Автор Тема: Астрологични наблюдения и впечатления  (Прочетена 33498 пъти)

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
Re: Астрологични наблюдения и впечатления
« Отговор #105 -: Септември 29, 2016, 12:43:35 am »
А тия с разходящите аспекти какво, нямат ли важни моменти?

Папи, сигурно имат. Сега и тях ли да ги мисля. : ))) Просто оборвам твърдението, че понеже имало аспект между тях, прогресията нямала значение.
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #106 -: Септември 29, 2016, 12:45:42 am »
Даже си спомням как преди десетина години в друг астро форум имаше такъв казус за обсъждане. Карта на жена с дирекция Слънце-Венера. Всички се втурнаха да прогнозират благинки, пък то било точно обратното. Някакъв мъж я изиграва, но преди това успява да ѝ замъгли главата.

Не беше вторична прогресия, де. Но ето един пример за обмена Слънце-Венера. А всъщност тя тогава символично се скрива, става невидима. Ако говорим за вторична прогресия, където планетите продължават да се движат след нашето раждане.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

niarnus

• Sr. Member
« Отговор #107 -: Септември 29, 2016, 12:50:01 am »
Да, беше многократно нищен после и в остарелия морално астрофорум.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #108 -: Септември 29, 2016, 01:04:12 am »
А тия с разходящите аспекти какво, нямат ли важни моменти?

Аз имам такъв важен момент. Моята  ретроградна Венера е в разходящ аспект със Сатурн и по прогресия прави съвпад със същия, когато съм на 8 г.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #109 -: Септември 29, 2016, 09:11:10 am »
Моята венера е най-прецаканата планета в хороскопа, в овен, в точен съвпад с ЮЛВ, извън секта, и фазова, 4 дни преди да стане стационарно ретроградна. Но донесе хубави работи при съвпада на пр. слънце с нея, хубава работа и любов, нищо, че беше нещастна. Най-голямата към момента, още мисля за него понякога, а минаха 6-7 години от тогава.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #110 -: Септември 29, 2016, 09:25:56 am »
И какво е обяснението? Аспекти в натала, транзити, дирекции, профекции?

niarnus

• Sr. Member
« Отговор #111 -: Септември 29, 2016, 09:34:23 am »
Не ми звучи като Венера, която е неспособна да донесе любов. Напротив - значима и силна като присъствие. Не разбрах за квадрата, Тери, какъв имаш? Няма някаква изненада в проявлението. Венера си е Венера все пак, всеки изживява и се среща с любов в живота си, даже и най-куцата Венера да има. Вече спецификата описва и някои детайли.

Kler

• Hero Member
  • Публикации: 909
« Отговор #112 -: Септември 29, 2016, 09:38:51 am »
Ето картата на момичето, за което писах по-напред в темата.

голям тригон между сатурн, венера и уран. сатурн в съвпад с луната, макар и в различни знаци. уран и сатурн имат и напрегнати аспекти. дано транзитен юпитер върху венерата й се отрази по-положително. може би като мине през меркурия ще започне да се появява недоволство от този начин на живот.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #113 -: Септември 29, 2016, 09:43:05 am »
И какво е обяснението? Аспекти в натала, транзити, дирекции, профекции?

Няма напрегнати аспекти освен знакова опозиция с плутон, има тригон с луната и секстил с диспозитора си. По същото време имах дир. венера съвпад Юпитер, като и двете планети в натала са свързани с 10ти дом, Юпитер е в 10ти, венера управлява МЦ.

Съвпада с ЮЛВ според мен пре*ба нещата на любовния фронт - пр. слънце на практика беше затъмнено. Наскоро даже направих интересна връзка - работата, която почнах тогава е много хубава, в почти всяко отношение, но стаята, в която работя не вижда слънце, почти никога.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #114 -: Септември 29, 2016, 09:59:42 am »
Когато пр. Слънце аспектира Венера, човек става повече Венера.
 Когато пр. Венера аспектира Слънце, човек поставя Венера в центъра на живота си.

Аз мога да потвърдя. При мен при съвпада на пр.Венера съвпадна с нат.Слънце - започнах изобщо да ползвам козметика, да се гримирам и т.н. До тогава генерално отричах всичко това и мислено се присмивах на коконите, дето се мажат и "мамунясват" ... Тогава и беше първото ми майчинство, женствеността ми разцъфна.
Над силата е само умението да я владеем!

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #115 -: Септември 29, 2016, 10:58:08 am »
Баш Венера. :D Но с тригон, не знам брои ли се ; ))), сега като стана една добричка и хрисима, истинско ангелче.

Ти кажи дали се брои-предпочела си цветовете на Нептун; илюзията, че Нептун отговаря за "добричка и хрисима, истинско ангелче" ? "Не знам" е по Нептун.  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
« Отговор #116 -: Септември 29, 2016, 04:02:36 pm »
Почти откакто се занимавам с астрология (малко повече от година), периодично се връщам на един въпрос, който продължаваше ме бодва без отговор до днес. Значимите събития в живота ми в последните 10-15 години се случва почти по едно и също време на годината +/1 някакви дни. Разбира се, гледала съм картите за тези дни, не че не съм намирала астрологична обосновка, но нещо все не ми стигаше.

И днес - цопнах във ваната и извиках:"Еврика!"  :29:

Та, покрай цикъла Слънце/Юпитер, който ме занимава в последните дни се замислих за цикъла на Слънцето и диспозитора на Асцендента - при мен е Нептун. Тя всяка година се срещат почти по едно и също време, с малка разлика. Ето това ми беше нужното щракване, за да си довърша спокойно анализа на повтарящите се събития. Изглежда много просто ясно - нали по едно и също време на годината Слънцето е на едно и също място, и хем наблюдавам циклите, но в случая не бях разглеждала цикъла Слънце-Нептун (У АС).

И да - големите събития не са всяка година,  за да има избухване - има щракване и по други параграфи - например и р.Юпитер на ДС, Плутон на МС, ингрес на Уран в нов знак, такива аспекти на Меркурий, също по дирекции.

И естествено, след като Нептун ми проближава АС-то - веднага погледнах кога ще имам нов сикъл на Слънцето и Нептун върху - АС-то - ами то съвсем скоро се пада - през 2019г  ;D. Точно тогава СД  Сатурн е на ДС, дирекционната ос АС/ДС прави ингрес в Теелц/Скорпион - 0 градуса и 2 минути, Прогресивната луна е направила ингрес в Овен ...
Над силата е само умението да я владеем!

abroad

• Hero Member
  • Публикации: 654
« Отговор #117 -: Септември 30, 2016, 07:03:44 pm »
Венера, ретроградна, западна
съвпад пр. Слънце нат. Венера - дълго съжителство на семейни начала
но Венера управлява 5ти и 10ти, а Слънце идва от 1ви

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #118 -: Октомври 08, 2016, 02:30:35 pm »
Не използвам минорни аспекти и нямам наблюдения, с изключения на кратните на 45.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

strelicka

• Hero Member
  • Публикации: 3110
« Отговор #119 -: Октомври 08, 2016, 08:15:55 pm »
Впечатления за полусекстили при дирекции ?
аз по натал имам полусекстил Слънце /Венера /3д./ и когато по дирекции се активира Слънцето на К4,което е супер наквадратено от Марс-Уран-Плутон в 1 дом и крашовете ме въвеждат в тотална  беизходност,винаги получавам тайна подръжка от близкото обкръжение в степен да се стабилизират нещата  :38: :08: