Автор Тема: Къде е "шанса" в картата  (Прочетена 39210 пъти)

a.l.e.n.a

• Hero Member
  • Публикации: 3410
Re: Къде е "шанса" в картата
« Отговор #45 -: Февруари 23, 2017, 10:55:44 pm »
Алена, твоят Меркурий участва ли активно в професионалното ти занимание ? Ти самата смяташ ли, че някъде, в някоя област,  (в) която ти силно желаеш " да бъдеш" ти е отнет шанса, да се изявиш/ изразиш по нея ?

Аз ще помоля и за картата ти, за да разгледаме Меркурий.  :)

Да, разбира се :) Прилагам натал с транзити и отделно с прогресии и дирекции.

Меркурий много активно участва в работата ми. И сега по настоящата, а и по тази, в която кандидатствах преди малко. Май по всичките ми до сега. Понеже на работа е пълен блокаж от доста време, започна да ми става непоносимо в привидно спокойното блато. Преди дни се абонирах за обявите на няколко  компании и вчера една ми хареса. А днес ме нахъсаха да кандидатствам.  Нямах намерение по принцип, уж само да следя пазара на труда, но ... Рекох и отсекох ... Нямам очаквания нещо да стане, просто стрелях. И тук мисля, че има отношение сходящия съвпад на Марс към Уран в опозиция на Юпитер, а при мен тази ос прави секстил/тригон към МС/ИЦ.

По меркуриевото ми участие винаги съм получавала висока оценка, признание отгоре, възхищение дори от колеги.

Обаче, напоследък - много ми се занимава с нещо по-арт, комуникация - може би заради СД Венера върху Слънцето ми У6 в 10 дом.
Над силата е само умението да я владеем!

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #46 -: Февруари 23, 2017, 10:57:48 pm »
В навамша на Рикардо Рамирез – съвпад на Венера и Юпитер в Телец, ъглови – в 7 дом от Лагна. Екзалтирал Сатурн, Марс в Овен. Д9 пращи от силно поставени планети. Обаче що така се получава с двата бенефика, в навамша намирисват? Иначе поотделно не съм го наблюдавала, само Юпитер и Венера в комбинация.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #47 -: Февруари 23, 2017, 11:02:54 pm »
Благодаря, Алена, ще разгледам. :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Рени

• Hero Member
« Отговор #48 -: Февруари 23, 2017, 11:06:14 pm »
Юпитер не е ли хайз в картата на Рамирез ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #49 -: Февруари 23, 2017, 11:10:18 pm »
То не е за тая тема, но ето ти още един новолунен с отдалечена Луна, въпреки че и тук има затъмнение

Познавам реален такъв пример – светилата са в същия знак и накшатри, съвпад с нодалната ос в ъглов дом. И Меркурий е в същия знак. Няма отклонения, но е много мрънкащо и егоцентрично същество. Луната обаче е преди Слънцето, на няколко градуса. Невидима, влажна и студена. Такъв е и преобладаващият темперамент.

Рени

• Hero Member
« Отговор #50 -: Февруари 23, 2017, 11:19:23 pm »
А, да, това е. Благодаря, Лили. Меркурий в такива карти, тогава е добре да бъде в различен знак или максимално отдалечен, нали и той е факторът разсъдък.  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #51 -: Февруари 23, 2017, 11:19:34 pm »
Юпитер не е ли хайз в картата на Рамирез ?

Не, извън хайз е, картата е нощна. Гледано по античната система, дори не е в първи дом. И е в зла накшатра.

Нещо обаче ми се размества в джйотиш картата, корекцията за часови пояс. Венера и Юпитер може да не са в 7 дом от Лагна в Д9, но знаковата позиция се запазва.

Кофти терма на АС, на Сатурн. И характеристиките пасват. Една от най–неблагоприятните терми.
« Последна редакция: Февруари 23, 2017, 11:23:01 pm от Lilla »

Рени

• Hero Member
« Отговор #52 -: Февруари 23, 2017, 11:21:48 pm »
Аз го гледам по тропическата система- нощна карта, Юпитер е мъжка планета, тук е в мъжки знак, добре  да е под хоризонта, за да изпълнява обещанието за  хайз.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #53 -: Февруари 23, 2017, 11:23:54 pm »
А, това е по средновековната – там използват секти.

По античната се гледа дали е в хайз, Юпитер и Сатурн са дневни планети.

Ali_Lun

• Hero Member
  • Публикации: 1154
« Отговор #54 -: Февруари 24, 2017, 09:40:08 am »
Аз го гледам по тропическата система- нощна карта, Юпитер е мъжка планета, тук е в мъжки знак, добре  да е под хоризонта, за да изпълнява обещанието за  хайз.

Рени...
Сериозно,това като че ли не си ти... ''Говориш'' доста мекичко... и ясно! :)
Как го обясняваш астрологично?

