Някъде в книгите,които имам(като си спомня ще цитирам автора) пишеше,че Марс в натала трябва да бъде ориентир на къде да върви човек.Колкото и да е слаб,ударен и т.н.т той е действащата енергия,която се изразява директно в средата,дори и на воден дом :29: .По спомен смисълът беше,че всички планети,които го аспектират мажорно,положително или отрицателно),трябва да му съдействат и да "вървят в неговата посока и кауза",защото иначе изливал огън и жупел :d030: .Същото трябва да "правят" и куспидите на домове,с които има мажорни аспекти.Марс не съдействал-той водел и ако е в съюз с някой,това е само заради личния му път.Пишеше нещо от сорта на това,че Марс не издига дома,който управлява,а използва ресурса на дома,за да превземе този,в който е разположен.Особено трудна била връзката,дори и хармонична със Сатурн,който за да започне да работи съвместно (с Марс),му трябва натрупване на стабилен и сигурен опит,а той се генерира с години(докато Марс не пощръклее от бесотия :d030: :043: ).Сатурн трябва да държи гаранциите,че това,което ще изгради ще е дълговечно и няма да направи грешна стъпка.
Горе-долу генералният извод на автора беше,че планетите и куспидите в аспект с Марс цял живот ще му развиват потенциала по дом и знак и ако не го бравят доброволно-горко им .Напрегнатите аспекти с неприятни ситуации,идващи от дом/планета,а хармоничните с приятни.Интересното беше,че дори ако хармоничен аспект не съдейства на Марс,той можел да разруши символизираното от планета/дом за даден етап от живота .
П.П:За това се сетих докато разхождах Рошо. :043: И пак ще пиша "Мило,Дневниче!Да не би пак да съм се объркала!
:043: Посоката ми по тази теория май не е 10Д,а 8Д
:043: :043:
Ами аз не съм клюкарка и не обичам да се рия в тайните на хората,защото не ми остава време да мисля за себе си
:19: