А кой е казал, че ако човек има слаба Луна, това ще му пречи на реализацията в живота?
Дори напротив, по-динамичен живот съм наблюдавала при хора със силно афликтирани Луни. Разбира се, Луната няма нищо общо с амбицията за постижения, но често наблюдавам такава закономерност. Може би защото една недотам благоприятно поставена и афликтирана Луна ще създава у натива вътрешен дискомфорт, има тенденция все нещо да го яде и човърка отвътре, а това може да го подтикне и към по-чести промени, защото по-трудно създава “зона на комфорт“, в която да изпита трайна удовлетвореност. Засега не мога да намеря друго обяснение.
Сатен в първия пост е казала, че със слаба Луна човек постига трудно успех и хармония в живота си, във връзка с това казах, че според мен не е така.
Иначе аз съм със силно афликтирана Луна, защото освен, че е в заточение, е съвпад с Нептун, Уран и СЛВ. Човъркаше ме едно време защо съм толкова емоционално орязана на фона на другите хора и явно проблемите ми много са ми личали, защото често получавах такива реплики - че съм безчувствена и какво ли още не. В момента, в който разбрах, че си има предимствата, защото там, където хората страдат, там където хората са в паника, аз съм във вътрешно желязно спокойтвие, тези проблеми спряха и отдавна не съм чувала нещо такова по мой адрес. Не че ако го чуя, ще ми пука, де, ще си го пропусна покрай ушите. :012:
Рени, радвам се, че разбираш какво имам предвид, хахаа. Да си Сатурново чадо определено идва и с доста привилегии, стига човек да има очи да ги види. :29:
Относно двата казуса, според мен.
1. Е много чувствителен спрямо мнението на другите хора човек, но по-скоро желае в очите на хората той да има перфектна рептуация. Ако има перфектна рептуация, надали е заинтересуван друго какво мислят хората за него. Дали със страх или с любов го почитат, не го интересува. Важното е да го почитат, да го виждат, да го смятат за някой. Това би било човек, който не обича емоционалните манипулации и игрички и изключително много го изнервят. В емоционалната сфера е много прям. Харесва някого - направо си го казва. Не харесва някого - направо си го казва, не се занимава с някакви завоалирани мистерии, да върти да суче, просто няма време за такива работи той. :012: Това, което този човек, за да е по-успеваем, трябва да инкорпорира като качество у себе си, е малко такт. Нека да си остане пак толкова прям, колкото е, просто понякога има по-меки думи, с които да кажеш същото, а да нараниш по-малко. Този човек го има заложен такта, но просто не е нещото, което идва като първа реакция - но той има рецепция Луна-Сатурн, има и асцендент Рак и още по-задоволен би бил, ако печели хората не чрез страх, а чрез любов, просто това му е преференцията вътрешната.
2. Тази жена има нужда да бъде много активна личност и трябва да послуша вътрешния си глас, който я води към това да бъде по-приспособима, не толкова категорична във вижданията си. Според мен си пада малко безкомпромисна и няма да се лъжем, такава трябва да си остане, защото така й е заложено, но просто трябва да се изчисти тенденцията да мисли, че нещо е вярно "Защото тя така казва" и "Защото тя така мисли". Чрез рационализация и мислене на интелектуално ниво тя може да стане по-приспособима и това да й помогне да харесва повече себе си и да я харесват повече другите. Емоциите тук са динамични, избухливи. На първо време Слънцето няма да приеме Луната да де4йства така, но пък и Слънцето и Луната си подават доста стабилно ръце, защото искат да постигнат нещо, да бъдат видими. Луна в Овен създава огромен емоционален ресурс, което принципно липсва на Сатурн и Козирог, защото те имат ресурс, защото умеят да управляват добре малкото, което генерират. Та да впрегнеш систематичността на Козирог да използва голям емоционален ресурс - това си е страхотен божествен подарък. Но именно защото двете начала са много силни и безкормпомисни по отделно, тази жена може да има склонност към себеотричане и себесаботиране, защото ако Овен и Козирог не си подадат ръце, през цялтоо време ще си правят номерца, в които ще саботират един друг успехите си. Как да ги сдружим двамата - едното вече го казах, като се пази от крайните мнения, а второто е чрез проецирането на светлината на двете светила от асцендента - но това как ще стане и аз за сега не мога да се сетя. :012: