Автор Тема: Астрологични наблюдения и впечатления  (Прочетена 33490 пъти)

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
Re: Астрологични наблюдения и впечатления
« Отговор #90 -: Септември 28, 2016, 09:35:19 pm »
Холан, не холан, ти наблюдавай
Че то слънцето е доста работи

Да, де, доста, но само за любов разпитват.
По другите работи има движение от поне две години преди точния аспект :)
De omnibus dubitandum est

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #91 -: Септември 28, 2016, 10:08:35 pm »
Да, де, доста, но само за любов разпитват.
По другите работи има движение от поне две години преди точния аспект :)

Добре, успокоих се :)
Те така правят, щото искат да оспорят изначално любовното твърдение, пък то е еднакво вярно и вероятно с всички други, докато някое не отпадне по причини-що за карта, що за венера, що за слънце, що за години
Подобен съвпад в карта на мъж-роди му се дъщеря

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
« Отговор #92 -: Септември 28, 2016, 10:27:47 pm »
Подобен съвпад в карта на мъж-роди му се дъщеря

Това за мен е типично проявление, и при други съм го забелязвала.

Аз викам тук наблюдения си споделяте, пък то Венерите си пъчите, тъй ли. Доживях мерене и по този параграф. :012:
Не разбирам какво ми се хвалите, на мен дирекционна ми е върху Слънце. ; )))
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

niarnus

• Sr. Member
« Отговор #93 -: Септември 29, 2016, 12:04:27 am »
Аспекта на пр. слънце към натална планета винаги е по-силен и с по-голямо отражение в живота на натива от аспекта на пр. планета към натално слънце. В личността се интегрират значенията на венера при съвпада на пр. слънце,

Аз не мисля така, защото при прогр. Венера върху Слънце имаше отражение в живота ми. Също и това за интегрирането на значенията, много ясно си го спомням, понеже да нося рокля от табу се превърна в нещо, което ми харесва, сдобих се с доста такива, отворих си очите за някои глезотии чисто по Венера, даже се вманиачих в стремежа си към някаква визия. Определено си каза тежката дума като влияние.

но тук при 5 г. дете не трябва да забравяме, че и натално има такъв съвпад така, че прогресията няма чак такова значение.

Считам, че когато в натала има аспект и той стане точен по прогресия, това е важен момент.

При дете може да се изяви по различни начини, любовта също може да не е изключение, не е задължително да е плътска, нали? Рени, наистина ли питаш?   

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #94 -: Септември 29, 2016, 12:10:57 am »
Една такава прогресия може и косвено да се изяви, ако става въпрос за малко дете. Може по това време да има събития с такъв привкус в семейството или близкото обкръжение на детето. Сватба или годеж, зачеване на братче или сестриче, раждане на братовчед, придобивки за семейството, период на социални успехи за някой от родителите и т.н. Защо да е само любов/влюбване? Може и за самото дете да бележи по-активен период на социализация.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
« Отговор #95 -: Септември 29, 2016, 12:16:15 am »
А кой е казал, че е само?
Коментирахме един развод, нищо повече

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #96 -: Септември 29, 2016, 12:18:21 am »
Тоя коментар дойде след развода. За прогресивния съвпад Слънце-Венера, при който нищо не се случва.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #97 -: Септември 29, 2016, 12:18:28 am »
Считам, че когато в натала има аспект и той стане точен по прогресия, това е важен момент.

Рени, наистина ли питаш?
[/quote]

И аз така смятам.
Отговарям, Сънрайн, не питам.  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

niarnus

• Sr. Member
« Отговор #98 -: Септември 29, 2016, 12:18:44 am »
Може и за самото дете да бележи по-активен период на социализация.

Както и начало на някакви занимания, свързани с изява на талантите му, например. Доста варианти има всъщност.

Ххаа, ок, Рени, предположих, че има нещо.
« Последна редакция: Септември 29, 2016, 12:21:02 am от niarnus »

Рени

• Hero Member
« Отговор #99 -: Септември 29, 2016, 12:28:33 am »
Когато пр. Слънце аспектира Венера, човек става повече Венера.
 Когато пр. Венера аспектира Слънце, човек поставя Венера в центъра на живота си. 
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #100 -: Септември 29, 2016, 12:31:40 am »
Сънрайн, 'що така си се "озъбила" на Нептун ? Да не е наводнил нещо важно, лично в картата ти ?  ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #101 -: Септември 29, 2016, 12:33:13 am »
Тъкмо ме засърбя езикът да пиша, че не е задължително проявлението на съвпада да бъде със знак плюс. На този аспект като че ли много надежди се възлагат и все в розовия спектър, пък забравяме за обещаното в натала...

Та, погледнах какво се случва при такава прогресия в живота на моя близка, със западна директна Венера - прогр. Слънце съвпада с нат. Венера в годината на официалния развод /сходящ съвпад/. В наталната карта обаче Венера е в квадратура с Уран. Всъщност точният по градус съвпад идва година по-късно, но тогава не помня да е имало важно събитие. А, да, беше се появила краткотрайна авантюрка с големи очаквания и после потъна в забрава. Не са били замесени и чувства, но за кратко успя да се "докосне" до среди, към които се е стремяла. Резултатът обаче беше нулев, човекът се оказа със съмнителна репутация, а и беше дошъл за кратко от чужбина, тези отношения изначално нямаха перспектива.

niarnus

• Sr. Member
« Отговор #102 -: Септември 29, 2016, 12:34:33 am »
Сънрайн, 'що така си се "озъбила" на Нептун ? Да не е наводнил нещо важно, лично в картата ти ?  ;)

Баш Венера. :D Но с тригон, не знам брои ли се ; ))), сега като стана една добричка и хрисима, истинско ангелче.

Papy

• Hero Member
« Отговор #103 -: Септември 29, 2016, 12:36:26 am »
Считам, че когато в натала има аспект и той стане точен по прогресия, това е важен момент

А тия с разходящите аспекти какво, нямат ли важни моменти?

niarnus

• Sr. Member
« Отговор #104 -: Септември 29, 2016, 12:41:45 am »
Тъкмо ме засърбя езикът да пиша, че не е задължително проявлението на съвпада да бъде със знак плюс. На този аспект като че ли много надежди се възлагат и все в розовия спектър, пък забравяме за обещаното в натала...

Е, да, така е. По принцип винаги има преекспониране при обмена на Слънце с Венера, така че и "лошите" са гарантирани, дори и Венера да е с хубав статус в натала. При мен положителните събития обикновено вървят ръка за ръка с кофти такива, но всекиму според даденостите, рекламации при следващото прераждане.  :012: И дирекционната ми определено си показва рогата, откакто е тръгнала да работи, макар че не мога да зачеркна и милите й жестове, гадинката ми тя.  :D   
« Последна редакция: Септември 29, 2016, 01:05:01 am от niarnus »