Автор Тема: Астрологични наблюдения и впечатления  (Прочетена 33476 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: Астрологични наблюдения и впечатления
« Отговор #120 -: Октомври 11, 2016, 07:32:58 pm »
Не искам да спамя мунданната тема, където се спомена за съвпада Меркурий-Юпитер, затова го споделям тук.

Тия дни кандидатствах за позиции в два образователни центъра - мунданният съвпад е в опозиция с наталното ми Слънце, което е у9. Вече отдавна съм се примирила с мисълта, че в скоро време що-годе адекватна работа в нашия град надали ще се намери, но пак ме обзе ищах по образователни въпроси. Пък имам и да отработвам юпитерова дирекция към Слънце и след това към МС. Първата си работи вече, но не по професионални теми. И, да, посещавах образователни семинари, за по-високо ниво.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Bin

• Sr. Member
  • Публикации: 467
« Отговор #121 -: Октомври 14, 2016, 08:45:51 pm »
Стана въпрос дали мисля че ми отговаря атмакараката ми Сатурн-не много в чист вид,но пък по метода на изключването остава той,обаче само при положение че сеотчетат модификациите му при мен-определено е с рибешко влияние-при мен е каракамша-и в раши и в навамша е в риби,в раши аспект с Юпитер опозиция,тип7д,взаимен,в навамша паривартана с него .АмК му е Марс -някак отговаря,дори в професионалните избори си окава влияние-иска си отработката тази комбинация .

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #122 -: Октомври 15, 2016, 07:07:14 pm »
Има двама близнаци в офиса, за жалост не знам кога им е рожденият ден. Единият е типичното просто копеле, другият е много приятен като характер. Първият го подозирам да има АЦ Лъв, вторият евентуално Дева, но едва ли е само това. Очевидно и термите ще се различават на АЦ, Луна евентуално. Какви техники бихте използвали за по-фин анализ при подобни случаи?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #123 -: Октомври 15, 2016, 07:12:36 pm »
Какви техники бихте използвали за по-фин анализ при подобни случаи?

Термата на АС и МС, макар че има по-големи терми и могат да съвпадат. Оттам нататък - дробни карти, но часовете трябва да са фино ректифицирани.

Reptil

• Hero Member
« Отговор #124 -: Октомври 15, 2016, 07:18:03 pm »
Хрумна ми за хармонични карти, но в западната астрология сякаш не са толкова ясно дефинирани, както в индийската. А в конкретния пример има значителни разлики в характера, даже не знам доколко може само с карта да се обяснят. По-скоро до среда опира и минали, направени избори.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #125 -: Октомври 15, 2016, 07:30:53 pm »
Сега се раждат много близнаци със секцио, които се вадят едно след друго. При тях и хармониците не мърдат - голям зор за астролозите, картите са идентични.

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6492
« Отговор #126 -: Октомври 15, 2016, 07:40:27 pm »
Има двама близнаци в офиса, за жалост не знам кога им е рожденият ден. Единият е типичното просто копеле, другият е много приятен като характер. Първият го подозирам да има АЦ Лъв, вторият евентуално Дева, но едва ли е само това. Очевидно и термите ще се различават на АЦ, Луна евентуално. Какви техники бихте използвали за по-фин анализ при подобни случаи?
Асцендентът на втория близнак обикновено е знака на десцендента на първия (ако и двамата са родени с един и същи асцендент). Това още едно време смараrд ми го беше казала и мисля, че е много вярно.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #127 -: Октомври 15, 2016, 07:42:33 pm »
Весо, по тази логика в случая с брат ти кой от двамата е Водолей, а кой Лъв?

Г-ца смарагд не можеше да се справи с проблемите, заложени в личния ѝ хороскоп, камо ли с карти на близнаци.

Reptil

• Hero Member
« Отговор #128 -: Октомври 15, 2016, 07:48:02 pm »
Асцендентът на втория близнак обикновено е знака на десцендента на първия (ако и двамата са родени с един и същи асцендент). Това още едно време смараrд ми го беше казала и мисля, че е много вярно.

Ако и двамата са родени с един и същ асцендент, десцендентът също е еднакъв. Проста логика. За да попада асцендентът на единия в знака на десцентента на другия, близнаците трябва да са родени през 12 часа — възможно, но не много вероятно.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #129 -: Октомври 15, 2016, 07:51:42 pm »
Ако и двамата са родени с един и същ асцендент, десцендентът също е еднакъв. Проста логика. За да попада асцендентът на единия в знака на десцентента на другия, близнаците трябва да са родени през 12 часа — възможно, но не много вероятно.

Рептиле, ти се хващаш за буквалното значение.

Тук говорим за твърдения за астропсихолог, тяхната "логика" е друга.  :012:

Вероятно е имала предвид, че близнаците символично си споделят ролите по една и също натална карта - единият се идентифицира с АС, другият - с ДС.

Само, че брилянтният ѝ мозък не се е сетил за друг момент - какво правим, ако имаме тризнаци!?  :043:

Ако пък има четиризнаци, сигурно ще се разпънат на кръста.   ;D

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6492
« Отговор #130 -: Октомври 15, 2016, 07:54:55 pm »
Само, че брилянтният ѝ мозък не се е сетил за друг момент - какво правим, ако имаме тризнаци!?  :043:

Ако пък има четиризнаци, сигурно ще се разпънат на кръста.   ;D
Това и на мен не ми беше хрумвало.  :D В българските семейства много рядко има такива случаи, затова и не съм се запитвал.

Reptil

• Hero Member
« Отговор #131 -: Октомври 15, 2016, 08:10:41 pm »
Не се сещам коя е смарагд, не я коментирам. Но е факт, че често изпадам буквалистично настроение и отказвам да търся втори, трети, n-ти смисъл, ако не виждам първи такъв. Иначе, както правилно отбелязват някои, случвало се е и да търся под вола теле.

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #132 -: Октомври 15, 2016, 08:31:40 pm »
Къде да разгледаме картата на Боб Дилън и "нобела" му? :017:
« Последна редакция: Октомври 15, 2016, 08:43:24 pm от Uran »

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13743
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #133 -: Октомври 15, 2016, 08:39:01 pm »
Къде да разгледаме картата на Боб Ди[img]http://лън и "нобела" му? :017:
в 4д- потеклото му  :)

Uran

• Hero Member
  • Публикации: 2538
« Отговор #134 -: Октомври 15, 2016, 08:47:53 pm »
в 4д- потеклото му  :)

Да, евреин. :)
Може би, като дойде време за церемонията, Юпитер ще е налазил МЦ, а сега аспектира Венера-У5 и У10. Аспектът е апликиращ.