Благодаря Сафо!
-
Ще преразгледам и аз - "мо-та-мо" като първолак
За мен:
Дневно раждане. Слънце във везни 9 дом съвпад с Меркурий У7, в секстил с Юпитер У1 в 8д, лъв. Луна в Дева 8д, съвпад Сатурн.
Светилата не са ъглови и не са в плодовити знаци, (но пък имам планети в Скорпион и 5д в Телец?), имам сключен брак.
Асц/Дсц в подвижни знаци - Стрелец/Близнаци. Меркурий У7 вижда Асц. и е в сходящ съвпад със Слънце. Вземам и Слънце предвид, Слънце в 9д (житейска философия?) вижда асцендента. Както вече написах У1 и са в разходящ тригон У7, има връзка между У1 и У7, (поради това) уважавам брачната институция.
<И тук припомням само:>
elfidka, планетата, която дава в повече е Юпитер без оглед на казус, тема, сфера.
Разглеждаме само Септенера. Меркурий У7 е в сходящ съвпад (брак) със Слънце във Везни (кардинален знак), миниорните сходящи аспекти - полусекстили Венера, Марс, Сатурн ги пропускам.
Мърдане може и да има, може и да няма - въпрос на гледна точка, един брак виждам в картинката.
-
Поглеждам нещата от друг ъгъл - за съпруга ми:
Дневно раждане, на кантар.
Слънце в 1д, съвпад Асц и Плутон ( да,
), Венера също 1д. Луна 10 д.
Асц. Везни, Дсц. Овен.
Марс и Венера във фиксирани знаци в гранично широк разходящ квадрат, бракът като институция не го вълнува особено, но пропускам две ъглови светила - предпоставка за брак.
Марс в 10 д в разходящ съвпад с Луна, гледаме и Луната за дневно раждане.
Марс У7 вижда Асц. и е в гранично широк сходящ секстил Слънце (брак), Луната има само разходящи аспекти.
От тази гледна точка потрвърждавам по астрологичен път, това за което съм вътрешно убедена - единствен брак за нас, да ни е честит!
Поглеждам към картата на сина ми с Марс У7 в анаретен градус, но в <контра>антисия с Луна в 1 Д (много си приличат с баща му) и.... решила съм преди да стане на 7 г. да се въздържам от астрология за него.