Автор Тема: Общи хорари  (Прочетена 1584533 пъти)

tagetes

• Sr. Member
  • Публикации: 470
Re: Общи хорари
« Отговор #7665 -: Юни 24, 2020, 03:28:49 pm »
Който иска така да го тълкува.
Днес е несериозно.
Едно е само билки, тревички едно са и изцяло синтетичните лекарства.
Едно е да си някакъв от телевизията научил 3 фрази на изуст, че живовлека е панацея за бели дробове, друго е да си учил дебел фармакологичен речник и не само, ами и да го разбираш като смисъл чрез практика, опит, поднания в дълбочина, не само зубрене и т.н.
В шопско ако празнуват ден на млекаря на 1 август примерно, то това сериозно ли би било да се нарече ден на млекаря, дори в конкретно шопско село?

Празник е - тогава когато празнуващия го чувства като такъв.
Но административно, директивно речено - 25 септември е сериозната дата.
Бъдещето трябва да бъде прекрасно

akruks

• Hero Member
  • Публикации: 13950
    • https://victoryastro.blogspot.com/
« Отговор #7666 -: Юни 24, 2020, 03:31:32 pm »
Аз имам въпрос. Чакам важно обаждане от един мъж назован по име. Та въпросът ми е: "Кога ще се обади"?
нещо се укрива назования по име, с този ретро Мерк няма да е скоро, а по картата не виждам комумикация да имате или когато се случи ще е обтегната, ще има противопоставяне
Твоят АС аха да влезе в изгорял път, У1 ретро, не си добре поставена, явно наистина е важен за теб този човек и обаждане

akruks

• Hero Member
« Отговор #7667 -: Юни 24, 2020, 03:36:36 pm »
Който иска така да го тълкува.
Днес е несериозно.
Едно е само билки, тревички едно са и изцяло синтетичните лекарства.
Едно е да си някакъв от телевизията научил 3 фрази на изуст, че живовлека е панацея за бели дробове, друго е да си учил дебел фармакологичен речник и не само, ами и да го разбираш като смисъл чрез практика, опит, поднания в дълбочина, не само зубрене и т.н.
В шопско ако празнуват ден на млекаря на 1 август примерно, то това сериозно ли би било да се нарече ден на млекаря, дори в конкретно шопско село?

Празник е - тогава когато празнуващия го чувства като такъв.
Но административно, директивно речено - 25 септември е сериозната дата.
Несериозно е това, което пишеш! И си крайно неразбран/а, щом не схващаш, че днес е административно български празник, а през септември е международен. Нима като са отделили дата на българския фармацевт, това го унижава??
И ти адвокат ли си на фортунадес, защото аз нея поздравих, а не теб!!!

kalina_1986

• Гост
« Отговор #7668 -: Юни 24, 2020, 04:27:59 pm »
Аз имам въпрос. Чакам важно обаждане от един мъж назован по име. Та въпросът ми е: "Кога ще се обади"?
нещо се укрива назования по име, с този ретро Мерк няма да е скоро, а по картата не виждам комумикация да имате или когато се случи ще е обтегната, ще има противопоставяне
Твоят АС аха да влезе в изгорял път, У1 ретро, не си добре поставена, явно наистина е важен за теб този човек и обаждане
Да, свързано е с важни документи и образование. Дано не ми прави спънки... Но тая опозиция е нещо на кавга.  :(

fortunades

• Hero Member
  • Публикации: 823
« Отговор #7669 -: Юни 24, 2020, 04:49:42 pm »
И така въпросът ми е "Девер ми и приятелката му ще дойдат ли с нас до Барселона?"
Благодаря!
на девер ти по тази карта не му излиза път в чужбина или кратко пътуване, почивката му също не е сигурна. Не виждам какво ти пречи да пътувате с кола, няма да е по-скъпо от бус.

akruks,

Давам ОВ - девер ми бяха на почивка в Гърция и днес ще се прибират.
Въпреки че висяха 8 часа на границата.
Благодаря.

Поздрави!
Само че картата е за въпрос, дали девер ти и неговата приятелка ще пътуват с вас през октомври до Барселона! Твоята обратна връзка няма връзка с поставения въпрос и отговорите към него. Моят отговор е конкретно по въпроса и картата към него, а не че въобще никога няма да пътува в чужбина...
 Всичко добро! И честит професионален празник :)

akruks,

Може би не уточних за кое давам ОВ, а именно за това: " почивката му също не е сигурна."
Споделих, че щели да ходят на море и поради тази причина няма да могат да дойдат в Барселона (то сега никой не може и да иска с тоя вирус де).
Иначе по отношение на Барселона: да, определено никой от нас няма да ходи.
Извинявам се, ако съм била некоректна спрямо поста си.
Благодаря за пожеланията.  :-*
Реалността е просто една прекалено упорита илюзия.

akruks

• Hero Member
« Отговор #7670 -: Юни 24, 2020, 04:53:14 pm »
Да, свързано е с важни документи и образование. Дано не ми прави спънки... Но тая опозиция е нещо на кавга. 
кавга има при квадрат, опозицията е противопоставяне на различни мнения, възгледи, което не е задължително да означава скандал
Луната е безкурсна, тъй че не би трябвало да очакваш нещо лошо да се случи, а и предстои да извърши хармоничен аспект със северния възел, което дава положителен отговор

fortunades

• Hero Member
  • Публикации: 823
« Отговор #7671 -: Юни 24, 2020, 05:06:49 pm »
Днес е 24 юни, Еньовден, ден на билките.
Празник на билкарите, лечителите.

Това си го представям повече за празник за бабата, която има тараба на кооперативния пазар и продава бабини зъби, мащерка, хмел, бял имел, жълт кантарион, глог, подбел и Сие.

По принцип, международен ден на фармацевта е 25 септември.
Тази дата е по-сериозна и приляга за честитка към магистър фармацевт.

Нека и двете се празнуват, пък който иска и на други дати да се позове. ;)
По принцип Еньовден 24 юни е ден на българският фармацевт, а не на бабичките от женски пазар, които продават мерудия и джоджен...
Художниците също имат междунареден ден и ден на българските художници, поетите и музикантите също.
Поздравила съм българка с българския празник, не знам защо го смяташ за несериозно? Може би щото е след ов, според което "не съм познала"? Ами рекламации се приемат на място на закупуване, тук не съм продала нищо, на доброволни начала пишем :)

Искам да уточня нещо за билките и синтетиката!
Всички, абсолютно всички ситетични лекарства са произлезли от химичния състав на билките.
Винаги са се извличали и се извличат по естествен начин, а след това индустрията е успяла да измисли как да направят ситетичен продукт със същата характеристика, в пъти по-силни от тези на растенията.
Не можеш да сравняваш един чай от лайка, който е запарен за 2 минуни и една капсула в която има 100 цветове!
И ще вметна нещо за да бъда разбрана правилно: алкалоидите са природни вещества от растителен произход, които съдържат азотни атоми в състава си. Та тези алкалоиди се използват за направата на лекарства от групата на наркотичните вещества, както и ги има в натурален вид в зеленчуците (това са Стероидни алкалоди).
akruks, много правилно ти е казала, че не е сериозно да смяташ че днес не е наш празник.
« Последна редакция: Юни 24, 2020, 05:09:27 pm от fortunades »
Реалността е просто една прекалено упорита илюзия.

Сафо

• Hero Member
  • Публикации: 7812
« Отговор #7672 -: Юни 24, 2020, 05:12:21 pm »
утре, или след една седмица

kalina_1986

• Гост
« Отговор #7673 -: Юни 24, 2020, 05:13:10 pm »
утре, или след една седмица
Дано...

tagetes

• Sr. Member
« Отговор #7674 -: Юни 25, 2020, 08:03:53 am »
Относно мнението ми от билки и тревички до лекарства и всички продукти на  цялостната фармация.

https://media.framar.bg/любопитно/синтетичните-лекарства-са-създадени-за-да-помагат

Тоест натуралните лекарства са естествения вид от природата - отвари, настойки, ЕКСТРАКТИ от лекарства(които визирате, че едва ли не са всичко).
Полусинтетични - антибиотиците.
Синтетични - особено аналгетиците, противозачатъчните, кардиологичните и т.н.

https://www.puls.bg/reference/dictionary/dictionary_370.html
Тук изкуственият заместител имитира хормона на надбъбречните жлези и прототип не е билка, тревичка.

Бета блокерите? Да, сигурно нещо в химичния състав на глога е идеята ...

Бабата на билковата тараба на пазара не предлага пластири за рани, те са в аптеката.
« Последна редакция: Юни 25, 2020, 09:40:29 am от tagetes »

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1940
« Отговор #7675 -: Юни 25, 2020, 11:48:30 am »
Предложиха ми да се запиша на един курс, обучението е сертифицирано, завършва се с няколко изпита. Харесва ми сферата, в която е насочен и въпросът е свързан с това -

"За вбъдеще ще мога ли да работя в тази сфера, ако се запиша на курса Х, не като основна работа, ако като допълнителна? Ще се справям ли добре, хората ще ми се доверяват ли?"

Благодаря!
« Последна редакция: Юни 25, 2020, 12:31:59 pm от romantica »

tagetes

• Sr. Member
« Отговор #7676 -: Юни 25, 2020, 12:13:22 pm »
За мен курса е по 3 дом. Куспида Близнаци, У Меркурий в Рак.
Не ми харесва, че Меркурий е в Рак изгорен от лъчите на слънцето и ретрограден.
Квадрат АС и опозиция МЦ.
Тригон Нептун съвпад с Марс, У Овен 1 -ви дом (теб) в 12 дом. Някак си ще ти подпомогне реализацията по 12 дом ::)
Може и да греша - 9 дом да се гледа и съвсем друга интерпретация да е по-правилна.

ПП. У3 в 4 дом - вероятно е дистанционна форма. Ще го караш от вкъщи?

« Последна редакция: Юни 25, 2020, 12:24:00 pm от tagetes »

romantica

• Hero Member
  • Публикации: 1940
« Отговор #7677 -: Юни 25, 2020, 12:27:03 pm »
Благодаря!

Луната е без курс цял ден днес, видях още през нощта, но тогава ми дойде вдъхновението да питам...

Не знам по кой дом трябва да се гледа. Но това не е еднодневен курс, а продължава доста време и е на модули, програмата и лекторите ми изглеждат сериозни хора. Някои модули са онлайн, други - не. Но покрай ситуацията и събирането на хора не се знае дали няма да продължи и изцяло онлайн, казаха, че са готови, ако се наложи.

Обучението има връзка с професията ми и е вид терапия.
« Последна редакция: Юни 25, 2020, 12:35:30 pm от romantica »

akruks

• Hero Member
« Отговор #7678 -: Юни 25, 2020, 02:02:15 pm »
Бабата на билковата тараба на пазара не предлага пластири за рани, те са в аптеката.
fortunades е магистър фармацевт и е работила достатъчно дълго в аптека, за да я обиждаш на неука бабичка. А мнението си заври там, дето слънце не огрява :(

tagetes

• Sr. Member
« Отговор #7679 -: Юни 25, 2020, 02:18:12 pm »
akruks, именно. Ти и честити вчера нещо, което според мен не и е цялото проявление.
Да, може, но има нещо НАД.
То е 25 септември.
Илюстровах какво е да си билкар и да си в аптека.
Едно е да имаш анестизол и риванол до теб, бинтове, МАСКИ, инхалатори, апарати за кръвно налягане и кръвна захар и т.н. друго е номенклатурата да е само листа пореч, корен глухарче,плавун, слез, невен, върбовка, хвощ и змийско мляко от някоя усойница ;D