Здравейте въпросът ми е
"Къде бърка синът ми е подготовката си ?"
Синът ми (1 дете) от доста време се занимава с шах . Подготовката е ежедневна , но реално не може да постигне завидни резултати. Сменихме треньора , с надежда да се оправят нещата но уви няма голям напредък .Той иска да се занимава с това , но ми се струва , че в подготовката греши някъде.
Малко ми е странен този въпрос, зададен по този начин. Защо изобщо трябва да бърка/греши момчето в подготовката си? Може толкова да са му възможностите, а това най-добре може да се види в натала, какво му е заложено и какво се случва в момента. На мен например ми потръгнаха нещата в спорта, в любовта любимите занимания когато по прогресия Сатурн У5 в 5д стана директен, натално е ретро, иначе на трон по знак. В хорара момчето има заключен знак Скорпион в своя 1д., има неизявен потенциал по Марс и Плутон, а това не е задължително да е свързано с шахмат, може в някой друг спорт да си изразходи/разгърне потенциала, където се изискват физически усилия. Сещам се за плаката "Здрав дух в здраво тяло", беше на стената в басейна на спортното у-ще в града. При него Плутон е в 3д. (училището, изпитите, средното училище, а също движението), там му е скритата сила. Спорта е по 5д., а там са Марс и Сатурн в Риби, т.е. управителят на 5д. е в съединение с негов съуправител на 1д., неизявен Марс, който е диспозитор на знака където е Венера У1 – свързан е със спорта, но няма изяви и му е трудно. Сатурн в съвпад с Марс предполагат спорт, където се изисква активност, състезателен дух, съчетани с търпение и постоянен труд. Може да разпуска с плуване, състезателни танци, аеробика, йога, за да си освободи мислите, да не дълбае само в една посока. Знам, че питащата няма да ми хареса отговора – последният аспект на Луната е негативен, но това виждам, това отговарям.