Не съм гледала, само знам, че фазата на Венерата ми е вечерница - намира се в знак след Слънцето. Иначе при Слънце в първия градус на Риби и Венера в Овен вероятно съвпадът е бил във Водолей, където е и пренаталното новолуние. Ей сега ще проверя.
П.П. Еха! Какво открих! Имало е точен съвпад на Слънце, Венера и Марс в първия градус на Дева на 25 август 1987 г. - шест месеца преди да се родя. По-важното е, че този цикъл е в точна опозиция с наталното ми Слънце и се намира в натален осми дом. Хм..сега сее запалих да търся какво значи.
Ден преди точния съвпад в Дева там е имало и новолуние, Мерк -диспозитора на цялото нещо също е там. Цял девешки нов цикъл. А на мен в Дева ми е ЮЛВ. Прилепват ми се само Луни в началните градуси на Дева, но го отдавах на рибешкото ми Слънце. Не се сещам за близък приятел или партньор, който да има изразена Дева точно в първия градус.
Точният съвпад е бил на 23 август 1987г. на последния градус в Лъв - 29 гр и 36 мин и по-интересното е, че това е първият съвпад в Лъв за нашето поколение. Не зная дали си разглеждала циклите на Венера и Слънцето - съвпадите - са през 72 градуса, т.е. в 5 знака. Примерно за периода 1970 - 1979г са били в знаците Водолей, Скорпион, Дева, Близнаци и Овен. Едно извъртане по пентаграма на долен или горен съвпад в един знак е за 8 години, като следващия долен/долен или горен/горен съвпад е с два градуса назад. Така пентаграмът се приплъзва по знаците. През 1982г за последно има съвпад във Водолей на 1 гр и 2 мин и след това, когато се извъртат 4 знака, петият е на 29гр. 17мин в Козирог през 1986г. В твоя случай е първия съвпад в Лъв - на последния градус, а преди това - този лъч на пентаграма е бил в Дева - за последно през 1983г. на 1 гр и 25 мин.
В твоя случай и Марс е там и доукрасява ситуацията :29:
Съвпадът е в Лъв и неговият диспозитор в твоя натал в е опозиция на точката, но все пак не е в изгнание на последен градус във Водолей :012: а на първите в Риби
Изглежда се формира поляризиране на твоята слънчева същност и партньорите, които се чувстват привлечени от теб
Чувствала ли си се в ситуацията "или-или"
все едно няма златна среда, няма баланс, а само две крайности
Съвпадът е бил горен и триото Венера, Слънце и Марс са се движили заедно изв. време, затова би следвало да е резонен коментара ти за Девите, но мисля и Лъвове и Овни или Марсови акценти - следва да се имат предвид
Още повече, че в натала ти и Венера и Луната се управляват от Марс, който е силен и ъглов
Ти си знаеш как ги усещаш, аз все още ти разглеждам картата