Ще настъпи ли мир в Украйна до края на годината?
<Или с други думи ще свърши ли войната или ще приключат ли военните действия?>.
В случая Марс ли се гледа като сигнификатор или може би У1?
До края на коя година, че не е уточнено във въпроса? Ако е до края на тази година, това на практика, а и на теория, няма как да се случи.
Акрукс, въпросът ми е поставен чисто астрологически.
Пояснявам - "годината" в български език се използва като заместител на "тази година".
Не го знаех този "заместител", а чисто астрологически е добре да се уточняват тези детайли при задаване на въпроса. А отговорът ми на въпроса съм го написала – няма как да се случи!
Марс - армия, битки, войни, силови структури, спорт, спортисти, спортни състезания, победителите, стремежът към победа, машини, двигатели, оръжие, техника.
Мирът е по Венера – мир, договори, споразумения.
Луната, като основен сигнификатор на въпроса е в миролюбивите Риби, предстои да извърши съвпад с Нептун и последен аспект хармоничен секстил с Плутон, но и двете планети са ретроградни, Венера У1 също, а това предполага забавяне, проточване на нещата, макар Плутон да е на кардинална ос. Който е нахлул в чужда територия да се оттегли и освободи територията от присъствието на военните си части, и ще настане мир. Но не иска, защото знае какво го чака – Хага, репарации и позорното петно, което лепна на страната си, както навремето оня с мустачките на немците.