Автор Тема: Марс  (Прочетена 473079 пъти)

andy9608

• Newbie
  • *
  • Публикации: 13
Re: Марс
« Отговор #2145 -: Март 17, 2025, 12:06:57 pm »
Благодаря Ви отново. Точно за носа става въпрос.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7893
« Отговор #2146 -: Март 18, 2025, 07:14:57 am »
Всеки знак от зодиака управлява различна част от човешкото тяло.Не се пипа с метал,тази част (знак),през която в момента транзитира Луната.Овен отговаря за главата и горната челюст,включително носа.

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 14032
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #2147 -: Март 19, 2025, 10:28:27 am »
Благодаря Ви отново. Точно за носа става въпрос.
Щом на носа, то Луната не трябва да бъде в Овен или в Скорпион в деня на операцията. Луната да е намаляваща, да не е "без курс", а когато е естетическа хирургия се взема под внимание и Венера, която е ретроградна до 13 април, затова след 14 април е добре да планирате операцията.

Bodra

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 86
« Отговор #2148 -: Юни 22, 2025, 07:47:18 am »
Понеже темата е за Марс...
Може ли да се каже, че в тази карта Марс да е показател за проблем в семейството на човека, за липсващ родител? Придава ли негативни черти на натива като ленност, лицемерие или просто е по-пасивен? И последно може ли да се каже, че
натива си пада по "тънката част"? Картата е на мъж.

akruks

• Hero Member
« Отговор #2149 -: Юни 22, 2025, 11:14:44 am »
Може ли да се каже, че в тази карта Марс да е показател за проблем в семейството на човека, за липсващ родител? Придава ли негативни черти на натива като ленност, лицемерие или просто е по-пасивен? И последно може ли да се каже, че
Марс във Везни както във всеки въздушен знак се изразява словесно, действията, гневът му дори е повече на приказки. В квадрат с Меркурий, оттам може да идва усещането ти за леност, реално е пасивен защото е затруднен да действа , движението, работата с ръцете, с езика, са по Меркурий.
Луната екзалтация в Телец в квадрат на Слънцето в 8д., баща му ли е липсващия родител? Този квадрат на светилата показва проблемите в семейството, а Марс съвпад Плутон може да показва както силна воля, така и налагане на чужда воля, насилие в семейството, от групи и приятели, психически тормоз, манипулации, самият той може да е станал манипулатор, за да избегне насилието. Венера в Близнаци е хлъзгава и обича да кръшка, в 7д. опозиция Нептун 1д. в търсене идеалната, може да изневерява или да ревнува болезнено, но все пак е от значение как се свързват в синастрията с партньорските планети и светила.
« Последна редакция: Юни 22, 2025, 11:25:56 am от akruks »

Bodra

• Jr. Member
  • **
« Отговор #2150 -: Юни 22, 2025, 12:24:01 pm »
Благодаря за разясненията. Има още много да уча, но се опитвам да разсъждавам... В действителност човекът наистина умее да се изразява писмено и говоримо много добре, философски настроен е. Предполагам , че това е показано от съвпада на Сатурн и Юпитер.
Може ли да се предположи, че тъй като Марс е диспозитор на Уран, опозицията Луна - Уран би могла в някакъв момент от живота да постави човека на кръстопът по отношение на семейство, партньорства или смяна на местожителството?

akruks

• Hero Member
« Отговор #2151 -: Юни 22, 2025, 12:49:00 pm »
Основен диспозитор на Уран е Плутон, но и Марс - те са в хармоничен аспект с Венера – диспозитор на Луната. Ако има желание или се случи да живее в чужбина, това ще е от Юпитер У1 в 9д. Но всяка карта е динамична, планетите се движат, прогресират, светилата и осите също, дали и кога някой сменя дом и населено място се вижда в прогностиката.
« Последна редакция: Юни 22, 2025, 12:50:40 pm от akruks »

Bodra

• Jr. Member
  • **
« Отговор #2152 -: Юни 22, 2025, 01:37:32 pm »
Благодаря!

