Няма нужда винаги да прощаваш. Има хора, които не заслужават прошка.
Прошката като средство за самолечение на нанесените рани. Може би, но има и други средства. Някои хора просто не заслужават да получат прошка и няма да я получат от мен.
Към отмъстителните може да прибавите и комбинацията Марс/Кету, но сигурно изисква и други, подкрепящи конфигурации в картата.
Имам Марс, Сатурн и Плутон в 8-ми дом в тригон със Слънце в 1-ви и квадрат с Венера (диспозитора им) в 12-ти (в западната карта).
А аз казвам - не мисли защо, а как ще се справиш с него. Като се справиш, после можеш да размислиш, ако все още виждаш смисъл в правенето на такива анализи. Това си повтарям на себе си. Много пъти съм била на крачка да се откажа от борбата, която водя. Но всеки път си припомням, че няма да е честно да оставя лошите да спечелят. И не само заради себе си, а заради всички хора, на които са навредили, съсипали, изгонили, погаждайки им същите номера като на мен (че може и по-лоши). Трябва да се боря, за да поправя тази несправедливост. Не съм достатъчно силна, изпадам в моментни отчаяния. Но се налага да се изправя и да бъда силна. Трябва да бъда по-силна.
Марс/Сатурн генерира много гняв, непоносимост, особено към нараняване на гордостта. Не е задължително този гняв да се превърне в отмъщение. При мен се превръща в мотив за борба, но след първоначално отчаяние, отказ. Трябва ми малко време, за да стана от пепелта (това е Плутон).