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #55 -: Февруари 24, 2017, 09:56:48 am »

Накратко да го кажем така-има няколко условия за хайз, но най-важните: да е от сектата на водещото светило и да е правилната половинка на картата. В дневна карта водещото светило е слънцето, с него са юпитер и сатурн. Ако те са над хоризонта, т.е. в половинката на слънцето, значи са добре. Малефикът за дневна карта е марс. В нощна карта водещото светило е луната, с нея са венера и марс. Те трябва да са в горната половина, за да са добре поставени. Малефикът е сатурн. Да не изпадам в подробности за меркурий, ти си ги знаеш.

Ако искаме да задълбаем в тия секти и съответно сила/слабост, има доста подробности. Например луна в дневна карта е добре да е нарастваща, а в нощна-намаляваща

Рени

• Hero Member
« Отговор #56 -: Февруари 24, 2017, 12:31:52 pm »
Аз грешно тълкувах картите, поради липса на знания. Може да се определи шанса в картата,  в посоката дали  натива ще изрази динамиката посочена от благоприятното, "лекото", "късметлийското" по рождение. Снощи се присетих какво каза един физик : " За да успее човек да разгъне потенциала си, са необходими минимум неблагоприятни условия и достатъчно благоприятни." На езика на астрологията може би така звучи, примерно : Меркурий видим, във въздушен знак,  в аспект с Луна (+) , но в 9-ти или 12-ти  дом(-) , са изпълнени условията същия да подпомага шанса на натива. 
Трите фактора, които определят нрава и ума на натива са : Луна, Меркурий и АСЦ, разглеждайки ги  задълбочено ще можем да определим, доколко натива има шанс да сбъдне "светлата " страна на готиния аспект по рождение между Венера и Юпитер, Сатурн тригон Юпитер, Слънце в 10-ти в голям огнен тригон и т.н.  Всичко това + средата, разглеждайки 4/10-ти домове. 

Аз имам по натал  имам късметлийски аспект Юпитер съвпад Уран, но шанса да го сбъдна е минимален: ограничен ум- Меркурий Риби  перегрин, в знак на заточение, невидим , десен квадрат с Марс (-),  но в 3-ти дом (+) ; силен ум, смел човек- Луна в в Овен, нощно раждане , под хоризонта , растяща, мъжки знак (-),  надявам се, че съм го тълкувам правилно,  че расте в светлина и е в знак на възела, тенденция за добър и ясен ум(+) ; АСЦ е в огнен знак,  упр. е в 10ти, в лек аспект с АСЦ, АСЦ не получава твърди аспекти, Луната е в градуса на Юпитер у АСЦ, а АСЦ в градус на  Луната. При мен процента неблагоприятни бие процента благоприятни условия, така че шанса да имам "качествен живот" (10-ти дом) е минимален. Силно зависима от средата и със знак "+" и "-". Към момента на развитие на човешката природа, би трябвало съзнателно да избера да полагам грижи по аналогиите на Меркурий, ако искам да уловя шанса си, в противен случай, ще си продължавам по "лекото " и мързеливото на Юпитер във Везни. :)

В картата на Стив Джобс има баланс между необходимите повече благоприятни + минимума неблагоприятни, за да е сбъднал шанса, който му дава съвпада Юпитер/Уран Рак, Юпитер опозиция Венера, Сатурн тригон Юпитер. :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #57 -: Февруари 24, 2017, 12:37:10 pm »
Рени...
Сериозно,това като че ли не си ти... ''Говориш'' доста мекичко... и ясно! :)
Как го обясняваш астрологично?

Прогресивна Луна в Козирог, 2-ри дом
Сатурн в 1-ви дом към стелиума в Овен, два пъти спира стационарен, заедно с Нептун към квадратурата ми Меркурий-Марс
Тр. Юпитер в знак на Венера и ретрограден.
Трудно дишам, затова ме "чуваш ", че говоря "мекичко"-ха, ха.  ;)

Рени

• Hero Member
« Отговор #58 -: Февруари 24, 2017, 12:53:03 pm »
Ето три карти : има ли го тук "шанса" ?

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13745
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #59 -: Февруари 24, 2017, 01:19:17 pm »
Но, въпреки, ударът по главата му ( това е интересно да се види къде е в картата му ), човекът си живее живота, според неговите си виждания, нужди и предпочитания.
ох, като прочетох снощи това и си спомних, че и малката ми дъщеря я удари люлка в детската градина, беше на почти 3г.- едно дете се люшкало силно, а моята изтичала към люлката, която с ръба си, с все сила, я нацелила в челото над дясното око, имаше огромна лилава цицина, а сега все се чудя дали този удар е повлиял, за да е дясното ѝ око по-присвито от лявото, което пролича с течение на възрастта