Аз грешно тълкувах картите, поради липса на знания. Може да се определи
шанса в картата, в посоката дали натива ще изрази динамиката посочена от благоприятното, "лекото", "късметлийското" по рождение. Снощи се присетих какво каза един физик : " За да успее човек да разгъне потенциала си, са необходими минимум неблагоприятни условия и достатъчно благоприятни." На езика на астрологията може би така звучи, примерно : Меркурий видим, във въздушен знак, в аспект с Луна (+) , но в 9-ти или 12-ти дом(-) , са изпълнени условията същия да подпомага шанса на натива.
Трите фактора, които определят нрава и ума на натива са : Луна, Меркурий и АСЦ, разглеждайки ги задълбочено ще можем да определим, доколко натива има шанс да сбъдне "светлата " страна на готиния аспект по рождение между Венера и Юпитер, Сатурн тригон Юпитер, Слънце в 10-ти в голям огнен тригон и т.н. Всичко това + средата, разглеждайки 4/10-ти домове.
Аз имам по натал имам късметлийски аспект Юпитер съвпад Уран, но шанса да го сбъдна е минимален: ограничен ум- Меркурий Риби перегрин, в знак на заточение, невидим , десен квадрат с Марс (-), но в 3-ти дом (+) ; силен ум, смел човек- Луна в в Овен, нощно раждане , под хоризонта , растяща, мъжки знак (-), надявам се, че съм го тълкувам правилно, че расте в светлина и е в знак на възела, тенденция за добър и ясен ум(+) ; АСЦ е в огнен знак, упр. е в 10ти, в лек аспект с АСЦ, АСЦ не получава твърди аспекти, Луната е в градуса на Юпитер у АСЦ, а АСЦ в градус на Луната. При мен процента неблагоприятни бие процента благоприятни условия, така че шанса да имам "качествен живот" (10-ти дом) е минимален. Силно зависима от средата и със знак "+" и "-". Към момента на развитие на човешката природа, би трябвало съзнателно да избера да полагам грижи по аналогиите на Меркурий, ако искам да уловя шанса си, в противен случай, ще си продължавам по "лекото " и мързеливото на Юпитер във Везни.
В картата на Стив Джобс има баланс между необходимите повече благоприятни + минимума неблагоприятни, за да е сбъднал шанса, който му дава съвпада Юпитер/Уран Рак, Юпитер опозиция Венера, Сатурн тригон Юпитер.