Автор Тема: Кармата в картата  (Прочетена 30663 пъти)

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
Re: Кармата в картата
« Отговор #90 -: Август 03, 2015, 02:24:12 pm »
Аз съм си правил и ми излиза този час - 12:40. Освен това, Уран на МЦ добре описва първата ми работа, след него е Меркурий, показва работата, която работех доскоро, свързана с търговия. Отделно, Нептун в 10 дом показва, че индивидът е объркан по отношение на кариерата и може дълги години да се лута в намиране на истинското си призвание.
А за брат ми си мисля, че наистина има Нептун в 11 дом, понеже той никого не чувстваше като истински приятел, все се чувстваше лъган или предаван от някого (от негова си гледна точка).
Знам, че ректификацията не е нещо много просто, но аз и в живота си нямам много важни събития, по които да направя точна ректификация.
Освен това, и интуицията ми казва,че съм на прав път за асцендента си и 10 дом, а и чувството, че човек е винаги прав, е точно по Уран и Водолей (имам си нагледен пример и вкъщи).
А пък ако някой може да определя асцендента по външния вид, винаги съм готов да се видя с него на живо, даже може и да изпеем някоя песен заедно. :)

По снимките ти виждам козирожко, можеш да кажеш че стар У на водолей пак е сатурн/У1,ситуиран в 8 дом/. Все пак сатурн екзалтира във везни и е в сектата си. Един асцендент водолей с уран, юпитер и меркурий в стрелец в 10 д.-най-видното място ми се струва, че ще е повече бунтар. Знаеш, че там планетите се виждат от другите-така да те видят, особено на първо четене-едно определяне на темперамента на Веско. :) Тези планети там биха дръзнали и рискували да вкусят високия адреналин, дори работейки като докер, дисководещ,  или бънджи-инструктор-нещо леко шантаво, различно и екстремно, един "хазартен" модел на живот и работа. Такъв населен 10 дом трябва да ври от твои инициативи-твои. Колко дълго заради подвижния знак-отделна приказка.
винаги прав също се връзва със сатурн-сам да се справи ,не търпи съветии др. гледни точки, дори да не го огласява.
Очаквах точно такъв отговор. Висшият пилотаж-ректификацията също е тръгнал от "първи клас", нали?
Може пък в урановата опозиция за теб да е тайминга на радикални реализации тип 10 дом.
« Последна редакция: Август 03, 2015, 05:38:43 pm от enigma »

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #91 -: Август 03, 2015, 02:26:42 pm »
Луната не е, в 5 дом е.

Извинявай, кардиналността й дава сходни прояви за това,което съм коментирала.
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

enigma

• Hero Member
  • Публикации: 1971
« Отговор #92 -: Август 03, 2015, 02:27:57 pm »
Благодаря ти много, Рени, за подробното тълкуване!  :58:
Това, че липсва земен елемент, не значи ли, че това е вече научено/ овладяно преди или по-скоро е нещо, което трябва тепърва да се учи?

Земният елемент се компенсира със силен сатурн и с работа от натива. При теб сатурн екзалтира в своята си дневна половина, за останалото ти си на "бавен" ход.
« Последна редакция: Август 03, 2015, 05:18:23 pm от enigma »

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #93 -: Август 03, 2015, 02:31:35 pm »
Otzad napred-moje s peeneto, az shte ti akompaniram :035:
Нямам нищо против.  :08:
Преди време казах на майтап на един Скорпион, че ще му изпея песен на рождения му ден точно като Веселин Маринов и че ще се потя като него. Оказа се, че наистина ще трябва да го изпълня, така и направих, макар потенето да не се получи, обаче Скорпиона взе да ми има доверие.  :012:
Иначе за 10 дом не мисля, че е странно, при положение, че СЛВ е в 4 дом, да нямам желание толкова към кариера. Освен това, имам схващането (може и погрешно да е), че към кариера се стремят тези, които нямат личен живот.
Да, ректификацията съм я почнал точно с тръгването ми в 1 клас и странното е, че брат ми тръгна 1 година след мен, а уж е роден преди мен и за него нещата не излизат. А за себе си, най-много часът ми да е с 2 минути по-рано (12:38). Допълнителен способ ми беше и синастрията между мен и един близък приятел, чиито Сатурн му е на асцендента ми и мисля, че това въобще не е случайно (освен това има и хармонични аспекти между управителите на 11-ите и 5-ите домове).

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #94 -: Август 03, 2015, 06:35:09 pm »
Ами кариерата неслучайно се управлява от "карма стана" - така наричат 10 дом във ведическия хороскоп. И ако там имаш планетки, които те напъват да бъдеш, да станеш нещо/някой, да постигаш, няма как да не ти е важно. А голяма част от кармичните уроци е свързана и със служене, да бъдем полезни, да направим нещо.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Veselin

• Hero Member
  • Публикации: 6497
« Отговор #95 -: Август 03, 2015, 07:16:25 pm »
Служенето не е ли по 6 дом?

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #96 -: Август 03, 2015, 07:23:11 pm »
По 6 дом са и спънките, враговете във ведическата астрология. И реализацията по този дом далеч не се ограничава със слугинаж и нискоквалифициран труд. Някои планети в 6 дом могат да дадат и административна позиция. Управниците също служат на народа - поне теоретично, практически всички знаем какви има сред тях. По-скоро за съчетание на 6 и 10 дом говорех. А и като цяло акцентирани упачайа домове дават насоченост към светска реализация, човек да направи/да постигне нещо - 3ти, 6ти, 10ти и 11ти домове.

Дракониада

• Hero Member
  • Публикации: 2824
« Отговор #97 -: Август 03, 2015, 07:44:09 pm »
Също така, СЛВ в 4 дом не значи ли, че индивидът трябва да се стреми към създаване на семейство и да гледа повече личния си живот, колкото до гони да прави кариера (двете неща и без това по принцип са несъвместими и много хора компенсират липсата на едното с другото)?
Човек върви към СЛВ,когато няма натоварен южен като в твоя случай. ;) И твоето бъдеще и реализация е.по Южен,акцентът е много силен и за твое щастие благопрятен .Там е складирана "карма",която чака момента да те споходи.Някак съм сигурна,че е голяма,добра карма заради Юпитер/Уран/Мерк съвпада. Но това ти го писах вчера.   :08:
Набарах абсолютно всичките Ключове на Соломон!Мои са!   :d030:

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #98 -: Август 03, 2015, 07:46:40 pm »
Лили, някой път ще ми гледаш ли на дхарма? Че ми е дошло време да решавам каква да стана като порасна :012:
De omnibus dubitandum est

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #99 -: Август 03, 2015, 07:52:29 pm »
И аз още не съм достатъчно пораснала да гледам за такива сериозни неща.  :012:

Reptil

• Hero Member
  • Публикации: 1945
« Отговор #100 -: Август 03, 2015, 10:28:59 pm »
Дияна, много хубаво казано. На мен ми се въртяха подобни мисли наскоро по повод модерна/традиционна астрология — показват едно и също нещо от различни страни, подчертават различни пасажи, но в крайна сметка историята е приблизително същата. Дали ще бъде Слънце съвпад с Плутон или Сатурн наблизо и У1 Марс под похлупак в дванадесети дом, разликата не е драстично голяма. Проблемът в единия случай е да не се отплеснеш по кармични-митологични камънаци и астрологията да остане за украса на психологията, в другия — да вземеш да се чудиш защо соларът/дирекциите/прогресиите не сработиха по часовник или да питаш три дни подред едно и също и да чакаш различен отговор от хорарите.

Индийската астрология все още я възприемам трудно, най-вече заради дом-знак системата. По същата причина и хеленистичната ме мори, дават големи отклонения спрямо това, което съм свикнал да мисля за себе си :)

Рени

• Hero Member
« Отговор #101 -: Август 03, 2015, 10:30:42 pm »
Гаури, ти си с много силно изявен стелиум в Риби, в 12-ти дом, какво означава да пораснеш, след като не се движиш в сегашно време ?!?  ;)
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #102 -: Август 04, 2015, 02:40:35 pm »

Аз лично първо гледам колко планети са в екзалтация, колко са в падение.. При тебе.. как е? Хайде дай ще  водим диалог и заедно ще направи анализ..

И ако почти всичко е в падение значи много е овапцана работата в миналия живот, така ли? При мен е така - в западната няма тронови планети, има в падение, по индийската и малкото, които не са в падение стават такива, а падналите си остават в падение....

Иначе по темата - чела съм, че са важни точните съвпади на планета от натала с планета в драконовата карта. Този съвпад показвал коя планета в натала трябва да се развива. Но това не за минала карма, а за бъдещо развитие.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #103 -: Август 04, 2015, 03:19:31 pm »
Навамша /Д9/ също дама уточняваща информация - в раши карата /Д1/ може да има доста планети в екзалтация или собствен знак, а в навамша някои от тях да са дебилитирани. И съм забелязала, че в такива случаи основната карта /раши/ показва майя на личността, а не истинската същност на натива, не неговата духовна сърцевина, а по-скоро предпоставките и условията, в които се ражда и живее. Позицията на Лагнеш и Атмакарака в Д9 също дават информация за духовния потенциал на натива.

Информация за кармата, освен за родителите и семейната среда, дава и двадашамша /Д12/, в нейната основа стоят дуодите. Но картата трябва да е добре ректифицирана.

Рени

• Hero Member
« Отговор #104 -: Август 04, 2015, 04:13:51 pm »
 В компанията на  пет ретро планети ,от 2 дни вече четири, карма и минало , много добре се харчат в периода ?!?  :)