Да, Стар, няма шаблони. Това е ориентировъчно, поне за мен.
Аз си осъзнах осмодомен стелиум до голяма степен след напрегнат аспект на Плутон към него. В стелиума участва и Плутон. Но първото каре към планетата в стелима беше като чук. Много напоително, дълбоко. От доста време Плутон се върти на каре с друг от стелиума, но вече не ми е така драматично, някак съм му сложила хикса и хич не го отразявам, което пък не дава и "очакваните" ефекти от такъв транзитен аспект.
И за прогресивната Луна в 8 натален очаквах кой знае какво, а то нищо и половина до момента. Нека е все така, не искам драми.
Прогресивната ми Луна премина през 8-ми дом в Телец/Близнаци и направи съвпад с натална Венера там съвсем наскоро. Нямаше кой знае какви драми, единствено че се натоварих с огромен студентски заем от чужбина, който още нося на плещите си. Много по-трудно ми беше, когато прогресивната Луна навлезе в Рак, емоции и сълзливост, така нетипични за мен, имаше в изобилие. Чувствах се изключително некомфортно и с много слаба психика.
Скорпион е на К2 мой дом, преди доста години когато прогресивната Луна е минала там, пак с финанси са били свързани терзанията ми. Точно когато прогресивна Луна е опозирала натална Венера в 8-ми дом, съм получила стипендия, пак за обучение.
В съвсем друга връзка, някой има ли пресен спомен от съвпад на прогресивна Луна с МЦ? След 10 дни при мен той става точен в знак Лъв, през последния месец получих международно признание за мой академичен труд, но се чудя, само с това ли ще си остана?!