Автор Тема: Луна  (Прочетена 31054 пъти)

Diyana

• Hero Member
  • Публикации: 1702
Re: Луна
« Отговор #75 -: Юни 10, 2014, 08:49:45 pm »
Не мога да разбера кога луната описва жената, която се грижи за детето, най-често майката, понякога-бабата, и кога не. Не е до дневни/нощни карти...
Вариантът с "така гледа на нея детето", го изключвам от казуса, защото ако майката примерно е митничар, тя е такава и за двете си деца :) и нещо би трябвало да го подсказва.

Хм, тогава би трябвало да се описва от управителите на 4 домове и в двете карти...
De omnibus dubitandum est

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #76 -: Юни 10, 2014, 08:51:09 pm »
Хм, тогава би трябвало да се описва от управителите на 4 домове и в двете карти...

Или на 10-ти?

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
  • Публикации: 1087
« Отговор #77 -: Юни 10, 2014, 09:08:48 pm »
Не мога да разбера кога луната описва жената, която се грижи за детето, най-често майката, понякога-бабата, и кога не. Не е до дневни/нощни карти...
Вариантът с "така гледа на нея детето", го изключвам от казуса, защото ако майката примерно е митничар, тя е такава и за двете си деца :) и нещо би трябвало да го подсказва.

Според мен много по-важно е емоционално как й гледа детето, на едно малко дете му е все тая дали майка му е митничар, учител, стриптийзьорка, то просто има емоционални нужди, които иска да срещне у нея и мисля, че това отразява знака на Луната. В някои случаи сигурно може и кариерата да отрази, но трябва Луната по 35974857349 фактора да говори за таква професия. Примерно някаква Луна в Близнаци с аспекти от Венера, от Уран, високо разположена, може да говори за майка, която се занимава с медия нещо, в ТВ шоу. Но тия по-разпространените професии едва ли може да се видят.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #78 -: Юни 10, 2014, 09:09:01 pm »
Или на 10-ти?

Да де, който както си гледа ;)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #79 -: Юни 10, 2014, 09:10:28 pm »

При мен майката е представена по знака на ИЦ (тя имаше Слънце там), а нейният характер, темпермент и емоционалност - по Марс в съвпад с ИЦ. Но Марс в тази позиция като цяло описва атмосферата в родителския дом - и в дома на настойниците, и по-късно в дома на майката - и в двата случая беше "марсова". При мен Марс буквално представя "дразнещия човек" вкъщи. Интересното е, че в този смисъл ролите на дядото и майката се застъпват. Бабата я определям по Луна в Рак, за бащата не съм сигурна - вятър го вее на бял кон, не е изиграл толкова значима и подкрепяща роля в живота ми.

Ако гледаме по 10 дом, майка ми няма нищо общо със знака Дева на МЦ, нито с позицията на неговия управител в съвпад с Венера и тригон с Нептун.

Моят случай е малко по-особен, почти като при осиновените. И при тях се чудя светилата кого всъщност представят - биологичните родители, които не познават, или приемните родители, които са ги отгледали от малки.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Diyana

• Hero Member
« Отговор #80 -: Юни 10, 2014, 09:12:07 pm »
Според мен много по-важно е емоционално как й гледа детето, на едно малко дете му е все тая дали майка му е митничар, учител, стриптийзьорка, то просто има емоционални нужди, които иска да срещне у нея и мисля, че това отразява знака на Луната. В някои случаи сигурно може и кариерата да отрази, но трябва Луната по 35974857349 фактора да говори за таква професия. Примерно някаква Луна в Близнаци с аспекти от Венера, от Уран, високо разположена, може да говори за майка, която се занимава с медия нещо, в ТВ шоу. Но тия по-разпространените професии едва ли може да се видят.

Емоционалните отношения би трябвало да се видят в отношението у1 и у4, но обективните характеристики са по у4 per se.

Diyana

• Hero Member
« Отговор #81 -: Юни 10, 2014, 09:15:19 pm »
Аз дълго не можех да реша по кой дом да ги търся двамата, но май 4 за маман и 10 за баща ми е ОК.

Papy

• Hero Member
« Отговор #82 -: Юни 10, 2014, 09:16:41 pm »

Да де, който както си гледа ;)

А, не, аз и за това нямам категорично мнение, май най-клоня към майка-мц в женска карта, иц в мъжка

Дописвам-сега видях, че и вие това си говорите
« Последна редакция: Юни 10, 2014, 09:19:08 pm от Papy »

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #83 -: Юни 10, 2014, 09:29:03 pm »
Емоционалните отношения би трябвало да се видят в отношението у1 и у4, но обективните характеристики са по у4 per se.

При мен и двете неща - знакови позиции на Слънце и Луна и управители на у4 у10 говорят за отношенията между родителите ми или поне как съм ги виждала аз. Даже сякаш повече Слънце/Луна, защото иначе у10 - Меркурий в Рак; у4 - Юпитер в Лъв - това са принципните позиции на майка ми и баща ми в самото семейство като система, но пък аспектите на Луна и Слънце говорят много за семейната обстановка.  :)

Diyana

• Hero Member
« Отговор #84 -: Юни 10, 2014, 09:58:29 pm »
При мен и двете неща - знакови позиции на Слънце и Луна и управители на у4 у10 говорят за отношенията между родителите ми или поне как съм ги виждала аз. Даже сякаш повече Слънце/Луна, защото иначе у10 - Меркурий в Рак; у4 - Юпитер в Лъв - това са принципните позиции на майка ми и баща ми в самото семейство като система, но пък аспектите на Луна и Слънце говорят много за семейната обстановка.  :)

Имах предвид по-скоро отношението на твоя управител на асц. с управителите на четвърти и десети. Това би трябвало да даде информация кого как чувстваш и с кого сте от една стихия от двамата, с кои са ви общи термите и т.н.

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #85 -: Юни 10, 2014, 10:39:32 pm »
Меркурий ми е у1 и у10 и е в собствена терма. Не бих казала че много се имаме с майка ми, но определено й се възхищавам за куража и за много други неща, но да сме на една вълна - малко не мога да си го представя да стане някога и никога и не е ставало.  :85: Тя е по-близка до мен по ценностно ниво. Интелектуално повече съм се разбирала с баща си, но пък емоционалното и ценностното много ги бяха хванали липсите.  :012:

Diyana

• Hero Member
« Отговор #86 -: Юни 10, 2014, 11:15:53 pm »
Меркурий ми е у1 и у10 и е в собствена терма. Не бих казала че много се имаме с майка ми, но определено й се възхищавам за куража и за много други неща, но да сме на една вълна - малко не мога да си го представя да стане някога и никога и не е ставало.  :85: Тя е по-близка до мен по ценностно ниво. Интелектуално повече съм се разбирала с баща си, но пък емоционалното и ценностното много ги бяха хванали липсите.  :012:

И никак ли не кандисваш да пробваш да разгледаш баща ти по десети дом, а майка ти по Юпитер?

ThuNdeRGoDDeSS

• Hero Member
« Отговор #87 -: Юни 10, 2014, 11:27:54 pm »
До сега не съм кандисвала, защото ако този Юпитер се разгледа архетипно, той е като Зевс - щъка насам натам, сваля разни жени или просто божествено се радва на положението си. Доста прилича на баща ми, той не оставаше много у нас. Даже е имало години, в които изобщо го е нямало, идвал е като гостенин (Нептун ми е в 4ти, заедно с Уран). Баща ми външно има доста Юпитерианско, винаги е един ведър и усмихнат и не му личи да има каквито и да е било проблеми. Щедър е до глупост, но за приятелите си - за семейството, тц. Вкарвал ни е дори и в дългове и самият той се е вкарвал, за да услужи на приятел. При мен Юпитер е в 11 дом пак и сякаш подсказва такова нещо около фигурата на бащата. Юпитер съвпад Марс и Венера - баща ми е бил "видим" в обществото чрез дейности, свръзани както с много работа, в която трябва да си агресивен, по един специфичен начин, така и дейността му е била свързана с това, че трябва да "очарова" хората. Бил е и изтъкнат в обществото и иска да се забелязва - има и Лъв в образа, който гради
Може да се намери и нещо Меркурианско, да, но с Меркурий точно в Рак не мога да го свържа. Докато майка ми, като Меркурий в Рак, като я питаш нещо, тя не ти отговаря обективно или фактологическо, тя разказва своите преживявания. Пък и Рак е по-домошарския знак. Майка ми е много хитра и има всякакви налудничави идеи за някакви малки изобретенийца и полезни модели, които прилага в домакинството, понякога са такива неща, толкова близки до ума, че едновременно се възхищавам колко е гениално, но ми е и много смешно. Работи си жената, нали и има стабилна работа, но това не е нещото, с което на мен тя ми се набива на очи, а другото, което вече казах. Та затова така двамата ги разглеждам.  :29:
« Последна редакция: Юни 10, 2014, 11:29:40 pm от ThuNdeRGoDDeSS »

niarnus

• Sr. Member
  • Публикации: 422
« Отговор #88 -: Юни 11, 2014, 12:35:26 am »
явно е, че изчисленията и тълкуванията при ведическата и при западната астрологии са различни

Да си дойдем на думата. Питам си аз упорито, тези Луни по коя система ги гледаме как са поставени и отговор няма.  :012:

А и едно смесване на силна/слаба/проблемна се е получило тук... Пък на Сатен, доколкото ми е известно, е силна. Но когато се нагнети от дадени аспекти и разни детайли, същата може да е дори далеч по-проблемна, нали. Поне така се забелязва от някои примери.
No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

Papy

• Hero Member
« Отговор #89 -: Юни 11, 2014, 12:41:27 am »
да подскажа малко:
Цитат
30. The Moon increasing in light and motion, and in conjunction of Saturn or Jupiter, is generally good in all things: but if she be diminished in light, 'tis ill; understand the contrary wholly, when she is in conjunction of Venus and Mars.