Автор Тема: Кармата в картата  (Прочетена 30665 пъти)

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
Re: Кармата в картата
« Отговор #75 -: Август 02, 2015, 09:47:45 pm »
На 28г. възраст  марс по прогресии при мен стана директен. Мислех, че няма проявления, но всъщност горе-долу тогава реших да го обяздя за моя вътрешна хармония-марс в 4 дом не е стока.
Нещо интересно, като четох М5, паралелни инкарнации рептилии....си помислих, че лунните възли може да имат общо с рептилската част от мозъка ни в миналото, визирам ЮЛВ. Заради наименованията им-Cauda Draconis, Caput Draconis
Ето какво намерих при Саспортас:"Аз бих свързал северния възел с тази част на мозъка-кората, а южния възел-повече с инстинктивния импулс на мозъка на влечуго."
Или това е възможност тук и сега отново може би да се разбере смисъла на Играта в 3Д, за напреднали, финални , доминатни е индивидуално според развитието на ВА.

П.П Книгата "Посока и съдба в рождената карта"-Хауърд Саспортас, е издадена през 1998 г!
« Последна редакция: Август 02, 2015, 10:49:52 pm от enigma »

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #76 -: Август 02, 2015, 09:50:50 pm »
Веско, Гаури тълкува ведическата ти карта, с прецесия. Там всичките ти планети преди 23 градус изпадат със знак назад.
Това ли всъщност е ведическата ми карта?

Santi

• Hero Member
  • Публикации: 660
  • Nonsense
« Отговор #77 -: Август 02, 2015, 09:55:46 pm »

Да!

Разбирасе стилът е различен там - Diamond chart или South Indian.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #78 -: Август 02, 2015, 09:57:47 pm »
Да!

Разбирасе стилът е различен там - Diamond chart или South Indian.
Благодаря! Сега ще я поправя.

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #79 -: Август 02, 2015, 10:45:30 pm »

Да, виждаш ли как изневиделица се оказваш марсианец с влиятелен меркурий и екзалтирал сатурн?
De omnibus dubitandum est

Veselin

• Hero Member
« Отговор #80 -: Август 03, 2015, 05:38:23 am »
Да, виждаш ли как изневиделица се оказваш марсианец с влиятелен меркурий и екзалтирал сатурн?
Да, оказвам се, но дали наистина е така? И в крайна сметка, коя от двете астрологии е по-вярна?
Като чета интерпретациите за планетите в знаците, които излизат в тази ведическа карта, въобще не ми се връзват с моя характер, особено Луната в Близнаци. Козирог като асцендент също не отговаря. В западната астрология асц. ми е Водолей, там също съуправителя му е Сатурн, така че има смисъл пак да оказва съществено влияние при мен.

Veselin

• Hero Member
« Отговор #81 -: Август 03, 2015, 10:25:05 am »
Благодаря много за подробното обяснение!  :58:

Имам един въпрос: някои астролози обичат да говорят за т.нар. "кармични забрани". Има ли наистина такова нещо (например, забрана за брак, деца и т.н.)? Например, при мен щом У5 е слабо поставен, а по 5 дом са и децата, значи ли, че е по-добре да нямам деца (то аз и не искам де)? Освен това, как се разбира кога някой има кармична забрана за брак?
Също така, СЛВ в 4 дом не значи ли, че индивидът трябва да се стреми към създаване на семейство и да гледа повече личния си живот, колкото до гони да прави кариера (двете неща и без това по принцип са несъвместими и много хора компенсират липсата на едното с другото)?

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #82 -: Август 03, 2015, 11:56:00 am »
 Ето една карта от Християнска астрология на У. Лили.

Практически средновековието почти изцяло ползва квадратните карти. След 19-ти век се рекламират усърдно кръглите и стават еталон.

Иначе, има и в момента, включително в България, професионални астролози, последователи на класическата западна астрология, които работят с прецесия. Защото отразява фактическото астрономическо разположение на небесните тела. Както пък има и джотиши, които ползват мидпойнти примерно.

Би трябвало и западната, и джотиш, да водят до едни и същи резултати.

Ето една от характеристиките, които Гаури отбеляза в хороскопа на Веско - Венера в домицил в западната, която изпада в падение в джотиш - управлява пети дом и отражението ѝ върху любовта и връзките е по-скоро описаното в джотиш. Но и в западната система положението в осми я инвалидизира, нали, трябва да търси други канали, за да работи - през Сатурн, през Меркурий...
При мен случаят е обратен - моята заточена скорпионска Венера в западната става силна в джотиш - отново управлява пети дом и стои в него, във Везни - любовите и връзките не са ми болна тема, и нещастните, и несподелените, също са били пълноценни и ценени. Не изпитвам неудовлетворение на този фронт, но е вярно и че всичките са били скорпионски, не са easy going - Венера в Скорпион в западната карта. В джотиш това се обяснява чрез седмодомния "поглед" от Марс в Овен, а и не само.
Мисълта ми е, че споровете са изкуствени - няма как едната астрология да работи за едни няколко милиарда хора, а да не работи за други няколко милиарда, и обратното. Би трябвало да има аргументи за всяко събитие/черта от характера на всеки човек по всяка от двете системи. Въпросът е в майсторството на тези, които я прилагат.

De omnibus dubitandum est

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #83 -: Август 03, 2015, 01:08:52 pm »
 :58:
« Последна редакция: Август 03, 2015, 05:39:46 pm от enigma »

Veselin

• Hero Member
« Отговор #84 -: Август 03, 2015, 01:15:52 pm »
Аз съм си правил и ми излиза този час - 12:40. Освен това, Уран на МЦ добре описва първата ми работа, след него е Меркурий, показва работата, която работех доскоро, свързана с търговия. Отделно, Нептун в 10 дом показва, че индивидът е объркан по отношение на кариерата и може дълги години да се лута в намиране на истинското си призвание.
А за брат ми си мисля, че наистина има Нептун в 11 дом, понеже той никого не чувстваше като истински приятел, все се чувстваше лъган или предаван от някого (от негова си гледна точка).
Знам, че ректификацията не е нещо много просто, но аз и в живота си нямам много важни събития, по които да направя точна ректификация.
Освен това, и интуицията ми казва,че съм на прав път за асцендента си и 10 дом, а и чувството, че човек е винаги прав, е точно по Уран и Водолей (имам си нагледен пример и вкъщи).
А пък ако някой може да определя асцендента по външния вид, винаги съм готов да се видя с него на живо, даже може и да изпеем някоя песен заедно. :)

Oposit

• Hero Member
  • Публикации: 872
« Отговор #85 -: Август 03, 2015, 01:35:25 pm »
Аз разглеждам и западна и индийска-каквото се повтаря-това е !Западната е Слънчева, поглед с дясно око/лява мозъчна половина,индийската Лунна,гледане с лявото око,дясна мозъчна половина,ин .Стриктно следване на правилата не е Ураново,различните методи си ги мешкам,засега е миш-маш малко,важен е творческия подход обаче .Може да се прави нещо като композит или синастрия м/у индийска и западна карта .Гледам Лада Дунчева,работи по нещо подобно .

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #86 -: Август 03, 2015, 01:38:36 pm »
"Каквото почукало, такова  се обадило"-карма, на наш роден български език. Затова е хубаво, човек все пак да знае къде, кога и защо чука;)

Веско, картата ти е с акцент Огън/Въздух-идеалист, но подхода ти към живота не е особено реалистичен. Луна и Сатурн във водни елементи във водни домове, усещаш че трябва нещо повече да научиш за "тъмната страна' на живота , но чрез горчив опит и разочарования. Стелиум в Стрелец живее повече в там, отколкото тук и при липсата на подкрепящ реализъм от Сатурн , в случая, ти е трудно да приемаш ограниченията на физическия, материалния свят, още веднъж подкрепено от АСЦ Водолей и Уран, като участник в стелиума. Всеки външен натиск от общество, семейство, те прави раздразнителен, див, но понеже при теб Марс е във Везни/7-ми дом в аспект с Нептун, очакваш другите да станат проводник/ оръжието на твоят гняв, вътрешно противопоставяне, те да водят твоята борба за онова,което желаеш в/за света. Огнените хора са прекалено снизходителни към себе си и това много често им изиграва лоша шега, започват да изявяват предимно негативните характеристика на огнената стихия и с времето губят увереността си, а това е тяхната отличителна черта и забравят, е трябва да рискуват. Няма Огън без вяра и вяра без Огън! Това че в този толкова вълнуващ стелиум в Стрелец, присъстват Уран и Нептун, същия търпи промяна в изявата си-склонност да стигаш до крайност/и в поведението в посока лутане (това се допълва и от Марс/Нептун), сякаш живееш извън пространството.Компанията Юпитер/ Уран/Нептун в Стрелец е много благодатна, но ако четвъртия тук под някаква форма е и Сатурн, иначе е просто една "въздух под налягане " утопична навалица. Липсата на контакт с материалния свят и реалността те кара да се чувстваш не на място в този свят,без опора. Това усещане , че не си на мястото си в заобикалящото те, може да те тласка в сферата на въображението, фантазиите, илюзиите,което използвано в творческа насока   с толкова много Огън е протипа на Индиана Джоунс, но иначе -един вечно недоволен  тихдиктатор ( Луна-Марс-Нептун-ъглови).  Със Стрелец на МЦ и стелиум там, имаш възможност да си успешен  във всичко, като всичкото зависи от това накъде гледаш-дали ще си успешен като професионалист творец или като професионалист мрънкач ?!? Може да използваш рецепцията Марс -Сатурн и тригона Луна-Сатурн, за да си изградиш конкретна, реална представа за света и случващото се с/ в теб и около теб, започвайки с някакъв режим, график в ежедневието. Многото Огън в карта, изисква да се научи на граници, да знае докъде може да се разпростира, иначе енергията се разпръсква нахалост , идеите не се материализират и нямат практична насоченост, връзките с другите ся рядкост, заради прекалената откровеност и налагане на собствена гледна точка. Желателно е , карти със силен акцент Огън, Вода , но без Земя и /или силен Сатурн да са дистанцирани от такъв тип езотерична материя, ако не се овладели природата на земния елемент, в противен случай същата по -скоро би им навредила, отколкото помогнала с познанието си. Късмет, Веско-ти си Слънчев Стрелец . :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Veselin

• Hero Member
« Отговор #87 -: Август 03, 2015, 02:03:27 pm »
Благодаря ти много, Рени, за подробното тълкуване!  :58:
Това, че липсва земен елемент, не значи ли, че това е вече научено/ овладяно преди или по-скоро е нещо, което трябва тепърва да се учи?

Veselin

• Hero Member
« Отговор #88 -: Август 03, 2015, 02:11:08 pm »
Луна-Марс-Нептун-ъглови
Луната не е, в 5 дом е.

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #89 -: Август 03, 2015, 02:23:03 pm »
Ти как си преценил за себе си, дали си овладял практичността, амбицията, търпението, точността, реалистичния поглед върху нещата, времето ?  :)
Това че , липсва елемент, качество, има празни домове в картата не показва , че същите са научени, а че погледа ни  е насочен към видимото в натала ни. Да, познато ни е същото и в подходящ момент го ползваме, активирано от транзит, но не значи, че сме на "ти " с липсите в картата ни. Така или иначе всичките четири  стихии присъстват в нас, в картата, но ние се свързваме съзнателно само с една от тях и това е показано в индивидуалния хороскоп защо и как.По същия начин е обяснимо и за домовете, човек не може да посети всички съществуващи стаи в света, но какво му пречи да се интересува за същите, да знае, че има такива, да комуникира със собствениците на същите  или управителите на празните домове са силно активирани в натакла...?!?  :)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“