При мен съвпада е в 10 дом, но го имам и по рождение - на асц. са в съвпад Марс, Сатурн и Уран, а на 10 градуса от тях е и Нептун - в 1 дом. Въпреки че сега няма да аспектират наталните ми планети успяха да ме поразбудят. Август бях изпаднала в полулетаргия, след морето нямах желание за нищо. Върнах се към стари емоционални проблеми (със себе си). И...абе в последните две седмици никак не ми беше хубаво. Почти месец не бях спортувала - само от работа вкъщи. От вчера обаче се върнах в играта. Не знам как, но както стоях реших, че края на това може да е само летален и трябва да се стегна. Станах, цял ден чистих вкъщи, после направих почти самоубийствена тренировка - кратка, около 40 минути, но много интензивна. Днес повторих. И се излекувах.
Може би, защото Марс е диспозитор на Луната ми или заради двата стелиума с много концентрирана енергия, ако не се изтощавам физически започват емоционални проблеми, психически дискомфорт, състояния близки до депресията. Миналата година от една любовна драма, за която съм се терзала и тук, се извадих само със спорт до пълно изтощение. В началото го правех, за да мога да спя, защото от емоции и размисли не можех. Когато няма на кого да съм енергиен донор, стигам до разни състояния, в които не виждам смисъл в нищо. Миналата година имах смътно прозрение за тези неща, но сега в себе си ги формулирах много ясно като усещания и изводи. Тоест, когато ми е зле, най-лошото, което мога да направя, е да реша да си почивам.
Това донякъде е класическа проява на ъглови Марс и Сатурн. Хората с този аспект са изключително издържливи и вероятно, когато този капацитет не се използва, той се превръща в автоагресия - не си вредиш директно, но и нямаш желание да правиш каквото и да било за себе си, тотална незаинтересованост от себе си.
Това е вторият цикъл на Марс и Сатурн в моя 10 дом. Първият съвпад там беше точно на МЦ, като при ретро фазите Сатурн мина няколко пъти. Тогава имах професионални успехи, общо взето беше добър период по темите на 10 дом. Сега обаче...от около година съм твърдо решена да сменя професията, защото не се чувствам на правилното място. Отдава ми се, нямам проблеми, работя при добри условия, но...не мога да го опиша...просто с цялото си същество знам, че има нещо по-подходящо за мен. Дори не знам точно какво. Но може би вторият цикъл на планетите ще допринесе да стигна до отговора. По това време има и лунация, която ме хваща - новолунието е в края на моя осми дом и е в опозиция на Слънцето ми (У8).
Много често за Марс и Сатурн се пише, че това е газ и спирачка. Досега не съм разбирала колко е вярно. При мен дори е газ, газ, газ, рязко назад и после гаааааааааааз. Като в асансьор на бърза скорост съм и това постоянно возене нагоре-надолу е малко изтощително. Ту съм боец от Спарта и света е мой и всичко мога, ту съм някакъв зашеметен шаран.
В същото време като си гледам картата осъзнавам, че май не ми е дадено да съм хармонична и спокойна без резки пикове и спадове.
Постепенно се научавам как да се справям с това. С един приятел - също с Марс и Сатурн в 1 дом скоро си говорихме, че да си с тези планети на най-личното място, особено със Сатурн - това е все едно да се родиш с много старо, скъсано палто. Оглеждаш се, а другите около теб са с нови и хубави. Виждаш, че не си от тук. И почваш да кърпиш, да поправяш. Така до към 20-25 вече имаш сносно палто. Ако много се стараеш на 30 може и да е страхотно. Оглеждаш се, а другите около теб овехтели, омачкани. И все не си съвсем щастлив, защото винаги си единак.
П.П. Стар, хубавата ти е статията, ти си го знаеш и без да го казвам аз или някой друг. Стига сте задълбавали в дребнотемия.