Автор Тема: За десните и левите аспекти  (Прочетена 30594 пъти)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
Re: За десните и левите аспекти
« Отговор #45 -: Юли 17, 2015, 01:13:45 pm »
Лили, при втория пример от родата къде е слънцето спрямо сатурн?

Сатурн в Стрелец на МС в квадрат към Слънце в Риби/1 дом, нощно раждане.
Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
« Отговор #46 -: Юли 17, 2015, 01:15:35 pm »
Дясна квадратура Марс (Телец) към Юпитер (Водолей). Марс в 11-ти, Юпитер в 8 ми. Тук би трябвало Юпитер да доминира, нали така?

Цитат
Юпитер в квадратура с Марс – ако Юпитер е в дясна квадратура, то роденият ще е щедър, ще успее в своята търговия или спекулации и ще се ползва с уважението на обществените власти. Но това положение не е добро нито за децата, нито за бащиното имущество и затова в много книги от средно­вековни автори, посветени на темата, се казва, че ро­де­ният първо ще пропилее бащиното имуще­ство (може би поради преко­мерната си щедрост или поради неоправданите рискове в различни области), а след това отново ще си го възвърне.
Нямам бащино имущество за пропиляване, но ако имах, със сигурност бих го пропиляла ;D

Цитат
Ако обаче Юпитер е в лява квадратура, то предсказанието е мно­го по-неблагоприятно. Ро­деният ще води труден живот, като колкото и да се труди, това не ще му носи блага и удовлетворение. Той ще среща много пречки от страна на властите и ще води много съдебни дела, чиито изход ще е спорен. Естествено, и тук важи предупреждението, че този човек ще пропилее бащиното имуще­ство, но за разлика от при дясната квадратура, няма да може да си го възвърне.
Не съм била субект или обект на съдебни дирения.
De omnibus dubitandum est

Diyana

• Hero Member
« Отговор #47 -: Юли 17, 2015, 01:17:24 pm »
Ми не
Примера на Дракониада-меркурий доминира сатурн
Справка-статията на Дебора, която ти си превела

Да, права си. Разбърках ги съвсем. Сатурн доминира и в първия ми квадрат, при все дясната квадратура.

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #48 -: Юли 17, 2015, 01:44:15 pm »
Дияна, а не се ли гледа и дали марс и Сатурн като малефици са в секта? Защото при мен марс като доминиращ над юпитер, раждането е дневно и марс не е в сектата си.
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #49 -: Юли 17, 2015, 04:09:35 pm »
Тери, и мен това си ме чопли, че трябва всичко да се гледа, за да се определи силата и доминацията.
Марс е злосторникът в секта при мен в случая Марс-Юпитер.
В случая Сатурн-Слънце, Сатурн е извън секта, а Слънцето не работи при нощно раждане.

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #50 -: Юли 17, 2015, 04:19:34 pm »
Ами то е така-дали ще ти удари шамар или юмрук, един кльощав или един боксьор
Сатурн в падение, но в секта и с десен квадрат=боксьор ти удря юмрук

Terry

• Hero Member
  • Публикации: 3370
« Отговор #51 -: Юли 17, 2015, 04:22:33 pm »
Като се замисля за доминацията в моята карта на Юпитер от 10ти дом към Сатурн в 12ти, като Сатурн е в секта, но в падение в лъв и проявата нещо не ми се връзва.

Сатурн както казах е доминантен и общо взето всичко с труд, постоянство и честност съм постигнала, а и то не е много. Юпитер го свързвам с късмета, когато получаваш нещо без много усилия, а при мен не е така. От друга страна обаче съм сигурна, че на хората така им изглежда - Юпитер в 10ти дом в знака на МЦ :)
Frankly, my dear, I don't give a damn.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #52 -: Юли 17, 2015, 04:23:07 pm »

Тъй е, а в случая със заврян в осми дом бенефик какво точно да ти спасява.
« Последна редакция: Юли 17, 2015, 04:24:49 pm от Diyana »

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #53 -: Юли 17, 2015, 04:29:05 pm »

Теоретично е така, но трябва да гледаме и крайния резултат.

Да не би да е пропаднала?  :012:
Никак даже.

Има хора с къде по-хармонични карти, които много елегантно се плъзгат по повърхността и не са постигнали нищо съществено в живота. Тук отварям скоба - тъй наречените постижения също са много относително понятие.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #54 -: Юли 17, 2015, 04:35:35 pm »
Като се замисля за доминацията в моята карта на Юпитер от 10ти дом към Сатурн в 12ти, като Сатурн е в секта, но в падение в лъв и проявата нещо не ми се връзва.

