelicka »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
това е градска легенда,клише, реалността доказва друго

Градски легенди ще са, защото по форумите вече отдавна не пишат астролози, минаха онези времена. И фокусът се е преместил от търсене на полезност към запълване на свободното време.

Рени

• Hero Member
Стреличка, къде е " легендата" в коментара ми, и къде отричам ускоряващото действие на Уран към планета ?!? Аз ли пиша " бързо" или някой чете " бавно". И разбира се, че нито Марс, нито Уран са отзивчиви и приятелски настроени, това не е в природата им.Ти имаш достатъчно Дева в картата си, така че за теб е важно да си в услуга на другите, а това че Марс/АСЦ  са в този знак ,показват, че силно се идентифицираш с природата, на същия, така действаш-полезно, това е твоя подход,.Уран тук, позволява да се "освободи" личното, да определиш себе си, да се разграничиш от другите, за да ПРИЛОЖИШ  новото,. Ти си отзивчива с аналитичното и вдъхновението, които са явно показани в картата ти чрез акцента на Меркурий/Юпитер и в това няма нищо легендарно, нито градско, просто това е начинът да пазиш целта в ума си.:-)

Рени

• Hero Member
Лили, ти нали все още пишеш по форумите, така че същите не са обеднели откъм астролози-ще направя дублика още сега на отговора ти :" аз никога не съм имала претенция, че съм такава, нямам такива амбиции, и др. такива", като цитираю М.Тачър "Не стойте по средата на  магистралата, движението от двете страни ще ви отнесе". Ти кога се подвизаваш във форумите-в работно време, за да изгубиш някакво време или през цялото си време. Не те питам, като информация, която ми е нужна или вълнува, просто ти продължавам коментара. :-)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Ти кога се подвизаваш във форумите-в работно време, за да изгубиш някакво време или през цялото си време.

През свободното си време предимно, през което не съм научила нищо ново или интересно. По-скоро поради навик, не толкова заради астрологията, такава не виждам тук.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Може да си към изключенията, но няма как да се прецени.
Теорията е едно, доказаното умение да се тълкуват реални казуси е друго.

Свободни съчинения и клишета на тема "планета в знак" пък хептен.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
С кого? Откога е заяждане да споделиш впечатленията си? И тия впечатления не са от днес, защото "не ми е ден", а дългогодишни.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
Тук все още за астрология си говорим, но в повечето случаи на ниво бабини манджи. Е, имаме и говорилня - там си говорим и за манджички.  ;D

Рени

• Hero Member
При астрологична консултация не използвам наименования като Марс, Уран, Асцендент, У1,рецепция, прогресия. В астрологичен форум не обяснявам защо се изразявам и тълкувам по моя начин даден астрологичен казус, карта., като използвам принципите на Марс, Уран, Асцендент, У1, рецепция, прогресия, които непрекъснато изучавам, изживявам, наблюдавам във времето.

Като отговор на това, че тук или там няма астрология, което разбира се не отразява действителността, е (не) адекватната реакция на притежателите на Марсов акцент в картата си към момента и периода , в своите действия, постъпки, защитна реакция -Марс ретрограден в Скорпион. :-)