Автор Тема: Кармата в картата  (Прочетена 30662 пъти)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
Re: Кармата в картата
« Отговор #105 -: Август 04, 2015, 04:44:57 pm »
Имаше преди години едно комедийно сериалче "My Name is Earl" и в него много простичко обясняваха за кармата. :012:

https://www.youtube.com/watch?v=9TAxbiUrea8

"Do good things and good things happen to you. Do bad things, they'll come back to haunt you."

Извинете ме за спама. Жежко ми е.

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #106 -: Август 05, 2015, 01:46:18 pm »
Веско, бъди водолей, няма лошо. Изказах предположение, ще си спестя другите разсъждения. Минал си сатурнов възврат, можеш да свериш, ако НА ТЕБ  ти е нужно.
 :08:И аз съм уникално-единствена да слушам другата музика.
Впрочем и само по сатурн в наталната карта може да се каже достатъчно за кармата в хороскопа.
Виж колко си мнителен," глупак "като подкрепа в мнение не съм използвала.
Моите уважения, ти по-добре знаеш, със здраве! :-*

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #107 -: Август 05, 2015, 01:52:20 pm »
Аз казвам моята си гледна точка, но пък ако някой има други предположения и реши да направи ректификация, не бих отказал. Ще ми бъде интересно. В темата за дирекциите изказах някои предположения и въпроси, но така и не получих отговор. Преди години sunnily ми прави и тя стигна до 10 мин по-ранно време. По-странно е, че в картата на брат ми някак не се връзват нещата, още повече, че според всички той е роден първи.  :017:
Енигма, защо и ти казваш, че Сатурн е във Везни, при положение, че е в Скорпион? Мислех, че говорим по западната астрология. Иначе по индийската вече разбрах, че там излиза Козирог, но аз не я разбирам и затова не се занимавам с нея.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #108 -: Август 05, 2015, 02:00:00 pm »
А 10 мин. по-късно как би било? За да мине АС и по ведическата във Водолей. Някак си Сатурн по-добре ми се връзва като управител на 1-ви и 12-ти в 9-ти дом, отколкото като у1 и у2 в 10-ти.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #109 -: Август 05, 2015, 02:02:49 pm »
А 10 мин. по-късно как би било? За да мине АС и по ведическата във Водолей. Някак си Сатурн по-добре ми се връзва като управител на 1-ви и 12-ти в 9-ти дом, отколкото като у1 и у2 в 10-ти.
За индийската не знам, но по задната и 10 мин по-късно е асц. Водолей. Обаче тогава У5 става Луната в Рак, а не Меркурий в Стрелец, а това въобще не отговаря на мен. Ако обаче съм с 10 мин по-рано, тогава Нептун е в 11 дом, а не в 10, това също не отговаря на мен, а повече за брат ми.
По-скоро Сатурн оказва по-силня влияние, понеже е в квадрат с асцендента, и от този аспект произлизат някои негативи.

Mirabella

• Hero Member
« Отговор #110 -: Август 05, 2015, 02:03:30 pm »
Ясно. Благодаря ти. Ще помисля за друг вариант тогава.

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #111 -: Август 05, 2015, 02:05:26 pm »
Аз казвам моята си гледна точка, но пък ако някой има други предположения и реши да направи ректификация, не бих отказал. Ще ми бъде интересно. В темата за дирекциите изказах някои предположения и въпроси, но така и не получих отговор. Преди години sunnily ми прави и тя стигна до 10 мин по-ранно време. По-странно е, че в картата на брат ми някак не се връзват нещата, още повече, че според всички той е роден първи.  :017:
Енигма, защо и ти казваш, че Сатурн е във Везни, при положение, че е в Скорпион? Мислех, че говорим по западната астрология. Иначе по индийската вече разбрах, че там излиза Козирог, но аз не я разбирам и затова не се занимавам с нея.
Ей това исках да ти кажа-ти да си направиш, наготово не става, щом те удовлетворява тази-добре. пак да се повторя-нали твърдеше за един няколко часов толеранс от време, затова го водя този диалог. Искаш ли да ти дам линк, като си изстрадаш сам направата-ще си сигурен.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #112 -: Август 05, 2015, 02:08:56 pm »
Има една разлика между Козирога и Водолея (да не се сърдят Козирозите) - типичните Козирози трудно биха повярвали на нещата за духовния свят и биха си правили експерименти с тези неща, освен ако нямат някаква полза - като примерно пари, издигане в обществото и т.н. Освен това, природата на Сатурн е да мачка другите, независимо по какъв начин. Водолеят повече се бори за равноправие, макар че вътрешно може да осъзнава, че знае и може повече от другите. Знае също обаче, че ако е сам, трудно може да постигне някои идеали и винаги намира свои привърженици.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #113 -: Август 05, 2015, 02:10:01 pm »
Искаш ли да ти дам линк, като си изстрадаш сам направата-ще си сигурен.
Да, разбира се.
Пробвал съм преди по някои методи за ректификация, но понеже с брат ми сме родени много по-рано, не работят в нашия случай.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #114 -: Август 05, 2015, 02:22:06 pm »
..... и винаги намира свои привърженици.

ако търси привърженици е козирог, ако търси съмишленици, е водолей.
ето ти една конспиративна теория - разменили са ви в родилното с брат ти :29:
De omnibus dubitandum est

Veselin

• Hero Member
« Отговор #115 -: Август 05, 2015, 02:26:14 pm »
ето ти една конспиративна теория - разменили са ви в родилното с брат ти :29:
:85: :85: :85:
Това е добро.
За Водолея може да си права, но не съм видял досега Козирог да има нужда от привърженици. Нали обикновено Козелът иска да е сам на върха и да не дели нищо с никого.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #116 -: Август 05, 2015, 02:33:08 pm »
Ясно. Благодаря ти. Ще помисля за друг вариант тогава.
То и в 12:00 (с 40 минути по-рано, което е твърде рано и почти невъзможно), на К1 пак е Водолей, обаче тогава Сатурн вече е в 9 дом, а не в 8, но това също не е вярно), Марс също отива в 8, а не в 7 дом, това също не е вярно. В началото майка ми твърдеше и по-късен час, така че за Риби би било по-възможно, обаче пък тогава У5 се променя, а това за мен е изключително невярно. Венера също не пасва да е в 7 дом. Освен това съм сигурен, че и Сатъра прави квадрат с асцендента.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #117 -: Ноември 29, 2015, 12:28:52 pm »
Наскоро Дракониада сложи някъде извадки от Шулман "Кармична астрология" и там пишеше, че ако много планети са над асц, човек вече е платил каквото е пил. Някой чел ли е, има ли мнение, наблюдения? Според моите твърдението не е съвсем ок, уроците ги свързвам с аспекти към възлите.
Лила пък беше споменала, че в индийската кармата се определя по съвсем други правила
Изобщо по темата ми липсват конкретни правила и есенции, а имам висяща молба от приятелка в тази посока. Можете ли да помогнете да систематизираме малко?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #118 -: Ноември 29, 2015, 12:47:00 pm »
Основната разлика е, че в индийската астрология няма обособен отделен дял, който да се занимава с кармата. Цялата им астрология е базирана върху концепцията за карма и прераждане. И там никога няма да срещнеш изказвания за "кармичен" и "некармичен" хороскоп, каквито съм чела при някои западни астролози.

Ретроградността на планетите се разглежда като начин на действие, на изява. Не съм чела, че това е сигнал за някаква кармичност. Но тъй като в основата на всичко стои концепцията за многобройни инкарнации на духа, се предполага, че всяка една позиция в хороскопа, каквато и да е тя, е свързана с минали опитности и уроците, които предстои да бъдат усвоени в настоящия живот.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #119 -: Ноември 29, 2015, 01:09:47 pm »
И аз го прочетох това на Шулман и ме замисли, най-малкото част от планетите няма да са в секта ако са над хоризонта. Имам две такива карти, на дъщеря ми и на майка ми, почти всички планети в горна хемисфера, на практика всички лични са горе.

Айде детето е малко, но за майка ми как да преценя, че няма карма за този живот? То всеки човек си има някакви трудности и проблеми.

Сетих се и за картата на леля ми, и нейната е така, като тя даже няма планета в земни знаци, за което казват, че е последно прераждане :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.