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12833
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #2153 -: Юни 22, 2025, 03:13:54 pm »
Bodra, в дневна карта, дневно поставен и ъглов Марс е опасен, както в тази карта. Всичко изброено от теб не може да е проява само на една планета. Да, в тази позиция Марс е ленив, западен, върви към залез. Понеже е ъглов, повече от негативните прояви на Марс са заложени в темперамента на натива и се вижда с тях. Венера макар и да не е бенефика за сектата го вижда с тригон, като негов диспозитор, освен това е и ъглова, значи и нейните благотворни влияниа са видими в темперамента му. Венера е в аспект със Сатурн и Юпитер, които са западни, така че моралът не е на висота, но Венера в тази фаза си създава собствен морален кодекс. Меркурий, който е у7 и диспозитор на Венера, екзалтиращ у1, Юпитер, и в рецепция с него, в 8 дом- близките връзки, брак, съдружия, ще са доста интензивни, с много промени, кризи, но и финансови подкрепящи ситуации.
Марс като у4 е сигнификатор на родителите, заедно със Слънце, Луна. Неблагоприятното му влияние, тук, може да е повод за семейни "катастрофи", когато е в период, но не само той.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Bodra

• Jr. Member
  • **
« Отговор #2154 -: Юни 22, 2025, 05:23:07 pm »
Прочетох няколко пъти и двете мнения. Благодаря!

Ellinkka13

• Newbie
  • *
  • Публикации: 48
« Отговор #2155 -: Юни 26, 2025, 12:38:36 am »
Аз съм с Марс в 4ти дом дева, (и Луната ми е там) имах ужасно детство (цял живот ме преследват спомени) плюс липсващ баща (моряк, виждах го на 3 месеца веднъж) дъщеря ми се роди с Марс в 4ти дом рак, направо ми е мъка... Мъжа ми е с Марс във везни на куспидата 4ти/5ти дом (не сме сигурни за часа му) Няма лицемерие при нас, даже обратното, на никого нищо не спестяваме, дори леко агресивно казваме на хората какво мислим, (особено аз) той не е имал лошо детство, може би неговия Марс не е в 4ти дом. Дано моето дете не страда като мен, нонс този марс в 4ти, че даже е с асц овен, още по-лошо....

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1339
« Отговор #2156 -: Юни 26, 2025, 04:54:54 am »
По картата не е изразено ретроградие на планетите, а аз бих го гледала с фокус върху Сатурн за бащата. Слънце в 8 също може да индикира потъналия, криещ се баща, но в широк смисъл. Красивият ум по тригона Уран-меркурий. Същото и за тънката част, защото Меркурий е у7, двойнствен знак, Венера там. Опозицията Уран-Луна - нервност, нетърпимост и към жени. Вероятно нещо малко да не му хареса и не пробва да го балансира, директно реже. Хубави колежки.
 Да, има индикатори много като потенциал на дон Жуан. Вероятно и другите го виждат такъв и атрактивен, съвпад на сексуалните в 10.
Съвпада в 9 дом Сатурн-Юпитер може да е двуяк. Ако хубаво го е реализирал, то би било чрез учене на сложни, задълбочени, дисциплиниращи науки - сложна медицина, сложно инженерство, нищо повърхностно и леко. Надявам се да е това и предвид Юпитер и асц, на трон по дом. Ако не го е успял, следва дървена философия, "много знае", лаладжия, слаб ученик, нисък образователен ценз, слаба диплома, неглижиране и надменност над знанията и науката - на мен ли акъл ще ми дават, аз най-добре знам, тоя учител нищо не знае. При Сатурн у2 в 9, може да е нямал пари за учене и да компенсира. Печелене на пари от чуждестранни фирми, ресурси отвън.
Уран-меркурий 11-8, авторитет в група, въздейства мнението, слушат го като институция. Да му се вярва с едно наум, осъзнава силата си и може да злоупотребява. 8 дом. Нептун в 1- совите не са, което са.
Уран-Луна нещо странно, нетипично при мама с отражение върху останалото. Да не би мама да я няма, а не татко? Луна в 6 - мама много работи, важна й е работата, професионалист и има странна професия или работи ниско категориен труд, чистачка, или мама е болна.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12833
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #2157 -: Юни 26, 2025, 01:04:14 pm »
Люба, посочено е кои планети са ретроградна, само една е, Нептун.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Люба

• Hero Member
  • Публикации: 1339
« Отговор #2158 -: Юни 26, 2025, 06:48:22 pm »
Видях сега, да.