Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 262885 пъти)

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1940
Re: Общи хорари
« Отговор #1395 -: Април 09, 2025, 05:48:42 pm »
"Ще запазим ли Българския лев?"

Може хорара да ви се стори безсмислен, но реших да го пусна.

Имам някакво странно усещане, че точно, когато всичко изглежда почти сигурно нещо внезапно ще се случи и ще си запазим лева...
« Последна редакция: Април 09, 2025, 05:55:20 pm от romantica »

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1298
« Отговор #1396 -: Април 09, 2025, 05:58:57 pm »
Ако гледаме 1 и 2 дом или 10 и 11, цъ, разделят се, че и Сатурн не дава.

Ребека

• Hero Member
  • Публикации: 4627
« Отговор #1397 -: Април 09, 2025, 07:26:59 pm »
Тц. Венера,2 дом и телец са мунадните сигнификатори. И като твой у2 Венера, имаме съвпадение м/у общото и лично благосъстояние. Да ,екзалтирала,ретро, съвпад със Сатурн ,има брожения в тази насока,но народът-Луната ,никой не го пита,без достойнства запокитен в 12ият дом на страдание. Последен аспект-курец, опозиция Сатурн-мрете в глад и ограничения.Народът в 12 жертва на тайни договорки,обогатени ще са други.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13950
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #1398 -: Април 09, 2025, 09:15:51 pm »
А, то сигурно никога и никъде няма! С тези финансови игри на борсата тези дни, покрай новите мита на Тръмп, нещата отиват към рецесия, а нали трябва да спазваме допустим праг на инфлацията... Реално, ние лев имаме само на хартийка, като стойност го няма от 1997г, когато е обвързан с валутен борд – тогава с германската марка, а по-късно с еврото.
В този хорар по 2д са парите и притежанията, представени от Венера в екзалтация, но ретроградна. А ретроградна планета за основен сигнификатор предполага забавяне, спънки.
Иначе Венера У2 е в сходящ съвпад със Северния възел, което дава положително развитие на въпроса, Венера е в сходящ тригон с Марс У8 в 11д. – по 8д са чуждите пари, Световна финансова система, държавни дългове, а по 11д. e ЕС; Венера У2, У9  е в сходящ хармоничен аспект с К5, показваща крайно развитие на въпроси по 2д.; К2 съвпада с щастливата звезда Спика, което ми напомня за надписа на български върху монетата от 2€ БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.

Извън хорара, но по темата – в хороскопа на България от 10 ноември 1989г. , 2д се управлява от Уран съвпад Венера У9 и Сатурн съвпад Нептун, заключен знак Риби във 2д. И двете планети са в ингрес, Нептун вече смени знак, а през лятото и Уран. Луната е в края на 2д. na 7*45' Овен, сега имаше Слънчево затъмнение на нея, което предполага ново начало в този сектор. Пълното Лунно затъмнение в 15°22' Риби на 7 септ. попада във 2д., тригон с Плутон У10, с Меркурий и Слънце в 10д., секстил с Нептун, Сатурн, Уран, Венера в 12д., тригон с Юпитер У5, У2 на Десц.,  предстои юпитеров възврат като премине в Рак , в знак на екзалтация. Лунното затъмнение е Пълнолуние, но с по-силно и продължително влияние и във 2д. ще осветли темите по този дом, кулминация в тяхното развитие и следва тяхното довеждане докрай. 
« Последна редакция: Април 10, 2025, 05:36:34 pm от akruks »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12760
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #1399 -: Април 11, 2025, 11:38:07 am »
При тълкуване на светски хорар първо е добре да се определи доколко кверента е силно  ангажиран с въпроса.  Час на Сатурн, който е близък до природата на Меркурий у на 1, но в знаци несъвместими с природата им, Луна в 12 дом, отразяват обективността трезвата преценка и емоции на кверента.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Ellinkka13

• Newbie
  • *
  • Публикации: 40
« Отговор #1400 -: Април 14, 2025, 07:01:10 pm »
Въпрос: Кога ще родя? У1 и У5 е един и същ, не знам как да го тълкувам. За да определя времето ще взема предвид Луната, която прави секстил с Марс след 40градуса. Събитието ще се случи след около 40 дни или някъде греша?
много интересен въпрос...9 седмици грубо,тук трябват много точни изчисления,надявам се да споделиш.
Родих тази сутрин в 7:04 предизвикано с мъки 20 часа. Родих във вода естествено както исках в София. От "дано изкараш до 36та седмица" бебето не искаше да излезе 2дни преди термин 😇 Не ми харесва, че е със 7 планети в 12дом, но дано не е толкова лошо колкото си мисля...  :'(
« Последна редакция: Април 14, 2025, 07:03:06 pm от Ellinkka13 »

akruks

• Hero Member
« Отговор #1401 -: Април 14, 2025, 08:45:19 pm »
Родих тази сутрин в 7:04 предизвикано с мъки 20 часа. Родих във вода естествено както исках в София. От "дано изкараш до 36та седмица" бебето не искаше да излезе 2дни преди термин 😇 Не ми харесва, че е със 7 планети в 12дом, но дано не е толкова лошо колкото си мисля...  :'(
Честито бебче!  Когато отговорих на въпроса попитах за термина и не отговори, значи е било предвидено за 16 април, така ли? Всъщност вече няма значение, то си е дошло с датата...
Мадона е с 3 планети и Слънце в 12д., а всички я знаем коя е и то не с лошо. Моят отговор:
Въпрос: Кога ще родя? У1 и У5 е един и същ, не знам как да го тълкувам. За да определя времето ще взема предвид Луната, която прави секстил с Марс след 40градуса. Събитието ще се случи след около 40 дни или някъде греша?
Зачеването и раждането са свързани с 8д. , Марс У1, У5 в 8д. , Меркурий У8 е извършил хармоничен аспект с Плутон У1, а с Марс ще се извърши тригон в 27-мия градус на Риби 10 април. Кога ти е определен терминът, виж си лунарите, там излиза раждането.

Ellinkka13

• Newbie
  • *
« Отговор #1402 -: Април 15, 2025, 08:56:39 am »
Честито бебче!  Когато отговорих на въпроса попитах за термина и не отговори, значи е било предвидено за 16 април, така ли? Всъщност вече няма значение, то си е дошло с датата...
Мадона е с 3 планети и Слънце в 12д., а всички я знаем коя е и то не с лошо. Моят отговор:
Зачеването и раждането са свързани с 8д. , Марс У1, У5 в 8д. , Меркурий У8 е извършил хармоничен аспект с Плутон У1, а с Марс ще се извърши тригон в 27-мия градус на Риби 10 април. Кога ти е определен терминът, виж си лунарите, там излиза раждането.
Отговорих, термина ми е 15ти.То и аз имам слънце и Венера в 12ти дом, но 7 планети там... Тези, които не са там са в падение, Юпитер в близнаци, Марс в рак и луна в скорпион. Не познавам никой с планети в 12дом, а камо ли 7 бр😂  Никъде нищо хубаво не пише за това.

Рени

• Hero Member
« Отговор #1403 -: Април 15, 2025, 10:18:03 am »
Ellinkka13, всеки се ражда с определена съдба и като я приеме, животът му се осмисля.  Има си причина да се раждат нативи с акцент 12 дом, както  за семейството, така и за обществото. Картата може ли ?
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Ellinkka13

• Newbie
  • *
« Отговор #1404 -: Април 15, 2025, 10:35:53 am »
Ellinkka13, всеки се ражда с определена съдба и като я приеме, животът му се осмисля.  Има си причина да се раждат нативи с акцент 12 дом, както  за семейството, така и за обществото. Картата може ли ?
Не знам луна марс като са в квадрат важи ли взаимното приемане?

Рени

• Hero Member
« Отговор #1405 -: Април 15, 2025, 11:20:54 am »
Ellinkka13, у1 Марс е и упр. на хороскопа, вижда Асц, в дневна карта под хоризонта. Сатурн в 12 дом е в дом на радост, в знак на бенефик, източен. В посока здравословни тенденции и да се обърне внимание : Сатурн съвпад Венера, Меркурий, квадрат Юпитер. Разглежда се кои части от тялото  управляват, да се укрепят с режим. Марс е ъглов и вижда Асц, оттам и трудното раждане.
Юпитер вижда Асц, Слънце в знак на Асц много добро. Рецепция Меркурий- Юпитер, Слънце и Венера в достойнства.
И най-важното, всички планети са видими, работят ясно, с конкретика и човек знае с какво разполага като ресурс.

akruks

• Hero Member
« Отговор #1406 -: Април 15, 2025, 12:10:07 pm »
Не знам луна марс като са в квадрат важи ли взаимното приемане?
Нали това е принципа на всяка рецепция, например Меркурий като не може да си свърши работата в този знак и дом, получава подкрепа от Юпитер, подпомагат се взаимно, като всяка планета изземва функцията на другата, във взаимна рецепция са по управление.
И не видях да има 7 планети в 12 дом, има 4 планети, Слънце, Хирон (астероид) и Северен лунен възел (фиктивна точка).  Венера, Меркурий, Сатурн и Северен лунен възел заформят бисекстил (4 на брой) с Уран и с Марс, това е лека и хармонична конфигурация, която спомага за решаване на всяка житейска ситуация, хармонизира енергиите, подпомага темите на управляваните от Венера, Сатурн и Меркурий, Уран и Марс  домове, а това са цели 7 дома – първи, втори, трети, шести, седми, десети и единадесети. С тези планети в 12д и У1 в 4д може да твори , да работи зад кулисите, имам приятел Слънце, Меркурий, Венера в 12д, и работи зад обектива (на световно ниво). Асцендент съвпад със звездата Алриша: късмет, щастие, подаръци, късмет за любов и брак, печалба от завещания и наследство (има природата на Венера). Луната съвпада със звездата Камбалия – родените с тази звезда съвпад Луна  „казват всичко, което е“. Тази философия се прилага във всички техни дейности. Те имат способността да продължат напред, да станат видни лидери в професия или бизнес. Високо предпочитание по всички въпроси, свързани с обществеността. Отрицателно, роденият ще направи изявления, които биха могли да се окажат неудобни и могат да създадат проблеми. Личности с Камбалия съвпад Луна – Джеймс Дийн 0°15′, Стивън Спилбърг 0°38′, Джулиан Асандж 1°08′.
Слънце съвпад звездата Курха – Kurhah е друидската звезда, съдържа древни знания, научени и натрупани в продължение на хилядолетия. Този огромен запас от научни, астрономически, медицински, културни и окултни знания е бил споделян само устно. Kurhah предлага прозрения за миналото, дава силно чувство за дълг или целенасоченост за използване на придобитите знания за определена мисия. Съществува и тежко чувство за лична отговорност за завършване на нещо значимо, върху което може да е работено в продължение на много прераждания.
В медицинската астрология звездата управлява хипофизната жлеза, главната жлеза на тялото. Гинко билоба подсилва, опиумът смекчава, а канабисът я ограничава.

Ellinkka13

• Newbie
  • *
« Отговор #1407 -: Април 15, 2025, 02:47:04 pm »
Akruks, Рени, благодаря ви за положените усилия и отделеното време. Рени, "В посока здравословни тенденции и да се обърне внимание : Сатурн съвпад Венера, Меркурий, квадрат Юпитер. Разглежда се кои части от тялото  управляват, да се укрепят с режим" Това като лек намек за здравословни проблеми ли е?

Рени

• Hero Member
« Отговор #1408 -: Април 15, 2025, 05:39:55 pm »
Ellinkka13,
Цитат
"В посока здравословни тенденции и да се обърне внимание : Сатурн съвпад Венера, Меркурий, квадрат Юпитер. Разглежда се кои части от тялото  управляват, да се укрепят с режим" Това като лек намек за здравословни проблеми ли е?
Наблюдава се, дали има симптоматика, за да има възможност за превенция като натива да е далеч от среда, места, храна, които могат да му вредят  в тази посока. Тук, Меркурий е в знак, където няма достойнства и в  твърд аспект от Сатурн, е под наблюдение, особено в годините, когато е управител.