Дотук не съм лавирала, а премълчавала, отстъпвала поради вродената ми тактичност и добро възпитание. Лавират тия, дето имат интереси, що мазнене изслушах, да взема да отворя фабрика за мас. :012:
Обаче сега по това ретроградие в сатурнов знак (при мен се пада във 2 дом) излязоха на дневен ред доста материални претенции и недоразумения.
1. Както споделих, сега имам проблем с едни некръвни роднини, претендиращи за благотворителност от моя страна. 2. Не мога да оправя едни стари неиздължени хонорари - възложителят се обади да ми ги изплаща, но е с голям хаос в счетоводството и не можем да хванем докога са платени и откога се дължат. А това също предполага да преотстъпя нещо в негова полза, хем като посредник взема достатъчно задето нищо не прави, само ми издава преводите. 3. Обадиха се и от една нелоялна агенция (навремето започнах там преводаческата си кариера) с мазно предложение да си подновим сътрудничеството. След голямо прекъсване ми възложиха две мижави поръчки и днес от една колежка разбирам, че през това време са успяли да спретнат и интрига - преди няколко месеца бяхме претендирали за незначително увеличение на хонорарите за спешни и експресни поръчки (само с левче отгоре, а не с до 50%, както си му е редът!), тогава въпросът ни остана без реакция, а сега изведнъж е изплувал на дневен ред и ни обвиниха, че претендираме неоснователно. И се оказа, че за пореден път са ни изопачили думите в тяхна полза и наша вреда. Ако трябва да обобщя трите случая, по време на това ретроградие по-силно от всякога взех да се отвращавам от човешката алчност и тарикатлък. Да не говорим и за редица некоректни изпълнения.
---
Тоя пост е малко в стил оплаквачка, за което се извинявам.