Там е въпроса, че не знам дали да го броя този полусекстил. Марс е само с един аспект (квадратура) от мажорните, но пък венера има в изобилие. Бях чела, че минорните ги взимаме, когато няма достатъчно мажорни. Ама когато едната планета или, пък другата няма ..... От друга страна, не знам, как се изразява полусекстила в натала, за да преценя дали се изразява - каква връзка мужду двете да опитам да намеря в живота ми. А опит има достатъчно, имам база за анализ - само кажете какъв вид изражение на този аспект да търся.
Според мен пропускаш основните неща- имаш Венера У11, съУ4 в 3д, в дева, в точен съвпад с Плутон У5- имаш нужда от любов на приятелски начала, която да се изразява в аналитично и задълбочено общуване, Венера е също в съвпад с Уран У8 в 3д, което описва принадлежността ти към кръг от хора, които се занимават с астрология, от друга страна Сатурн У7,У8 е в 9д- партньорството,интимното ти общуване трябва да е законно, полусекстилът на Венера и Марс изважда на повърхността напрежение и съзидателност. Слънцето ти в 4д във везни също се нуждае от брак, дом и семейство. Марс У5 в лъв, във 2д- любовта ще ти носи щедри подаръци, освен това ще имаш приходи от творчески занимания. И накрая да не пропуснем Луната У1 в 7д, която прави хубав секстил със Сатурн У7- имаш нужда, необходимост от сътрудничество, от това да си ценена професионално сред колегите, в обществото, а това ще ти се отдава с лекота. Според този аспект и разположение на управителите на 1-ви и 7-ми дом би трябвало да се радваш на успешен, стабилен и продължителен брак/връзка, на нежност и подкрепа.
направо ти завиждам на търпението, с което обясняваш (поне спрямо мен ). O:-)
Аз не ги пропускам всички тези неща, акрукс, напротив, отчела съм ги всичките - но реалността не е такава, точно обратното е - и затова търся причината. Ако тя е в мен, да се опитам (най-малкото) да се поправя, доколкото мога. А ако просто така трябва да бъде, да го приема и да не хабя излишна енергия в нещо като страдание по неосъществени блянове.
Относно отношението на колеги и професионалната оценка - отвреме навреме е така. Всичко друго, абсолютно всичко друго е само в моите желания. Може би тепърва ще се случи, но е факт, че най-продуктивния ми период като човек и жена премина в абсолютна самота - вече 12 год - от възврат до възврат на Юпитер - аз и друг път съм го споменавала този факт. Може би е имало някакъв смисъл, но ми се струва малко пресилено - на 35 год падна гилотината и абсолютно всякакъв вид опити за интимна връзка бяха просто посичани в зародиш.
Описвам това не да се оплаквам, в никакъв случай, аз вече свикнах/приех - просто се уча на астрология и нумерология
. Предполагам, че много хора биха ми завидяли точно на тези комбинации, които ти описваш, но .... реално не се осъществиха. И ми е интересно, кой е фактора, който е възпрепятствал осъществяването им. Всичките ми връзки бяха по квадратурата Марс-Нептун/ЮЛВ. Имах една единствена възможност описаното да се осъществи (тя нямаше нищо общо с този аспект), но аз съзнателно я прекъснах, и сега, връщайки се назад, може би съм била права, въпреки че и досега съм убедена, че това беше моят мъж (ако искаш, можем да я обсъдим от теоретична гледна точка).
А пък за полусекстила - въпроса пак беше теоретически - опитвам се да уча, на база жизнения опит - имам много силна памет и за датите на събитията и за усещанията - все едно сега се случва (но само за нещата след 10-12 гос, преди това ми е пълна мъгла, с някакви откъслечни кратки спомени) и се опитвам да я използвам. В книжката на Джеф Грийн по отношение положението на моя Плутон пише точно това - силна памет относно събитията в живота ми, с цел да предавам/уча на другите усещанията и уроците.
ее, много дълго стана ...
пожелавам на всички приятна и успешна седмица. Сега трябва да започвам работа