Автор Тема: Завист-ревност  (Прочетена 24573 пъти)

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
Re: Завист-ревност
« Отговор #60 -: Юни 08, 2014, 08:49:01 am »
"Кривото се изправя. Празното се напълва. Вехтото се обновява. Който няма получава. Който има се заблуждава."

Лао Дзъ
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Satin

• Hero Member
  • Публикации: 3180
« Отговор #61 -: Юни 08, 2014, 09:02:18 am »
Ми не знам, не е по-скоро Плутон? Овните около мен не са така прикрити, а по-скоро добродушно-експанзивни, добронамерени... Но и моята Луна е марсова и в опозиция на Плутон - в астрологията нищо не е еднозначно  :08:

По скоро тронови/екзалтирали женски планети са склонни да изпитват завист, защото смятат, че всичко за което отговаря планетата им се полага по право
Завистта при мъжете е много по-малка, там има съревнование-Марс

Рени

• Hero Member
  • Публикации: 12741
  • Мъдрият се познава по това,че много се смее.
« Отговор #62 -: Юни 08, 2014, 09:04:19 am »
По скоро тронови/екзалтирали женски планети са склонни да изпитват завист, защото смятат, че всичко за което отговаря планетата им се полага по право

:clap:
„Това е моят ритъм и винаги е било така: който може – ме следва, за останалите не отговарям“

Babyblue

• Hero Member
  • Публикации: 698
« Отговор #63 -: Юни 08, 2014, 09:21:03 am »
Отнсно завистта,имам наблюдения по слънчев знак.
Въпросните слънца тук,да не се припознават!! :)

В работата си съм забелязала,че ми завиждат жени от слънчевите знаци дева и козирог.
Огнените са широко скроени хора,при тях не съм го срещала.Те наистина по-скоро се съревновават,но не завиждат.
За въздушните нямам наблюдения,но и те са независими и индивидуалисти и надали,биха се занимавали с емоции като завист.
При водните-раците са амбициозни,скорпионите -ревниво и страстно си вършат задачите,а при рибите много често нещата се случват по интуитивен път,където задължително с труд нещата стават.Аз съм риба-не завиждам на нйкой,напротив-защото ми харесва стъпалото на което съм и не искам нито по-горе,нито по-долу.Средното положение ме устройва.

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #64 -: Юни 08, 2014, 09:43:47 am »
Истински са тези, които не отхвърлят тъмната си страна и не я замитат под черджето и знаят че са несъвършени. Такива, които са се приели като съвкупност и от добри и недотам добри качества. На никой нищо човешко не му е чуждо, въпрос на обстоятелства и момент.

Мммм да, много правилно! Само и единствено като приемеш и тъмната си страна и се помириш с нея, то можеш да кажеш, че си завършен. Това го осъзнах още преди години...

Значи някой ако ти каже, че си завистлив (или каквато и да е друга обида), то егото изхабява прекалено много енергия в мислене и доказването ти на обратното. Безполезно е! Тази енергия може да се вложи в къде-къде по-хубави неща  :57:, ако признаеш пред себе си, че имаш и тъмни страни. Все пак не забравяйте, че тъмната страна/ИН/водата е творящата, а светлата/ЯН/ слънцето е изпълнителната  :d030:...

Или по ясно казано: творчеството на собствения ти живот започва от твоите тъмни страни  :72:...
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Теодор

• Hero Member
  • Публикации: 1947
« Отговор #65 -: Юни 08, 2014, 10:16:11 am »

Не съм съгласен, че мъжете са по - малко завистливи. :)
Слънцата също се съревновават. Скорпионищата около мен са завистливи до болестно състояние, но за сметна на това умеят да го прикриват с дебилната си каменна мутра.  :57:

Satin

• Hero Member
« Отговор #66 -: Юни 08, 2014, 10:23:26 am »
Не съм съгласен, че мъжете са по - малко завистливи. :)

Ако са със силни женски планети се съгласявам моментално  :29:

Satin

• Hero Member
« Отговор #67 -: Юни 08, 2014, 10:27:26 am »
Мммм да, много правилно! Само и единствено като приемеш и тъмната си страна и се помириш с нея, то можеш да кажеш, че си завършен. Това го осъзнах още преди години...

Осъзнавайки и приемайки тъмната си страна, ставаш по-силен, въпросът е да намериш равновесието между тъмното и светлото в теб, оставиш ли едното да доминира не си във вярната посока

Вещичка

• Hero Member
  • Публикации: 1727
  • Виждам те!
« Отговор #68 -: Юни 08, 2014, 10:45:11 am »
Осъзнавайки и приемайки тъмната си страна, ставаш по-силен, въпросът е да намериш равновесието между тъмното и светлото в теб, оставиш ли едното да доминира не си във вярната посока

Естествено, че трябва да има БАЛАНС. Без него си загубен.
Здравият разум е сбор от предрасъдъци придобити до 18 годишна възраст! - Айнщайн

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #69 -: Юни 08, 2014, 11:05:24 am »
Спокойно мога да кажа, че не съм завистлива. И когато съм нямала, пак не съм била. Обаче се чудя дали щях да се чувствам благородна при други обстоятелства, и изобщо-лесно е да си добър като ти са наред нещата.

Satin

• Hero Member
« Отговор #70 -: Юни 08, 2014, 11:17:00 am »
Завистлива и аз не съм, но гневът, ревността не са ми никак чужди  :)

Satin

• Hero Member
« Отговор #71 -: Юни 08, 2014, 11:33:12 am »
Сега се замислих, че и истинска омраза не съм изпитвала никога, все намирам за нещо да се хвана и да оправдая отсрещната страна. Вместо омраза изпитвал жал. Но пристъпите ми на гняв могат да бъдат унищожителни, почти винаги после съжалявам, когато нараня някого. Ревността ми е също толкова голяма. Май се научих да не им позволявам да ме контролират, ама не съм много убедена, трябва да го видя с очите си, че да повярвам  :)

Lilla

• Без Астро Теми
  • Hero Member
  • *
  • Публикации: 13839
« Отговор #72 -: Юни 08, 2014, 11:38:07 am »
лесно е да си добър като ти са наред нещата.

Това много хора го забравят.

И най-трудно е да си добър, когато се изправиш пред "тъмната нощ на душата" (тъкмо изчетох статията от една друга тема).

Но според мен проявите на положителни качества не би трябвало да са обвързани с това как живее човек. Аз не съм срещала завист от жени, които са по-зле от мен, а които имат в пъти по-добри възможности. Просто такава е природата на някои хора.

Melius est prudenter tacere, quam inaniter loqui

Papy

• Hero Member
  • Публикации: 7914
« Отговор #73 -: Юни 08, 2014, 11:38:28 am »
Точно
Иначе се познавам добре и откъм черната страна-прекалено амбициозна, гневлива, способна съм на дълго и добре замислено отмъщение (не го практикувам), мога да съм и голяма "душевадка", по особено жесток начин, о , да-жестокост и безкомпромистност
Но е хубаво, че го знам, и мога да пазя другите от себе си, и мен си от мен си :)

Mirabella

• Hero Member
  • Публикации: 1880
« Отговор #74 -: Юни 08, 2014, 12:09:40 pm »
Аз съм със съвпад на малефиците. Аз трябва да съм способна на горните неща. :012: