Така и така задръстихме излишно астрометеото, а Рени пуска тук разни любопитки, че направо е за тема.
Какви са признаците, как се блокират стихии и възможно ли е въобще? Ако имате примери, още по-хубаво.
Хора ,които реагират на времето ,по-чувствителни са към метеорологичните промени.
Астрологично предполагам ,че блокирани стихии Вода и Огън дават такива предпоставки.
Да кажа направо, че ми е трудно да го възприема като теория, но ще ми е интересно да споделите вие какво мислите.
Да приемем,че у вас на двора има кладенец,от което следва ,че там някъде на определена дълбочина има вода,но поради ред причини-затрупан с камъни ,вехтории,отпадъци и т.н. ти не можеш да ползваш тази вода или в случая тя е блокирана .
Аналог в натална карта,приемаме че стихията Вода при теб присъства в радикса ти под някаква форма ,но към нея има специфични аспекти от планети ,които я блокират и реално ,ти не можеш да я 'ползваш ".
Връщаме се на кладенеца ,можеш да разчистиш ,онова което пречи да функционира кладенеца ,но при условие ,че имаш тази възможност,чрез съответният инструментариум -сама или чрез чужда помощ,ако нямаш такава ,пак не можеш да я ползваш.
Връщаме се при натала ти ,ако към Водата в картата ти има съответните аспекти/планети даващи възможност да "потече" същата ,тогава я ползваш ,ако ли не ...
Това е.
Мога да ти дам и друга гледна точка,ще ползвам моята карта ,за да е практически опит,наблюдение.При мен има акцент на две стихии в натала -Огън и Вода .Огънят чувства ,че Водата ще го угаси ,следователно нерядко мрази тежестта на емоционалността на Водата ,Водата пък не харесва особено перченето,силните личности ,карайки а да "завира" ,така че аз дефакто ползвам Водата под формата на клокочеща лава.Имам аспект между планета в огнен и воден знак,който блокира същите.Поради присъствието и на стелиум в стихията Огън в натала ми ,притиснат от Земя (Сатурн участва в стелиума) ,дефакто ползвам Огънят под формата на засъхнала лава.И аз съм сякаш извън елемента/стихията си ,защото моето Слънце е в Риби ,във воден дом ,тригон с диспозитора си ,който е на АСЦ ,но Луната ми е в Овен като участник в стелиум и аз се опитвам да отричам копнежите си по нептуновите дейности и се препитавам с такива на Овен/Лъв.И ако аз не компенсирам ,ангажирайки се с творчески,духовни ,"отнесени' дейности,постепенно ще се изчерпя,защото Водата ми ще се изчерпи.Моето Слънце обаче е достатъчно "натоварено" ,затова и стихията вода при мен е блокирана ,което естествено рефлектира по някакъв начин върху здравето ми ( както при всички разбира се ) под една или друга форма ,аз ставам свръхчувствителна към всичко заобикалящо ме -хора ,природа,климат ,това е прекомпенсация,защото не искам или може би нямам възможност ( но по-скоро е първото ) да си "изчистя' кладенеца.