Проблематиката се вижда и в хороскопа. За тези, които знаят какво да гледат. Чете се като по учебник.
– Луна в 8 дом от Лагна в Утара Ашадха – обичат спорове, добра позиция за юристи, военни /накшатрата/. Ментално неспокойни. Позиция, която не предполага спокоен и хармоничен семеен живот.
– Луна в опозиция с Марс и Юпитер – Марс в падение, Юпитер екзалтирал – повече говорим, отколкото действаме, налагаме нашата "истина" с огън и меч, вербално /2 дом/.
- Лагна в Пунарвасу вероятно /на Пушйа не ми прилича/ – обичат да водят дебати, интелектуални разговори, добри комуникатори, но често се увличат в излишни спорове и полемики. Тази накшатра е с юпитерова природа, дава добри интелектуални способности, но във всяка ситуация те трябва да са прави.
– Сатурн извън хайз в горна кулминация – знакова опозиция със Слънце и Меркурий в 4 дом от изгряващия знак – критичността е вътрешно заложено качество, самият човек се чувства неспокоен, не е ок със себе си. За същото говори и позицията на Луна в 8 дом от Лагна, сатурнов знак. Компенсира се с много говорене, с назидателен тон – Марс и Юпитер във 2 дом от Лагна. Но ако искаш да чуеш истината, такъв човек ще ти я каже в прав текст, няма да излъже. Според субективната си представа за "истина".
Позицията на Венера няма да коментирам, тук на почит е моята – по-инвалидизирана няма. :012:
Тук понеже някои се напъват аматьорски да ми анализират хороскопа и да пишат свободни съчинения по него, нагласявайки както на тях им е удобно и докъдето им стигат знанията и опитът, веднъж да си го позволя и аз. Обективно, без лично отношение. После ще го изтрия, разбира се.
Астрологията е велика наука. Ако познаваш в дълбочина и владееш нейния инструментариум, ще видиш човека зад хороскопа и за броени минути ще извлечеш есенцията. Затова вече рядко ме учудват реакциите на човек, чийто хороскоп познавам. Всичко си го пише. Останалото са само красиви театрални пози и удобни социални маски. Но ако някои се чувстват ок с това, нека продължават да играят театър. А ние ще аплодираме. :clap: