Погледнах да видя при мен за съвпада пр. Луна ми нат.Слънце. Имам събития в служебен и здравословен план
1. Смениха внезапно шефа и всички бяхме супер шокирани. И 5-6 месеца след това той ме изтегли на новото си назначение, започна нов период
2. Тогава приключваха предните ми операции, които от сегашна гл.т не са били удачни ... Нов период започна - крайно отвратителен от тази гл.т. Дали заради анаретната луна, която в натала е в 6 дом и квадратира Венера ... Периодът приключи едва тази година лятото. Ще си го разгледам, най-вече пътя на луната
А година след това Пр.Луна прави съвпад с нат.Меркурий (У4, У7) и започва втората ми бременност. От там тя прави и квадрат с Плутон. Бременността беше изцяло по инициатива на мъжа ми. Бях в тотален колапс - как изобщо действа на своя глава ...
Не знам дали пр Луна върху нат Слънце е прогр Новолуние, но при теб в този период си има много други указания за тези събития:
По 1. - Слънцето при теб е У6 и е в 10 дом - когато бъде засегнато, все ще има нещо по служба/работа/кариера, шеф. Освен споменатото новолуние, имаш прогр Слънце на к12 - промяна, тр Плутон през 10 дом - определено промяна, тр Плутон секстил Уран в 8 дом - възможност за нов работен договор.
По 2. - Тук Слънцето също участва като У6 и преминаването в 12 дом може да е довело до заблуда, объркване - не най-добрия период за операция (та дори и диагноза), но определено показва болнична интервенция. 8 дом е налице. Но имаме и друго - Пр Асц е в квадрат с Луна в 6 дом, тр Нептун, У1 е куинконс със Сатурн в 5 дом, тр Плутон, У8 е ретро и идва от полусекстил с К12 (Плутон е бавна планета и този аспект си дава събитие, но с някакво напрежение). Тр СЛВ е в 8 дом, минава в наталния си знак, и щеше да е много добре, ако нат Луна не прави квадрат към нодалната ти ос в натала откъм 6 дом.
Така го виждам аз висчко това ...
А, и за второто дете - то е по 7 дом. Пр Слънце (като У6) на К12 продължава да действа, пр Марс е в квадрат към К1/К7, пр Десц съвпад Венера в 8 дом. По транзити - тр Уран, У12, прави квадрат към нат Мерк, У7, и тригон към Нептун, У1, откъм 1 дом. Ако иска, можеш да добавиш и тр Хирон със секстил и квадрат пак към тези планети, но този път откъм 12 дом. 5 дом също е замесен, но да не се отплесвам
.
Та, имала или нямала пр Луна върху нат Слънце, тези неща пак щяха да ти се случат
Когато пр Луна направи аспект с нат планета, тя действа само като "прожектор" - осветява и активира делата по тази планета съгласно натала. Но когато срещне прогресивна планета, тогава вече енергията на Луната е естествена, вече е активна енергия, със собствени характеристики и претенции
.
Логиката е същата като при транзитната Луна - имаме Новолуние, когато тя се срещне с тр Слънце, а не когато се среща всеки месец с нат Слънце. Ако си спомням правилно, тази среща спада към вида възвръщания на Луната (като Лунара), но не съм много сигурна.