Автор Тема: Натални карти - практически упражнения  (Прочетена 45341 пъти)

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
Re: Натални карти - практически упражнения
« Отговор #120 -: Ноември 06, 2016, 08:20:48 pm »
Нигме, интересното е, че с жените сякаш не е така. Или аз не съм попадала баш на такива индивиди.
Имам 5 жени - 2 от тях много близки приятелки, които са стелиумни скорпионки. Мой набор. Моята везнищина се е крепнала в Скорпион.
Е, ами не са такива. И не са. И това си е. Изключвам едната, която е с Асц Скорпион и Юпитер на Асц, Луна на Дсц.
Тя определено е от този тип - трудна за живеене, трудна за следване, трудна за всичко. Има страховита енергия и думите й хващат ред, магьосница. И е със стелиум в 12 дом. Меркурий анаретен във Везни, но в съвпад с Плутон и Сатурн. Тя е от тези вампирични скорпиони - определено.
Но другите не са такива.

Другата опасна скорпионка е с Венера, Меркурий, Нептун, Слънце и Марс в Скорпион. Слънцето на Асц, първите от стелиума в 12 дом. Рядко мил човек, с много благородна професия - лекар е. Но тук играе Нептун голяма роля, както и 12 дом.

Разликата между двете е безкрайна, несъвместими. Но първата сама е направила избор и е предпочела да е по низките страсти скорпионови - във всеки аспект.

В компанията ми има още 2 скорпионки, не бих казала, че са ми приятелки. Но са хора, на които мога да разчитам - няма го това скорпионското жлъчно в тях. Но и двете са преживели големи изпитания. То ли да е махнало отровата. Нептуновата скорпионка също е имала големи катаклизми.
Емко, добре ме сещаш, че скорпион не е диагноза. Наистина е трудна съдба да се родиш такова, признавам, те са навсякъде около мен, да си уча плутонщината. Но, ако тази плутоново-ядрена мощ се канализизра в нещо градивно, е страхотно, затова ги харесвам тези представители на знака, равновесието е смърт, да простят везните. Но като са лоши много простеят.
6 годин вече имам приятелка от този знак, тя е от даващите хора, сензитивна е и, абе, животът й е шийт отвсякъде. Чух го от други, Али, не се оплаква, ама не би искал да си на нейно място, ако разкажа.
Знам, че не се харесва това във форума, но както казва Стивън Аройо-Хороскопът не показва ръста на душата....та дори да си скорпион

Emma

• Hero Member
  • Публикации: 2844
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #121 -: Ноември 26, 2016, 05:52:16 pm »
Ако на някой му е интересно и иска да поразмърда гънките в почивните дни. Картата е на жена. Рейтинг АА.

Има доста интересни и буквални попадения.  :)

С какво е известна дамата?
I am naked, not unclothed but exposed…You undress me, not my skin, but my soul.

enigma

• Hero Member
« Отговор #122 -: Ноември 27, 2016, 03:54:20 am »
Нещо творческо-език, перо? Опозицията сатурн-мерк е ъглова, иначе има страстност в картата, каквото и да значи, но не се вижда на първо четене, няма как, нощна карта, падащи домове.  Поетеса, танцьорка. За времето си е била твърде еманципирана с тези луна- уран в овен, по отношение да дръзне да живее и заработва различно от приетото за времето си. Моделиер и актриса я правя от първи раз, писател й отива най-вече.
« Последна редакция: Ноември 27, 2016, 04:20:41 am от enigma »

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #123 -: Ноември 27, 2016, 09:08:43 am »
Ако на някой му е интересно и иска да поразмърда гънките в почивните дни. Картата е на жена. Рейтинг АА.

Има доста интересни и буквални попадения.  :)

С какво е известна дамата?