Сатурн както казах е доминантен и общо взето всичко с труд, постоянство и честност съм постигнала, а и то не е много. Юпитер го свързвам с късмета, когато получаваш нещо без много усилия, а при мен не е така. От друга страна обаче съм сигурна, че на хората така им изглежда - Юпитер в 10ти дом в знака на МЦ :)

Юпитер ти е доминиращ, аспектът е десен от Юпитер (ляв от Сатурн). Оф. пак е обратното - ляв от Юпитер, десен от Сатурн.

Цитат
Сатурн в квадратура с Юпитер – ако Сатурн е в дясна квадратура на Юпитер, това дава опасности, свързани с пътешествията и с професио­налната реализация, намаляване на бащините средства, трудности в разбирателството поради вечни междуособици, а също така и телесно отслабване и нещастие за родителите.

Ако Сатурн е в лява квадра­тура, прогнозата за влиянието на този аспект става по-добро – родителите може да се издигнат до известно социално поло­жение, а роденият ще може да изкарва прехраната си (когато за това има указания в съответните домове на хороскопа) сам, за разлика от дясната квадратура, когато конфликтите с начал­ниците или подчинените вечно ще му пречат да се придвижва напред и нагоре бързо и според заслугите си.

« Последна редакция: Юли 17, 2015, 04:38:18 pm от Diyana »

Diyana

• Hero Member
« Отговор #55 -: Юли 17, 2015, 06:15:02 pm »
Още два тежки квадрата светила/малефици.

Ляв квадрат екзалтирана Луна в десети  - заточен Сатурн в Лъв в първи. Луната доминира.

Десен квадрат Слънце Везни от втори към Юпитер/Марс в Рак в  11-ти. Доминира Юпитер - по-нагоре е от Марс и е в екзалтация.

Екзалтирани бенефици като доминанти, а много тежко детство и постоянни изпитания и до днес - споменавала съм ви за нея. Макар родителите й да произхождат от заможни родове и да са високо образовани и успешни за времето си хора, семейната среда е критична. Баща й ги напуска, когато тя е на 12, след години системен тормоз и побоища над майка й и авторитаризъм и терор над нея и невръстния й брат - 3-4 годишен тогава. Тежък развод, при който им отнема всичко, фамилиите им обръщат гръб, майка й се срива психически - Рибка, в продължение на две години живеят често без ток/вода и отопление, със средства, които тя изкарва с чистене на входове и по сергиите на пазара. Поела е (и досега) изцяло грижата за отглеждането и образованието на брат си, за лечението на майка си от раково заболяване и за оправяне на неколкократните бизнес-фалити на баща си, който отдавна има ново семейство с една доведена и една негова дъщеря. Тя обгрижва и поддържа и тях и изплаща вече десета година последния му фалит.
И тя не е милионер, да не се обърка някой. Изкарва немалко пари, и до днес продължава да поддържа съвсем несъвместими паралелни работи, но не може да свърти кой знае колко с всички кръвопийци около нея. Има генетични дефекти по рождение - сърдечен порок и гръбначно изкривяване, което може един ден да я инвалидизира, но е енергична, здрава, жилава и издръжлива и изключително красива, умна и лъчезарна. И невероятен приятел. Детето й също има проблеми със сърцето, вероятно придобити вследствие на непрестанни инфекциозни заболявания. Не знам докога ще издържи този товар. Опъва като катър каиша, а товарът отдавна е станал непоносим за повечето нормални хора. Тревожа се, че накрая ще се срути изведнъж и цялата баталия връз главата й ще се затрие.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #56 -: Юли 17, 2015, 06:22:40 pm »
Значи дотук какъв извод можем да направим?

Сатурн в квадратура при всички положения нанася някакви щети, всекиму според хороскопа, но ако има доминираща силно поставена друга планета, нативът има и силата да се справя адекватно.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #57 -: Юли 17, 2015, 06:31:21 pm »
Друго се замислих - тези бенефици (както и в случая с Юпитера на Тери) създават видимост, че всичко при натива е наред. Трябва да си много близък с момичето от моя пример, за да те допусне до товара си. За всички не от тесния кръг тя е много безгрижна, успешна, лъчезарна и въобще къслетлийка. Изглежда сякаш с всичко се справя к лекота, ценена е в работата си и сред приятели. Никой не вижда сълзите, и сигурно ако се срути всички ще са шокирани.

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
« Отговор #58 -: Юли 17, 2015, 06:37:04 pm »
Никой не вижда сълзите, и сигурно ако се срути всички ще са шокирани.

Прощавайте за лиричното отклонение, но повечето хора са с такава нагласа - виждат външното, привидния успех, никой не го интересува с каква цена и какви лични жертви е било постигнато всичко това.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #59 -: Юли 17, 2015, 07:03:23 pm »
За пълнота на картината само ще вметна, че управителят на асц. - Слънцето й, освен, че е в падение, е в съвпад с Плутон и СЛВ.