с тези луна -уран овен и марс-нептун лъв, като първата жена във мъжки свят...ама какво  :017:
може да е учен-изследовател-откривател с този дорфирий тронов в опозе на издигнат сатурн,да е открила ,няма да се учудя ако го е тествала и на себе си
много силен втори дом слв и диспозитора венера на трон,телец,свързвам го с  готвене,храненето,ценостна система,въх да не се облякла в мъжки костюм сред "кринолини"
нептун у 1 в 6 съвпад регул ,известност в областта на здравето,ежедневна употреба
венера-меркурий са тронови ,като мерка е диспозитор на юпитер У1,10 в 3дом ,силен по знак и дом,ъглов секстил към уран и посекстил Плутон,У9 все към учен клоня,за книги енигма написа
« Последна редакция: Ноември 27, 2016, 09:21:17 am от strelicka »

Emma

• Hero Member
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #124 -: Ноември 27, 2016, 09:37:07 am »
Много сте близо, дами.  :38: :08:

Довечера ще споделя.

Emma

• Hero Member
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #125 -: Ноември 27, 2016, 10:49:16 pm »
Картата е на Ориана Фалачи

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%B0_%D0%A4%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%87%D0%B8

Журналист, писател. Има малко дръзко перо. Умира от рак.
Браво, дами! Познахте, че различна, дръзка, първа в мъжкия свят. И е много ентусиазирана в работата си.  :clap:
Дори и сега написаното от нея е дръзко. Но на място. Актуално е.

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #126 -: Ноември 28, 2016, 11:21:10 am »
".....става известна с интервютата си с палестинския лидер Ясер Арафат, с иранския шах, с аятолах Хомейни, с режисьора Федерико Фелини, с Индира Ганди, с гръцкия революционер и неин приятел Александрос Панагулис. Впоследствие прави интервюта и с Голда Меир, Лех Валенса, Фидел Кастро, Шон Конъри, Муамар Кадафи, Хенри Кисинджър, Вили Бранд, Дън Сяопин, и др."

У1 Нептун на Регул +У1,10 Юпитер Близнаци,3дом е буквално

enigma

• Hero Member
« Отговор #127 -: Ноември 28, 2016, 10:16:55 pm »
 А какво е нацелила от времето и епохата, за да е известна, пипнала е някакъв пулс, с многото огън вреоятно, с усета на нептун и риби, и дръзкото на овен-лъв нещата при нея..... Преди месец имаше документален филм за нея, но аз знам малко, не мога да я преценя, то трябва история да се познава, как е живяла.
Но е полезно за представителите на третата власт, да я знаят нея, добър журналист / говорител, Хермес/ става когато си личност, ерудиран с някаква позиция, верую, не жълтур дето рови в мръсното бельо в килера.
О, да прочетох биографията от линка на Емма. Може би търси истината, онази на беззъбата бабичка в гората от притчата, дори се е оказала "предсказател" на настъпващия ислям. Военен корспендент и т.н., ранена ,влачена, не е избягала, и останалото от живота й, смъртни заплахи....Емма :58:, предпочитам такива натали да обсъждаме, вместо на политици.

Ригел /а да не се бърка с Регул/ е неподвижна звезда с влияние, в 16, 48 близнаци, природа-юпитер-сатурн, близо до мерка й, почти в окултация, а и юпитер й  е в близнаци, подобно на природата на астероида.
« Последна редакция: Ноември 28, 2016, 10:40:14 pm от enigma »

Emma

• Hero Member
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #128 -: Ноември 28, 2016, 11:12:53 pm »
Тя е от типа силно люби, силно мрази. Много интересна. С толкова бурен личен живот. Макар и много оскъден любовен живот, но и там е драматично. При нея всичко е преекспонирано някак. Все едно си усилил на максимум във всяко едно отношение.
Но щеше да е странно да има посредствен личен живот.
За отношенията с единствения мъж, който е обичала силно, сама казва, че е изпитвала омраза, силна ненавист, че я превръща в спокойна натура, в жена. Луна/Уран съвпад не си пада по общоприетите варианти за изява на женското. И Венерата й, макар да е тронова - каре Марс и Нептун. В личен живот и любовта е разкъсвана от противоречия. Обича силно, но не умее да бъде жена, домакиня, спокойна. А в същото време не умее и без присъствието на мъжа, който обича. Трагично загинал в катастрофа.

Много интересна карта има. И живот.  :08:

enigma

• Hero Member
« Отговор #129 -: Ноември 28, 2016, 11:39:20 pm »
За личния й живот се запитах, има нещо от семейството, родителите са напред в някакво развитие, но куца домашното, уютът, може и да е само в нейната карта, нейн проблем,ние така на групи се допасваме и развиваме. В Уики не са писали нищо за личен живот, интимни връзки, а те също са част от формирането на човека, и там има изпити. Горяла е някак правилно, по огненото, засветила е после, както си трябва, иначе си едно торнадо през твоя и чуждия живот, след теб-само поражения, е и някое изкоренено кухо дърво.
 Синастрично нещо й импонира с всички тези личности, с които е била кое им е доминанта,  защо точно с тях е било важно да огласи истини, нещо ще да й е светнало по този важен 3 дом, както казва Стрелка.

Emma

• Hero Member
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #130 -: Ноември 29, 2016, 12:17:32 am »
Има книга, която е свързана до някаква степен с любовния й живот.

Цитат
Pомaнът "Eдин мъж" e писaн отдaвнa, пpeз 1979 г., и e свъpзaн с тepоpизмa. Tepоpист e клeймото, пpикaчeно нa гepоя нa "Eдин мъж" Алeкос Пaнaгулис, голямaтa любов нa жуpнaлисткaтa. Пaнaгулис сe боpи яpостно в Гъpция сpeщу т.нap. peжим нa полковницитe пpи Пaпaдопулос, стaвa жepтвa нa изтeзaния и пpeслeдвaнe и в кpaйнa смeткa зaгивa пpи кpaйно подозpитeлни обстоятeлствa. Жуpнaлистичeският интepeс отвeждa Фaлaчи пpи нeго и тaкa зaпочвa тaзи вpъзкa, която щe дaдe мaтepиaл зa изключитeлно въздeйствaщa и силнa книгa.

А ето и едно ревю на книгата.

„Един мъж“, Ориана Фалачи

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4577
« Отговор #131 -: Ноември 29, 2016, 12:19:38 am »
аМИ как ще е горяла правилно, твърде много е димяла, щом умира от рак на белите дробове. Смъртта й е подходяща за картата. Значи троновият  Меркурий в Близнаци в 3дом опозе Сатурн в Стрелец описва не само острият и език/ перо, но и трескав неспокоен подвижен ум емоционален модел довел в последствие до физическо проявление като рак на белите дробове -Близнаци, пък и Меркурий у3 е почти на к4. Каква синастрия със всички освен, че е имала предпочитание към обекти с трън в гащите, дето не ги слушат главите и не се свъртат на едно място от типа -да бе мирно стояло не би.., ама чак пък синастрия ;D  Като знаеш кой стои зад картата по си ги измисляш, ама не е чак пък супер говорящата карта  :012:

Emma

• Hero Member
  • Mbuki-mvuki
    • Emma и картите
« Отговор #132 -: Ноември 29, 2016, 12:26:55 am »
Е, Ребекси. На мен ми се наби на очи управител на 6 дом - Слънце в Рак... Пък и Плутон съвсем близо. Този с щипките не е пожалил и шести дом, дори и само като словосъчетание.
И ред други неща бих написала, но къде ще мина границите на добрия тон по някои теми.  :012: А не ми се иска.
но има буквализъм в съвсем дребни и простички неща.

И още нещо по мнението на Ребекси за липсата на спокойствие. То не е само до Меркурий и Сатурн. При нея има и квадрат на Луна и слънце. И квадрат на Венера и Марс. Като цяло няма хармония между мъжко и женско при това положение. Но квадрат на Луна и Слънце е подсилен с един Уран, ток минава по нея, пък и какво спокойствие с Уран. А квадрат на Венера и Марс е застигнат от Нептун.
И двете двойки мъжки/женски са в аспект с надличностни планети. Онези, дето на едно друго ниво търсят божественото - божествената справедливост - заради другите, хуманното, но не за себе си и в малък мащаб, а за всички. И онази любов, илюзия, отдаването... Хем романтика, хем иска да служи, хем сама не е ок със себе си. Тя може би да е била ок със себе си, да е намерила баланс на всичките тези аспекти.
Знае ли човек... с това Слънце в 4 дом вероятно само тя си е знаела какво всъщност има в нея... Едва ли всеки го е виждал, пък макар и да има толкова кукуригаща Луна.
« Последна редакция: Ноември 29, 2016, 12:36:28 am от Emma »

enigma

• Hero Member
« Отговор #133 -: Ноември 29, 2016, 12:50:22 am »
Ако имаш желание, и време-енергия мини граници де, то кой не  ни се изака по липсващите граници.
Нещо по липса на 8-дом си забелязала.  Не харесвам и аз чистото доволство-първично непроменящо по принципа на телеца,. Без дъното и крайното на опозиторния знак няма напредък, преди не харесвах Хитлер, психопат, ама малко от него сега бързо ще разчисти част от боклука.
Бон тон ни докара тези проблеми с мигрантите, и външната политика, а може би,вътрешното ни лицемерие.
Беки," правилно" е сатурнова дума, няма универсално такова. Не знам кой стои зад картата, знам едни малки исторчески факти, понякога манипулирани от политиците, фактите не са истината, реалната, такава няма, има гледни точки-от режими, от религии, от етноси.

Емма, може пък и тя да не си го е знаела, то тук един ребус, в 4 дом има една коренова генен(алогия. Не сметнахме баланс на стихиите, има повече огън, често се явява проблем по несъвместимостт на стихии и домове, по водно трябва да се изрази. Ама па ние да не би да сме по-разбрали тука парадигмите на тоя свят,
не ме дразни да е оставила следа, по-любопитно  ,кое нейно лично е напипало универсалоното-11 дом, Уран.някой я цитира, ние намираме смисъл защо?
« Последна редакция: Ноември 29, 2016, 01:05:45 am от enigma »

enigma

• Hero Member
« Отговор #134 -: Ноември 29, 2016, 01:25:41 am »
аМИ как ще е горяла правилно, твърде много е димяла, щом умира от рак на белите дробове. Смъртта й е подходяща за картата. Значи троновият  Меркурий в Близнаци в 3дом опозе Сатурн в Стрелец описва не само острият и език/ перо, но и трескав неспокоен подвижен ум емоционален модел довел в последствие до физическо проявление като рак на белите дробове -Близнаци, пък и Меркурий у3 е почти на к4. Каква синастрия със всички освен, че е имала предпочитание към обекти с трън в гащите, дето не ги слушат главите и не се свъртат на едно място от типа -да бе мирно стояло не би.., ама чак пък синастрия ;D  Като знаеш кой стои зад картата по си ги измисляш, ама не е чак пък супер говорящата карта  :012:
По-добре таралеж по дупето понякога, отколкото кир от залежаване. Не съм виновна за езика, нещо транзитно ме боде отзад. :d030:
Картата не говоряща по тривиално на нас, ама на там  я е избило женицата, на мен ми е с овен-плутонови снимки на вид. Остави деда ти сатурн, той винаги ще намери да философства и мрънка, ще съди и отсъди, а сам ще е в дистимия, постоянно състояние на  скок в депресията.
Нямаш ли грам огън? А и 8 -домното не отричаме ли?

« Последна редакция: Ноември 29, 2016, 01:29:28 am от enigma »